21 Юли, 2017 10:59 1 412 0

Свободното движение на хора продължава до 2 години след Brexit

  • великобритания-
  • brexit-
  • двжение

Великобритания настоява за преходен период

Свободното движение на хора продължава до 2 години след Brexit - 1
Снимка: БТА/AP

Свободното движение на хора от ЕС във Великобритания ще продължи поне 2 години след отделянето на страната от Съюза, съобщи „Ройтерс“.

Информацията е от изтекли данни от временното споразумение. Първият кръг от преговорите между двете страни завърши през вчерашния ден. Те така и не постигнаха компромис по ключови теми, като финансирането на Съюза и статута на гражданите.

Великобритания трябва да излезе от Съюза през 2019 г. Британският финансов министър Филип Хамънд обаче настоява за преходен период, за да може британската икономика да укрепне.

За това и се планира европейските граждани да могат да се местят в страната до две години след финалното споразумение. Според източници от кабинета, има възможност подобен преходен период да продължи до две години.

Все още няма официален коментар от офиса на британския премиер Тереза Мей или от екипа по преговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: