14 Юли, 2017 17:54 1 900 4

Температурен шок в Испания. Термометрите гонят 47 градуса

  • испания-
  • лято-
  • жега-
  • целзий-
  • андалусия

Нов температурен рекорд на Пиринеите

Температурен шок в Испания. Термометрите гонят 47 градуса - 1
Снимки: БТА/АР

Нов температурен рекорд е регистриран вчера в Испания, съобщи Държавната агенция по метеорология, цитирана от ТАСС.

По нейни данни в Кордоба (автономна област Андалусия) живакът на термометрите е достигнал 46.9 градуса по Целзий, което е с 0.3 градуса повече от предишния рекорд, отчетен в същия град през юли 1995 г.

Агенцията допълни, че в Бадахос (автономна област Естремадура) температурата на въздуха е достигнала 45.4 градуса.

Вчера бе обявена тревога в 27 провинции в страната заради летните жеги.

Температурен шок в Испания. Термометрите гонят 47 градуса


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мастиката

    5 2 Отговор
    Да къркат мастичка!
  • 2 Киро

    3 5 Отговор
    Не идвайте в испАния.виждате ли колко е топло.освен това и пари няма в испания.работим.за 500 лева бьлгарски пари.много е лошо много
  • 3 юрист

    1 0 Отговор
    Абе, Испания... Спомнете си каква беше температурата на въздуха на сянка на 01.07.2017г. в София! Беше около 43 градуса! Как не сублимирахме- не знам...На следващия ден от 43 градуса по Целзий на сянка, температурата падна до 16-17 градуса по Целзий...Във Варна пък днес беше прохладно - около 26 градуса по Целзий, но морската вода все още беше към 25 градуса към 18:00 ч.
  • 4 Истината

    0 0 Отговор
    И по топличко ще става,Тръмпчо каза че не го интересуват климатичните проблеми.Мексиканците ще построят безплатно огромен климатик за целите Щати,да му мислят другите глупаци от Гейропата....
Новини по държави: