Last news in Fakti

19 Юли, 2017 11:09 6 796 7

"Търговеца на смърт" вари алкохол в килията (ВИДЕО)

  • виктор бут-
  • цар на войната-
  • оръжие-
  • магнат

Присъдата на оръжейния търговец Виктор Бут беше удължена с над 40 дни, защото произвеждал алкохол

"Търговеца на смърт" вари алкохол в килията (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Присъдата на руския бизнесмен Виктор Бут, осъден в САЩ за трафик на оръжия, е била увеличена с над 40 дни, защото произвеждал алкохол в затворническата си килия. Това съобщи адвокатът му Алексей Тарасов, цитиран от РИА Новости.

Бут излежава в САЩ 25-годишна присъда, след като преговарял за продажба на оръжия с хора, за които мислел, че са колумбийски бунтовници. Те обаче се оказали информатори на американската Служба за борба с наркотиците.

Бут е осъден за заговор за убийството на американски граждани, планирана доставка на ракети "земя-въздух" и подпомагане на терористична организация, каквато е според САЩ групировката Революционни въоръжени сили на Колумбия.

"Търговеца на смърт" вари алкохол в килията (ВИДЕО)

Адвокатът му обяснява, че става дума за популярно в САЩ питие, получавано от т. нар. чаена гъба. Употребявали го и надзиратели, и затворници. Бут също отглеждал в килията такова растение, за да си лекува стомаха.

Внезапно обаче "в килията нахлули инспектори с някакъв чудат уред" и обвинили руснака, че произвежда алкохол. "Дори да е имало алкохол там, става дума за стотни или даже хилядни части от промила", твърди юристът. Довереникът му обаче бил "лишен от някои привилегии, заслужени с добро поведение", а присъдата му - увеличена с над 40 дни.

По-рано се разбра, че срещу Бут е образувано дисциплинарно производство, защото по време на интервю за руски медии общувал с журналист от Русия, който не бил включен в разрешителния списък.

Според в. "Известия" затворникът може да бъде наказан за това с "връщане в изолатора" или ново увеличаване на присъдата, по думите на адвоката му - с 54 дни. Освен това може да му забранят за една година обажданията по телефона и покупките от затворническата лавка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    48 6 Отговор
    Много смешно звучи това от устата на САЩ-- "Търговеца на смърт".......че кой се хвалеше със сделка за 100 милиарда долара със С.Арабия която подържа терористи и джихадисти по цял свят???--не бяха ли САЩ....

    Коментиран от #3

  • 2 Стефан

    26 2 Отговор
    400, не сто милиарда, и това е само за оръжието, без съпътстващите договори за транспорт и логистика!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 абе овчииии

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "antimediator":

    Соросе=-----истината боли---САЩ са терорист № 1....
  • 5 ХХХ

    17 1 Отговор
    Задължително условие за постъпване на работа в соросоидните организации като ФА, БХК и др. било кандидатите от мъжки пол да имат много малък полов орган, а тези от женски - дебели глезени и прасци :)
    П.С. неутрален съм и към двата отбора гумени мечета :)
  • 6 Бирата

    5 0 Отговор
    Наздраве, баце!
  • 7 гост

    3 0 Отговор
    По-скоро САЩ се бори с нелоялната конкуренция.