Last news in Fakti

21 Юли, 2017 21:33 1 889 2

Дутерте няма спирачка. На прицел са маоистките бунтовници

  • родриго дутерте-
  • маоист-
  • филипини-
  • ислямска държава-
  • марави

Филипинският президент заяви, че смята отново да преследва бунтовниците

Дутерте няма спирачка. На прицел са маоистките бунтовници - 1
Снимки: БТА/АР

Филипинският президент Родриго Дутерте заяви, че вече не проявява интерес към воденето на мирни преговори с маоистките бунтовници и възнамерява да започне да ги преследва, щом армията си върне контрола над южния град Марави от ислямистите, предаде Reuters.

В реч пред военнослужещи, които участват в операциите на армията на южния остров Минданао срещу ислямистите, подкрепящи "Ислямска държава", Дутерте заяви, че ще нареди да започне офанзива срещу групировката "Нова народна армия", след като Марави отново се върне под правителствен контрол.

"Не искам да преговарям за мир", каза вчера Дутерте. Той беше на посещение в щаба на една от армейските бригади, разположен на около 2 км от фронтовата линия.

Дутерте няма спирачка. На прицел са маоистките бунтовници

"Наблюдава се възраждане на дейността на комунистите и след като приключите тук, ще се преориентираме и ще ги преследваме", каза той. По думите му партизаните са се възползвали от кризата с ислямистите, за да нападат правителствените сили на Минданао.

"Дотук с разговорите, да се бием", заяви той пред бизнесмени в южния град Давао.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 висок

    25 1 Отговор
    Такъв ръководител е нужен на европа....ама няма, всичките са путки.
  • 2 Барчо

    12 0 Отговор
    Така се правят нещата. Не е лесно да поемеш кръста и да го носиш. Винаги ще има олигофрени, дето ще казват, че не е така.