Last news in Fakti

18 Юли, 2017 10:20 6 749 28

САЩ атакуват с лазерно оръдие

  • сащ-
  • лазерно-
  • оръдие

Тестове бяха направени в Персийския залив

САЩ атакуват с лазерно оръдие - 1
Снимка: Wikipedia

Американската армия е извършила тестове на лазерно оръжие в Персийския залив, съобщи CNN.

Лазерът е бил монтиран на военния кораб Ponce. Заснето е момента, в който оръдието поразява малка цел на борда на кораба. Смята се, че това е първото действащо лазерно оръдие в света.

Според капитана от ВМС на САЩ Кристофър Уел, лазерното оръжие достига много по-голяма точност от стандартното. Според него лазерната установка е универсална. Тя може да бъде използвана срещу различни цели.

Оказва се, че и климатичните условия не влияят на оръдието. То използва лазерен лъч, който практически е безшумен и невидим.

Цената на оръдието достига $ 40 млн. Планът е такива оръдия да противодействат на ракети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    33 11 Отговор
    Много хубаво-ама защо теста е в Персийският Залив...да не им е бащиния???...
  • 2 Бачи Коле

    23 19 Отговор
    Руснаците имат такова още от 1952 година.....Сталин го е изобретил малко преди да умре.

    Коментиран от #7, #20

  • 3 СССР

    25 30 Отговор
    Спокойно другари - нашите също разработват такова оръдие ! Ще е готово съвсем скоро през 3018та година ...

    Коментиран от #19

  • 4 PST

    20 16 Отговор
    Ами сега ! Тръмп повтаря Рейгън - ниска цена на петрола..високотехнологично въоръжение и Раша при СССР...Жужи в килията на Милошевич в Хага......но Крим наш !
  • 5 F22

    14 7 Отговор
    Те американците имат и лазер за утилизиране на стари снаряди или за обезвреждане на бомби.Гледах един път такъв лазер монтиран на "Хамър" и че бил с малка мощност от 2киловата.
    Накратко имат два лазера.Първият е маркиращ целта, а втория с по-голямата мощност цели точката от първия и бум...
    Не като нашите тука да хвърчат заводи и хора във въздуха.
  • 6 юрист

    12 18 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Цената на оръдието достига $ 40 млн. Планът е такива оръдия да противодействат на ракети...“ Няма нужда България да има про щит- купуваме 2-3 такива оръдия, разполагаме ги директно срещу руските установки в Крим и на българотурската граница и си решаваме проблема със отбраната на България от евентуална руска, турска или друга агресия.
  • 7 смотан путин

    14 19 Отговор

    До коментар #2 от "Бачи Коле":

    РУСКИЯ СЛОН Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ СЛОН .....
  • 8 ЪРП

    18 11 Отговор
    ......" Лазерът е бил монтиран на военния кораб Ponce. Заснето е момента, в който оръдието поразява МАЛКА ЦЕЛ НА БОРДА НА КОРАБА."............
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА...........ХИПЕР МНОГО МЯТА ТОЗИ ЛАЗЕР ЯВНО.........ХАХАХАХАХАХА

    Коментиран от #10

  • 9 Gost

    16 32 Отговор
    Русия е технологично изостанала поне на 30 г. ! Какво направи прахваления С 400 в Сирия
    с томахавките , с израелските и други самолети ? Откога е Ф 22 самолет 5 поколение ? Русия никога няма да има такъв самолет !!! Ами флота от невидими суперкораби !!! Просто няма база за сравнение !!!
  • 10 PST

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "ЪРП":

    Гледай CNN - дават кадри от опита !!!
  • 11 Asan

    15 5 Отговор
    селинджъри можете ли да осъзнаете колко сте жалки и прости като лижете задника на инбредите безплатно:)

    Коментиран от #12

  • 12 Киро

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "Asan":

    ...каза Асан съществото.
  • 13 Кики

    27 9 Отговор
    Аз ще бъда кратък. Излишно е да влизам в подробности с Рамбовци. Когато стане въпрос за военна сила, на секундата си спомням думите на Путин преди няколко години, а те са: Никой не може да има по - голяма военна мощ от Русия! Нали не си мислите, че Русия само стои отстрани и ръкопляска на новооткритията на САЩ.

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 14 Кики

    1 8 Отговор
    Щях да забравя. ЧЕСТИТО!
  • 15 misli posle govori

    6 4 Отговор
    Днес между 10-12 часа ще преминат край Русе 250 машини "Страйкър" със 950души войници от 2-ри корпус.... на нещо си там от САЩ. То като гледам сега е тъкмо 12.00 по икиндия време..):
    Ще оставят една бронирана машина да я гледат орта в пространството между Дружба3 и бул.Христо Ботев, от русенското поделение също ще има един БТР.След 12.00часа, като изядат чорбата поемат надолу към Черноморието, където ще довтасат още от нашите сухопътни войски за учението.
    По въздух ще докарат още някакви американски щуротии, докато достигнат около 5000 от различните видове бойни машини в крайната си точка.
    Смешното е, че нещо брамчат над Дунава няколко селскостопански самолета..., както и да е
  • 16 Хохи

    8 5 Отговор
    САЩ, Смешници!!!

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Оптимус

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "СССР":

    Нашето отдавна е готово завършено. Нарича се НС. Още не сме помислили да си купим нов самолет и вече врага създава комисии за проверки, веднага започва да оплюва новите самчолети и иска да купим някоя бракма трета употреба, бави, мотка, и ако доживеем като държава 2020 година още няма да имаме самолет. С такива точни врагове на заплата, не ни трябват и външни врагове, ако ще голи да тръгнат срещу нас... Много съм любопитен кой век ще купят нов самолет тия народни душмани тук? Вероятно извънземните отдавна ще са се легитимирали пред света и ще е към 2040 година? Тогава ГРОБ ще са в изгнание зад решетките, а вероятно някоя "червена" щерка принцеса на виден отговорен ДРУГАР ще е коронясана за министър или Президент? Аз ще гледам от небето с нескривал интерес докъде върви "градим България" и ще се кискам печелейки басове с ангелите, че тия нищо няма да направят, само ще лапат пари. Янките ряпа да ядат по ефективна разруха! Нашите душмани са гениално смъртоносни за нас.
  • 20 КЮНЕЦ

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бачи Коле":

    Хапчетата !!!
  • 21 до Кики

    4 13 Отговор

    До коментар #13 от "Кики":

    "Публикувано във факти.бг: Никой не може да има по - голяма военна мощ от Русия! Нали "

    Хахах това е вица на годната :):):) Ти верно ли си го вярваш това неуки троле ? :) Дори моща само на една Великобритания е по голяма от съветската в момента пък какво остава ако я сравним със супер силата NATO . Това мужиците сте болно племе ...
  • 22 до кики

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Кики":

    Ето да се ограмотиш малко:

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

    Коментиран от #28

  • 23 до Кики

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "Кики":

    Ако се сравни бюджета на NATO със тоя на русия се получава около 1000 милиарда срещу 70 . От там нататъка си мисли че господарите ти са някаква сила при съотношение 15:1 ... Дори и ватенките не може да сте толкова прости че да не го проумявате !
  • 24 Гост

    8 4 Отговор
    Защо сте толкова тъпи поддръжници на краварите не сте ли чували това и краварите го писаха че са купили кораб за скраб от Украина които е имал на борда лазарно уръжие потърсете и вижте коя година го е имала СССР.А в момента е на спътниците им ако не сте чували
  • 25 Гост

    6 5 Отговор
    Защо сте толкова тъпи поддръжници на краварите не сте ли чували това и краварите го писаха че са купили кораб за скраб от Украина които е имал на борда лазарно уръжие потърсете и вижте коя година го е имала СССР.А в момента е на спътниците им ако не сте чували
  • 26 Troqn

    2 2 Отговор
    Ne stra6no tursite sa pravili su6toto daje probvat za пво
  • 27 БАЙ ГАН4О

    8 7 Отговор
    Като го гледам това ''оръдие'' ми става жал за американците.Вече се ловят като удавник за сламка за всичко.Какво стана с нападението им над корейците КОМУНИСТИ,върнаха се с подвити опашки като бити п...раси ха ха ха
  • 28 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "до кики":

    Военен бюджет е относително нещо...Сащ се осланят на парите и затова нямат нито една спечелена война..защото живота е по мтл от парите ..докато руснаците имат воля ...и е по силна от парите