26 Юли, 2017 12:40 1 124 2

Рама: Сърбия да признае Косово

  • албания-
  • косово-
  • сърбия

Той призова за комуникация между Прищина и Белград

Рама: Сърбия да признае Косово - 1

Албанският премиер Еди Рама призова Сърбия да признае независимостта на Косово, съобщи N1.

Той направи това в своята страница във Facebook. Според него това би било „ясно решение по пътя през тъмния тунел към светлината“.

Рама призова Прищина и Белград да продължат диалога. Той посочи изказване на сръбския президент Александър Вучич, според което диалога на Сърбия с Косово е от решаващо значение за сръбската държава.

„Време е да спрем да заравяме главата си в пясъка. Ние трябва да бъдем реалисти. Не бива да предадем това, което имаме, но и не трябва да чакаме да ни върнат това, което сме загубили“, написа Вучич в специална статия.

Рама припомни, че историята на Балканите е белязана от кървава жестокост. Според него трябва да се направят оптимистични стъпки, за да може това да се преодолее.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    4 0 Отговор
    Стъпка Единствена:
    Албанците си обират крушите от Косово, Македония и Гърция завинаги.
  • 2 непредубеден

    0 0 Отговор
    Не може да си затваряме очите пред факти и история. Албанците от 300 години са преобладаващ етнос в Косово. Друг е въпроса защо е така- помогнали са турците , като са направили етническа чистка на сърбите и са ги прогонили на север. Засега решението на въпроса , колкото и да не се харесва нито на албанци ,нито на сърби е размяна на територии. Албанците косовари връщат северните покрайнини от Митровица нагоре на Сърбия. Сърбия дава долината на Прешево на косоварите, където те са мнозинство. Това е мирния начин. Другия е нова война с неизвестен край. Сегашната патова ситуация не решава нищо, понеже края на безконтролното плодене на шиптърите не се види и в един момент може да стане така, че срещу тях да бъде насочено оръжие едновременно от Сърбия, Черна гора, Гърция и България . Жална им майка тогава.
Новини по държави: