21 Юли, 2017 20:30 1 238 0

Саудитска Арабия реформира системата за сигурност

  • саудитска арабия-
  • крал салман-
  • кралска гвардия-
  • рияд-
  • тероризъм

Крал Салман създаде нов орган за държавна сигурност

Саудитска Арабия реформира системата за сигурност - 1
Снимки: БТА/АР

Кралят на Саудитска Арабия Салман създаде нов орган за държавната сигурност, който е на негово подчинение в качеството му на председател на министерския съвет на монархията, предаде ВВС.

Няколко отдела към вътрешното министерство, сред които службата за разузнаване, както и звената за борба с тероризма и за пресичане на финансирането на тероризма ще са вече на подчинение на новата структура. Ръководството на новия орган е поверено на ръководителя на разузнаването, генерал Абдул Азиз бин Мохамед ал Хуейрини.

Крал Салман освен това уволни ръководителя на Кралската гвардия, генерал Хамад ал Аухали и назначи генерал Сухейл ал Мутири на този пост. Той назначи Мохамед бин Абдула ал Куейз за ръководител на саудитската борса, който ще има ранг на министър.

Саудитска Арабия реформира системата за сигурност

Промените стават месец след решението на саудитския монарх да назначи сина си Мохамед за престолонаследник. Така той измести от ранга на престолонаследник братовчед си Мохамед бин Найеф, който бе отстранен и от постовете на вицепремиер и на министър на вътрешните работи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА