20 Юли, 2017 09:00 953 1

Хора на Тръмп под кръстосан разпит

  • доналд тръмп-
  • доналд тръмп-младши-
  • разпит-
  • хилари клинтън-
  • сенат-
  • компромат

Лица от вътрешния кръг на президента ще дават показания в Сената 

Хора на Тръмп под кръстосан разпит - 1
Снимка: БТА/АР

Най-големият син на президента на САЩ Доналд Тръмп и бившият шеф на предизборния му щаб Пол Манафорт ще се явят да дадат показания на 26 юли пред юридическата комисия на Сената. Новината предаде Reuters, цитирайки официално съобщение от Вашингтон снощи.

Очаква се двамата да бъдат подложени на кръстосан разпит като свидетели относно обвиненията, че Русия се е намесвала в американските президентски избори миналата година и за евентуален задкулисен сговор между Москва и кампанията на Тръмп.

В понеделник пред сенатската комисия по разузнаването ще се яви и съветникът на Белия дом Джаред Къшнър - зет на президента, съобщи неговият адвокат, цитиран от АP. Той добави, че Къшнър доброволно сътрудничи на конгресните разследвания за връзките на президентския екип с Русия.

АР добавя, че със сигурност се очаква и тримата да бъдат питани относно неотдавнашните разкрития за присъствието им на срещата през юни м.г. в Ню Йорк с руска юристка, надявайки се да получат компромати за Хилари Клинтън - съперник на Тръмп в президентските избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Дони

    1 0 Отговор
    Разпитвай!