20 Юли, 2017 12:35 2 804 5

Турция изригна срещу Германия

  • германия-
  • арести-
  • турция

Обвинява я в намеса в нейната съдебна система

Турция изригна срещу Германия - 1
Снимка: БТА/AP

Турция обвини Германия в намеса в съдебната система на страната, съобщи „Ройтерс“.

Това става ясно от изявление на турското външно министерство. Причината е изразено недоволство от германската страна, във връзка със задържането на активисти за човешките права в Турция.

Сред задържаните е и германския гражданин Петер Стюдтнер. Поради тази причина и през вчерашния ден германското външно министерство привика турския посланик в страната. От там настояват за незабавното освобождаване на Стюдтнер.

„Има опит за намеса в турската съдебна система чрез коментари, които прехвърлят границата. Тези коментари са абсурдни. Те показват двойния стандарт към хората, които се борят с тероризма и тези, които прегръщат подобни групировки“, се казва в изявлението на турското външно министерство.

Все още няма коментар на изявлението от германските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    12 5 Отговор
    Амуджите отново дерибействат!
  • 2 Rollo

    8 12 Отговор
    Tursite znaqt rabotata si i i te znaqt 4e sled brexit nqma sa stane ni6to kato predi ...
  • 3 Пръц-пръц!

    12 10 Отговор
    Хасаните дали са изригнали,оригнали или пръцкат в студена чаша вода е трудно да се определи.Едни визи за ЕС, за хасанските гастарбайтери ще им се отразят отрезвяващо!Да ги питам после ще имат ли пари за разходки в Цивилизования свят и добре ли е да разхождаш козите по Диарбекир и Анадола?Голем цирк са,само смях ни правят!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: