Last news in Fakti

24 Юли, 2017 13:13 4 294 8

Китай: САЩ и Северна Корея да преговарят. Иначе следва война

  • северна корея-
  • китай-
  • преговори-
  • пхенян-
  • ким чен-ун-
  • сащ

Военни действия на Корейския полуостров ще предизвикат катастрофа, твърдят в Пекин 

Китай: САЩ и Северна Корея да преговарят. Иначе следва война - 1
Снимки: БТА/АР

Вашингтон и Пхенян трябва да решават противоречията си чрез преговори, а евентуални военни действия на Корейския полуостров ще предизвикат катастрофа. Това заяви днес на редовния си брифинг за медиите говорителят на китайското външно министерство Лу Кан, предаде ТАСС.

Военни действия няма да решат проблема с ракетната и ядрената програма на КНДР, а ще доведат до катастрофа. Надяваме се страните да вземат мерки за смекчаване на противоречията, каза дипломатът.

Той коментира думи на председателя на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд, който заяви в събота на конференция по сигурността в Аспен, Колорадо, че е възможно Вашингтон да предприеме военни действия срещу Пхенян.

САЩ и КНДР трябва да решат въпроса чрез преговори и с политически средства, заяви говорителят.

Лу Кан припомни, че през юли външните министри на Русия и на Китай направиха съвместно изявление за уреждането на ситуацията на Корейския полуостров. "Надяваме се страните да подкрепят тази инициатива, каза той.

Китай: САЩ и Северна Корея да преговарят. Иначе следва война

Русия и Китай предлагат Северна Корея да въведе мораториум над своите ядрени и ракетни тестове, а САЩ и Южна Корея да се въздържат от широкомащабни военни учения. Москва и Пекин смятат, че ако това стане, ще може да започнат преговори, на които да се договорят ангажименти за неупотреба на сила и въздържане от агресия.

Китай: САЩ и Северна Корея да преговарят. Иначе следва война

Китай ще продължи да изпраща обратно бегълци от Северна Корея, които не признава за бежанци, каза още говорителят на китайското външно министерство, предаде.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    22 9 Отговор
    С.Корея никога няма да се откаже от ядрената и ракетната програма! Все пак това е възможно да стане, ако получи от Тръмп изключителна оферта. Писал съм каква би могла да бъде. Крайно недостатъчно е предложението на Русия и Китай за мораториум на ядрените и ракетни тестове от С.Корея за сметка на учения от САЩ и Ю.Корея. Не може да изискваш нещо от С.Корея, а в същото време да не даваш нищо - няма как да стане.
  • 2 Барчо

    15 2 Отговор
    Китайците в този случай само си хабят думите. Американците искат нещо от корейците, които никога няма да се съгласят и обратното. Нещата са в патова ситуация. Единия от тях трябва да си бутне царя. По-лошия вариант е войната и започването и май е само въпрос на време.
  • 3 коки

    7 7 Отговор
    бе тоз пич що има толкова малки вежди, да на би да ги скубе и отговарят ли на севернокорейските стандарти
  • 4 Гару Гару

    2 13 Отговор
    То да се преговаря ама лудото Кимче не си пие лекарствата . Та се съмнявам, че нещо ще излезе.

    Коментиран от #5

  • 5 гостът

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гару Гару":

    И лудото Тръмпче май е спряло хапченцата.
  • 6 Бай хой

    8 2 Отговор
    Така и не разбрах с какво започване на война заплашват. Там най хубавото което може да се случи е да се прекрати войната. Но това не става по вина на крава бойс.
  • 7 многознаещ

    3 1 Отговор
    Война няма да има. Американци в северна корея няма да влизат. Защото това е американците за излязат на руската и китайската граница, а това няма да стане. Ако някой знае нещо повече нека да напише
  • 8 Ян Бибиян

    0 3 Отговор
    Ами това лидерчето на С. Корея е гейче ако незнаете, затова е с такава зализана прическа и оскубани вежди.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания