24 Юли, 2017 21:33 2 337 2

Родителите на неизличимо болния Чарли се отказаха от съдебната битка (СНИМКИ)

  • великобритания-
  • бебе-
  • болест-
  • чарли гард

Каузата на бебето подкрепиха дори папа Франциск и американският президент Доналд Тръмп

Родителите на неизличимо болния Чарли се отказаха от съдебната битка (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Родителите на 11-месечното британско момченце Чарли Гард прекратиха съдебната битка за ново лечение на намиращото в терминален стадий на заболяването си дете, съобщи представляващ ги адвокат, цитиран от Reuters.

"За Чарли е твърде късно. Времето изтече. Необратимото мускулно увреждане вече е факт и оттук нататък няма лечение, което може да има успех", заяви Грант Армстронг пред лондонския Висш съд.

Родителите на неизличимо болния Чарли се отказаха от съдебната битка (СНИМКИ)

Родителите на неизличимо болния Чарли се отказаха от съдебната битка (СНИМКИ)

Родителите на бебето, което страда от рядко генетично заболяване, се опитаха да го изпратят в САЩ за експериментална терапия. Британските съдилища и Европейският съд по правата на човека не разрешиха с аргумента, че това само ще удължи мъките на детето без реалистични изгледи да му се помогне.

Родителите обявиха още, че ще разговарят с лондонската болница, в която е настанен Чарли, за да се реши как да се направи така, че детето им да си отиде спокойно от този свят.

Родителите на неизличимо болния Чарли се отказаха от съдебната битка (СНИМКИ)

Каузата на Чарли подкрепиха дори папа Франциск и американският президент Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    3 1 Отговор
    така е като правят деца роднини

    Коментиран от #2

  • 2 Каузата на Чарли

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ДДД":

    Евреите ги правят тея работи, за да може парите да останат в семейството. Зестрата си остава "наша" ако се женят братовчеди, сестри и т.н. Ти откъде знаеш, че са роднини? Съгласен съм, че това са еврейски родители ( то си го пишев чуждите сайтове), но не намерих информация да са роднини...
Новини по държави: