14 Юли, 2017 10:21 5 831 10

„Ислямска държава“ отново заплаши Балканите

  • ислямска държава-
  • балканите-
  • заплаха-
  • джихадисти-
  • мюсюлмани-
  • даеш-
  • босна

Джихадистите искат да накажат „неверниците"

„Ислямска държава“ отново заплаши Балканите - 1
Снимка: БТА/ AP

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ за пореден път отправи заплаха към Балканите, съобщи сръбското издание „Курир“, както и радио „Б92“.

Пропагандната машина на терористите призова своите последователите да убият неверниците. „Нека кръвта тече по улиците на Балканите“, е призивът на „Ислямска държава“.

Групировката разпространи текст, до който е публикувана снимка на ръководителя на Ислямската общност в Босна и Херцеговина Хюсеин Кавазович, на неговия заместник Хюсеин Смаич, както и на босненския мюфтия.

Според джихадистите те са изменници на исляма и „лидери на неислямската общност“. В редовете се призовава да им бъдат отрязани главите, защото за „Аллах няма нищо по-ценно от това да бъдат убити тези, които са изменили на вярата в него“.

„Нападайте ги, убивайте ги, това наистина е прекрасно дело“, се казва в текста на „Ислямска държава“. Телата на изменниците трябва да бъдат разкъсани с взривни устройства, къщите им да бъдат нападнати, а те да бъдат убити пред децата и жените им.

Проливайте мръсната им кръв, нека да тече по улиците на Балканите, пише още в текста, разпространен от ислямистите. Това не е първата им заплаха, свързана с Балканите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asan

    12 2 Отговор
    цру няма да предаде Балканте без бой:) трябва да се отреже главата на змията:)
  • 2 onq s konq

    7 2 Отговор
    Не става -режеш главата,никнат 2
  • 3 ОТИВАЙТЕ ПРИ ДЕВСТВЕНИЦИТЕ ВССИЧКИ

    30 1 Отговор
    СПРЕТЕ ДА ИМ ПУБЛИКУВАТЕ Г..НАТА НА ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ. Между другото много хубави ценности !!!!! Страхотен призив ЕВАЛА ИСЛЯМ.
  • 4 123

    21 3 Отговор
    Тия мюслита явно не са чували за АРКАН.Просто им е бедна фантазията ,колко нови Аркановци ги чакат тука.Най-големите джелати-касапи в Европа сме ние и сърбите.Т.Стршимиров:И клаха народа си ,както турчин не го е клал.

    Коментиран от #6

  • 5 Корковата тапа

    37 1 Отговор
    С Балканите ще изтеглят късата клечка, ако пробват нещо тук ще ядат дебелия много бързо.
    Балканите не са им Франция и Англия, тук много лесно ще хвърчат чалмосани глави, предвид любовта на местните народи към тази мюсюлманска измет.
  • 6 Барчо

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    За голямо съжаление Аркан беше ...... всички знаете. В момента част от ИД е в Афганистан. Усвояват нарко бизнеса там, който ще и донесе огромни пари. Привличат чрез нета и всякакви начини християни, които искат да обучават там и после да ги връщат откъдето са дошли. Там ще са бомба, на която може да се активира когато си искат. При това положение този някой може да са хора от съседния блок с които се срещаш всеки ден. Външно е християнин, но вече е безпощаден убиец. И това значи, че тези хора ще водят подмолна война, която ще е свързана само с терор.

    Коментиран от #7

  • 7 No fes no problem

    19 0 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Основните обучавани са резаци.Ако тръгнат да правят бели ще приложим веднага методите на Фюрера и ще видят какво е истинска война бвз милост и без пленници.
    На зло куче зъл прът е казал народът.
  • 8 месара

    1 1 Отговор
    та какво казвате за поканата на другарката меркел с добре дошли и призивите и за интеграция и търпимост ?!
  • 9 незнайко

    2 0 Отговор
    Защо се заканват на балканите ? Защо не на Европа ? Защото ако решат Франция, Германия и Италия, ще ги наврат в кучи г.з !
  • 10 дядоЯго

    2 1 Отговор
    На това се казва " хвърляне на камъни в храстите". Пък може и заек да излезе....
    Ролята на техните рупори-медиите не трябва да се подценява.Те също очакват заслуженото си и се надявам да си го получат.
    Амин