Last news in Fakti

15 Юли, 2017 10:41 18 397 26

И армията на Ирак започна с мъченията и екзекуциите в Мосул (ВИДЕО + СНИМКИ 18+)

  • мосул-
  • ирак-
  • мъчения-
  • екзекуции-
  • ислямска държава
И армията на Ирак започна с мъченията и екзекуциите в Мосул (ВИДЕО + СНИМКИ 18+) - 1
Колаж: Факти.бг

Ден след като премиерът на Ирак Хайдер ал Абади обяви пълната победа над Ислямска държава в Мосул, в социалните медии се появиха поредните видеа с мъчения и изтезавания.

Преди Мосул да бъде завладян от "Ислямска държава" през юни 2014 г., населението му беше два милиона.

Над един милион души са избягали от втория по големина град в Ирак от началото на боевете за отвоюването му през октомври и над 825 000 все още не са успели да се върнат по домовете си.

Парадоксално в случая е, че тези изстъпления са извършвани от официалната армия на Ирак.

Вече има данни за екзекуции и мъчения на взети в плен войници. Дори има видео на масов разстрел на военнопленици.

Бригаден генерал Яхия Расул заяви, че властите разследват подробно всеки случай на мъчения и екзекуции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а стига бе....

    93 5 Отговор
    Нищо парадоксално няма в това-връщат си за преживеният ужас от главорезите.Или мислите че те не са за разтрел??? Май някой е готов да защитава човешките права на тези брадати изроди...
  • 2 Spec b

    80 2 Отговор
    Да им направят кафенце и да им дадът локум ли на тия средновековни главорези?! Каквото повикало....
  • 3 властите разследват подробно

    69 4 Отговор
    Много добре са знаели, какво ги очаква ако ги заловят живи. Всъщност им се размина леко, аз бих си играл няколко дни с тях...
  • 4 ББЮ

    63 3 Отговор
    Амнести със сигурност ще писнат за правата на тия гадове.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Баба Вуна

    54 2 Отговор
    А га стреля и хвърля бомби не рева а ? В общи линии си получават заслуженото. От терористи никога не се получават добри граждани. Просто се възползват от времето на война да разчистят боклука. Съвсем качествено си вършат работата хората.
  • 7 antimediator

    15 61 Отговор
    Тук да не е форум на садисти и главорези ?!
    Днес е трепал гадовете , утре ще посегне на обикновени хора.
    Това е национална армия, не е башибозук или руснаците през Втората световна.

    Коментиран от #9, #25

  • 8 ники

    68 2 Отговор
    Колко деца са заклали,колко жени са изнасилили , има около 500000 души избити. Това е разтрел , всъшност е най-малкото с което са се отървали тези едноклетъчни.
  • 9 ььььььььььь

    35 2 Отговор

    До коментар #7 от "antimediator":

    Бягай да им носиш подараци-
  • 10 Vasik Atanasova

    38 3 Отговор
    човека е най лошото същество на земята
  • 11 хантимедиаторя

    39 1 Отговор
    Има и справедливост на този свят- дошъл е Видьов ден..........
  • 12 стоян георгиев

    38 6 Отговор
    трепат ги от поне две седмици.особено са жестоки към дохлите от чужбина ,особено тези от русия и републиките.няма да има милост ,а и в много от изстапленията се включва спонтанно и местното население,голяма част от клиповете са именно такива,водят току що задържани идилци и тълпата буквално ги разкъсва.

    Коментиран от #17

  • 13 Големият ЧЛЕН

    52 0 Отговор
    Лицето на войната е страшно и уродливо. Човешката психика и на обикновеният войник е подменена с тази на масовият убиец и садист. Достатъчно е една седмица да стрелят по теб, и да те плискат кървища черва и мозък , или да видиш как умира бавно и в страшни мъки прострелян в корема твой другар , и убиването се превръща в инстинкт за самосъхранение, а милосърдието отива на друга планета. Ако някой от вас е чел Ерих Мария Ремарк или е имал възрастен роднина на фронта вероятно ще разбере. Няма християнски ценности , няма великодушна и милостива армия, има от римско време ГОРКО НА ПОБЕДЕНИТЕ, на територията на която стъпи чужд войник.Армията създава държавата. Държава без армия е само територия , през която силния може да мине когато пожелае и да вземе от нея това което му трябва.
  • 14 неутрален

    30 0 Отговор
    Правилно!Така трябва!
  • 15 Дикембе Мутомбо

    31 2 Отговор
    Браво на армията на Ирак!
  • 16 Иван

    29 1 Отговор
    Напълно подкрепям чистката на терористите от ИДИЛ! Няма друг вариант според мен! Така се чисти злото! Безмилостно!!! А тия от Амнести да го ду@ат тая паплач не заслужава никаква милост!
  • 17 Бай хой

    16 1 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    С една дума хамериканска демокрация и цивилизация казваш. Това сме го виждали вече в либия, ирак афганистан.
    Точно сащ и ес изпратиха борците за свобода против Кремъл в Сирия а от там и в Ирак да свалят Асад. И сега се премахват свидетелите, точно де ократично ипо западен цивилизован път.
    Изобщо Ирак след убийството на диктатора Саддам е една западна цивилизация, богата, просперираща и с греещи хамерикански ценности. Че ги разпространяват и в Европа чрез така наречените сирийски бежанци които всъщност са иракчани, афганистанци и пакистанци.
    Деске тия бежанци все да са около децата ти и да общуват само с тях та да ги интегрирате.

    Коментиран от #18

  • 18 стоян георгиев

    3 13 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    може да поревеш за изтрепаните идилци ,за талибаните и за садамчо ,скоро и за асад.само не ми казваи че при тяхното управление е било много добре и затова и много ти липсват.и защо на американците им викаш хамериканци бе полов?да не си от малцинствата дето на асвалта викат хасвалт?и само да ти кажа американците не пускат терористите по живо по здраво както направиха руснаците в алепо .тук се постъпва обратното местното население се защитава ,а се трепат терористите в алепо руснаците избиха маса цивилни и после дадоха коридор на ал каида да се изтеглят в зони на опозицията за да напакостят и там.

    Коментиран от #21

  • 19 шшш

    16 2 Отговор
    Тези "герои " от ИДИЛ-МИНДИЛ големи свине са , по изроди от тях свят не е видял. Сега ще се надигне всякаква соросоидна паплач да ги защитава и български производни с различни адвокатчета от БХк-рви...Трепане на тези плъхове ,за да не дойдат в Европа, а придошли гадове обратно в кочинката с кол в г-за.
  • 20 Хасан

    4 17 Отговор
    Що не ги арестуват и не ги сьдят...все пак и те си имат права..
  • 21 Бай хой

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Деси е се обър и малко назад и прочети какви фермани пишеше в защита на главорезите при освобождаването на Алепл. И с стига с тая извратеност да желаеш смъртта на хора които не познаваш а те са избрани от народа си да ги управлява. Това няма нищо общо нито с демокрацията нито със съвременната цивилизация.
    Агресорите сащ обявят някой неудобен за режима им и утрепките ревнат в един глас смърт, смърт, смърт. Какво общо има това със съвременния свят.

    Коментиран от #26

  • 22 бай Тодор

    4 1 Отговор
    Одобрявам!Браво юнаци!
  • 23 Патето Яки

    1 0 Отговор
    Айде санкции от демократичната коалиция ООН и томахавки, да не повярваш.
  • 24 Драйвър

    11 1 Отговор
    Това не са войници,а ТЕРОРИСТИ!Те не признават Женевската конвенция и тя не важи за тях!Заловените живи терористи следва след щателен разпит да бъдат ЕКЗЕКУТИРАНИ!Това е риска да си терорист,колиш и бесиш,но и към теб не се проявява милост!Тъпанарите защитници по долу ,като искат милост за терористи от ИДИЛ ,да отидат във лагера във Враждебна и да пита Сирйиците и Иракчаните дали заслужават милост тези гадове!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 стоян георгиев

    2 10 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    фермани писах срещу руските бомбандировки на мирното население ,както и за това че накрая руснаците пропуснаха ал каида около 10000 човека заедно с лекото им въоръжение да се изнесат от алепо.демек от цялата работа остана само страданието на мирното население.и не мога да разбера що ревеш в подкрепа на талибани и идилци и друга такава паплач дето били избрани от народите си да ги управляват!!!как са избрани талибаните или идил или садам или кадафи?обясни щото виждам че си много вещ в демократичните принципи !!!и не забравяи сащ и европа заедно с останалите цивилизовани страни като япония,южна корея,австралия ,канада.. сме съвременния свят и деистваме и мислим с общи ценности и стандарти.ти и руските тролове тук не сте в тази категория ,така че не говори за съвременен свят ,господин талибан.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания