16 Юли, 2017 13:32 2 485 21

В Турция вместо сигнал на телефона се чува... Ердоган

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • мобилни оператори-
  • сигнал-
  • преврат-
  • телефони-
  • поздрав

Една година от опита за военен преврат в Турция

В Турция вместо сигнал на телефона се чува... Ердоган - 1
Снимка: БТА/ AP

В нощта на 15 срещу 16 юли Турция отбеляза една година от потушения опит за военен преврат, при който загинаха над 250 души и след който в страната бе обявено извънредно положение.

Годишнината беше отбелязана с редица събития, а в град Истанбул президентът Реджеп Ердоган изнесе емоционална реч пред десетки хиляди свои сънародници. Той обаче не се задоволи само с това.

Потребителите на мобилните оператори бяха изненадани, когато около полунощ направиха изходящи обаждания. Вместо сигнал свободно, те чуваха запис от президента, съобщи „Хюриет дейли нюз“.

„Като президент, аз ви поздравявам по повод Деня на демокрацията и националното единство. На мъчениците пожелавам милост, а на героите – здраве и благополучие“, са чували турските граждани по телефоните.

По време на речта си в Истанбул турският президент отново намекна за връщане на смъртното наказание в страната – ход, с който Анкара ще затвори завинаги вратата към Европейския съюз.

Ердоган заяви, че метежниците трябва да бъдат екзекутирани. „Вярвам, че проектозаконът за смъртното наказание ще бъде внесен в парламента и ще бъде одобрен“, заяви държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    27 5 Отговор
    Е това е психопат.Скоро ще си издигне и огромен паметник,който сам ще открие.Да не забравим...ще бъде запечатана главата му на банкноти и монети.Турските училища ще носят негово име,ще има и град на негово име,както и улица....с една дума,няма да има вече Турция,ще има Ердогания. Ха да им е честито на заблудените турци.Хасане,къде си,за да се изкажеш като не турчин,а ердоганец?

    Коментиран от #7

  • 2 Хасан

    3 16 Отговор
    Тука съм Диди....Нацията има нужда от сплотенност..лидер ..и за това се прави всичко...все пак се чисти една паралелна държава,един тумор на който пипалата са обхванали цялата държава,армия,прикуратура,образование и бизнес..
  • 3 Хасан

    4 14 Отговор
    Диди,ти защо си против него??..Защото е турчин ?Защото е мюсюлманин?или защото Меркел е против
  • 4 Диди

    17 3 Отговор
    Не Хасане.Защото е диктатор.Той използва собственния си народ за да остане на власт,след себе си,ще сложи зет си на власт. Не разрешава разследването за преврата.Казва патриотични пароли към народа си...това е номера му,с който ги омайва.

    Коментиран от #5, #6, #21

  • 5 Капиталист

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    А Меркел не използва ли собственият си народ за да остане на власт...И я ни кажи колко години Меркел е канцлер??? И попита ли тая малоумница народа си а и другите европейци когато покани бежанците в Европа-попита ли ги???-- НЕ...е тогава това не е ли еднолично решение на диктатор,което унищожава цяла Европа а ???...Не го защитавам тоя перко Ердоган-ама Меркел с нищо не се различава от него-факт.
  • 6 Хасан

    3 10 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    А не смяташ ли че основателите на републиката ( кемалистите) чрез Ердоган прочистват държавата от ислямисти под прикритие (гюленисти)..Ще кажеш Ердоган е ислямист ..да ,но законно избран и може с избори да си иде ..а Гюлен е нелегална религиозна секта като масоните и за него няма избори ...

    Коментиран от #9

  • 7 Иван

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Диди":

    Хасан е едно платено тролче и също както телефонните оператори му плащат да възхвалява диктатора ислямист Ердогрух.Бил уж помак,но колко е вярно само той си знае.
    Няма смисъл да дискутираш нещо с такива платени лизачи.Мекерета е имало още от турското робство има ги и сега

    Коментиран от #8

  • 8 Хасан

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Да кажем владичество вместо робство...българина никога не беше роб в своята история...ако продължаваме то идните поколения ще бъдат комплексирани
  • 9 наблюдател

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Аха значи законно избран ислямист.Той и Хитлер е демократично законно избран и Сталин с 99.99 процента.Им още много примери с такива “демократи'',които пълнят затворите и лагерите с всеки,който не им харесва като го обявяват за враг на народа и демокрацията.
    Хайде да не си говорим смешки,все пак не си говориш с неграмотни фесове,които още си купуват жени и по 5 пъти на ден си бият главата килима.На тях можеш да им разправяш глупостите за демократа ислямист Ердоган.

    Коментиран от #10

  • 10 Хасан

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "наблюдател":

    Май при Сталин и Хитлер нямаше опозиция..или други партии...а при него има много партии..при тях нямаше избори ..при него има...нямаше регерандуми а при него има...и нещо друго ..някои палят свещичка а други пет пъти се кланят...а б удистите правят йога и други упражнения

    Коментиран от #11, #12

  • 11 наблюдател

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    В 1928 г. на изборите за райхстаг нацистите печелят само 12 места - слаб резултат в сравнение с 54-те мандата на комунистите. По време на икономическата депресия от 1929 г. Хитлер заедно с националиста Алфред Хугенберг води кампания срещу плана Юнг. Чрез контролираните от Хугенберг вестници най-сетне пред Хитлер се открива възможност да изложи идеите си пред нацията. Освен това той има шанса да спечели на своя страна повече едри индустриалци и бизнес магнати, които да осигурят солидна финансова подкрепа за движението му. През 1930 г. изборите за райхстаг правят NSDAP втората по големина парламентарно представена политическа сила със 107 депутати (за нацистите гласуват над 6 милиона души). Комунистите успяват да вкарат 77 свои представители. Изводът за всички е ясен - шумната пропаганда на Хитлер е спечелила вниманието на германския избирател.
  • 12 наблюдател

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Чети историята преди да говориш глупости.Между фашизма на Хитлер и ислямизма на Ердоган разликата не е много голяма.
    А за религии не ми говори защото още не съм видял будист да се взривява и да убива хора защото Буда му е казал да убива неверниците.
    Показателно е и развитието на християнските и будистките народи на фона на изостаналите примитиви от ислямския свят.
  • 13 наблюдател

    5 2 Отговор
    В райхстага новият канцлер няма пълно мнозинство и за да си осигури такова, той постига споразумение с Хинденбург да се състоят избори. Първата му задача след това е да вдигне в тревога страната заради заплахата от червен терор. Разбира се, едно отслабване на комунистите ще затвърди властта му. С палежа на сградата на райхстага на 27 февруари 1933 г. Хитлер получава официален повод и възможност да се рзправи с политическите си опоненти и да положи основите на тоталитарната си система.
  • 14 наблюдател

    5 1 Отговор
    Хитлер затвърждава властта си с предварително планирана бруталност и терор. Тези, които се осмелят ден_на_партията1934да говорят против режима му, биват веднага надвити, арестувани, хвърляни в затвор или убивани. Хитлер внимателно се стареа да не накърни интересите на силни групировки. Внимателно изтлсаква настрана консерваторите и предпазливо овладява радикалите. Той води ловка политика по примера на Макиавели. Не се колебае да лиши опонентите си от обикновените им човешки права или дори да ги ликвидира физически. Правителството, закона, образователната система и религията работят за националсоциализма. "Heil Hitler!" става задължителен поздрав, свастиката символ на държавата, а "Horst Wessel Lied" официален химн. Под ръководството на д-р Паул Йозеф Гьобелс широко се пропагандира величието Фюрера

    Коментиран от #15

  • 15 Хасан

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "наблюдател":

    Мерси за информацията..знаех ама съм позабравил...същия филм беше и в България 1944 година когато комунистите дойдоха на власт.. Димитров подготвен в Москва дойде ..изби царистите ,след това земеделците...и установи диктатура на пролетариата
  • 16 Хасан

    3 2 Отговор
    Ислямския фундаментализъм беше разработен в лабораториите на Запада..целта му беше да се спре ефекта на доминото на комунизма..а то е ако съседа ти е комунистическа страна рано или късно и твоето общество се заразява...като пример Виетнам,Камбоджа,Корея..Таджикистан,Афганистан..и други

    Коментиран от #17

  • 17 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Талибаните бяха идейно и военно подготвени и мисията им беше да спрат комунизма..и след това да преселят ислямизма в съветските републики
  • 18 Хасан

    1 2 Отговор
    И най интересно беше положението на Турция..беше обграден от арабски социалисти( Баас..Сирия и Ирак)...балкански социалисти (България),,кавказки социалисти (Грузия ,Армения)..и по море с Русия...и ”неприятелската ”съюзничка Гърция..и теократичната страна Иран

    Коментиран от #19

  • 19 наблюдател

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    И здраво и наливаха пари от САЩ.Без подкрепа от вън Турция е едно НИЩО.Подобно беше и с Ирак докато създадоха чудовище,сега поредното чудовище Ердоган ще трябва да бъде сваляно от власт.
    А ислямския фундаментализъм се използва от САЩ,но той има много по стари корени и се ползва защото исляма като религия е основан на управлението на прости тълпи от хора.
    Ако това през 9 ти век е било нормално днес вече е отживелица и спъва развитието.
    Време е вече исляма да бъде изваден от политиката.А Ердоган прави точно обратното за да управлява огромни неграмотни и прости маси от фесове.
    Интелигенцията бива натикана в затворите за да може диктатора да си прави каквото иска.

    Коментиран от #20

  • 20 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "наблюдател":

    Да но Хитлер беше християнин,Сталин също...Атомната бомба над цивилно население го хвърли християнин който беше на неделна литургия...Първата Втората световна война я почна християнска Германия.....кажи ми кой повече хора утрепа диктатора Саддам или демократичния и цивилизован Буш??? Кадафи ли нападна Алжир и изби един милион цивилни или културната и цивилизована Франция???
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: