Last news in Fakti

15 Юли, 2017 11:08 2 529 3

Притеснително! Пхенян има повече плутоний от предполагаемото

  • северна корея-
  • пхенян-
  • плутоний-
  • ядрени оръжия-
  • сащ-
  • напрежение-
  • йонбьон

Напрежението на Корейския полуостров не стихва

Притеснително! Пхенян има повече плутоний от предполагаемото - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея разполага с повече плутоний, отколкото се предполагаше до този момент. Това показват нови сателитни снимки на ядрения център Йонбьон в страната, съобщи „Скай нюз“.

Термични изображения разкриват, че Пхенян преработва радиоактивното вещество и по този начин може да разшири програмата си за ядрени оръжия.

Снимките ще засилят и притесненията на международната общност от отношение на ракетната програма на севернокорейците. През последните месеци напрежението на Корейския полуостров значително се увеличи.

Базирана във Вашингтон платформа, следяща случващото се в страната, посочи, че са били извършени поне два цикъла на преработка. Целта на Северна Корея е да създаде голямо количество плутоний, което да увеличи ядрената мощ на въоръжените сили.

Северна Корея използва уран и плутоний за ядрените си бомби. Наскоро армията направи първи опит на междуконтинентална ракета. Съединените американски щати и ООН призоваха Пхенян да прекрати провокациите.

Пхенян от своя страна обвини американците и съюзниците им от Южна Корея, че се подготвят за инвазия в страната. Доналд Тръмп заяви, че е възможен „голям, голям конфликт“ със Северна Корея, ако ескалира напрежението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис

    13 3 Отговор
    Тази информация от сащ ли идва?Явно им трябва нова мишена.Но с дръпнатите очички ще сбъркат.
  • 2 КАРЛИ

    5 0 Отговор
    ДЪРЖИ ЛИ МУ НА ТРЪМП..........ДА НАПАДНЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ, ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИ ДО СЕГА?????????
  • 3 реалист

    4 0 Отговор
    А на мен изобщо не ми е притеснително ,че има кой да отговори на каубойчетата със собственото им лекарство . Явно идва деня на ядреното равновесие в света.
Новини по държави: