Last news in Fakti

27 Юли, 2017 10:57 1 048 1

Израел изтегля бариерите от Ерусалим

  • израел-
  • ерусалим-
  • стария град-
  • евреи-
  • мюсюлмани

Властите премахнаха бариери и железен мост от района на Стария град 

Израел изтегля бариерите от Ерусалим - 1
Снимка: БТА/АР

Израел премахна бариерите и метален мост, които постави неотдавна в близост до оспорвания Храмов хълм в Стария град на Ерусалим - свещено място за мюсюлмани и юдеи. По този начин Израел изпълни искания на протестиращите мюсюлмани и накара хиляди палестинци да празнуват по улиците рано днес, предаде Reuters.

Лидери на мюсюлманите заявиха, че ще решат по-късно дали сега вярващите могат да се върнат за молитва на мястото и да бъде сложен край на кризата.

Ръководителят на мюсюлманската общност Икрема Сабри заяви в сряда, че вярващите нямат да се върнат, докато Израел не премахне всички бариери и камери, инсталирани след смъртоносната атака там. Сабри каза, че премахването на металодетекторите е недостатъчна стъпка и е нужно още за успокояване на ситуацията. Той посочи, че масовите молитви ще продължат до отваряне на портите на комплекса, премахване на металните бариери и железния мост и на новоинсталираните камери.

Ние няма да влезем в джамията, докато това не бъде приложено, заяви той.

Израел изтегля бариерите от Ерусалим

Остава неясно дали премахването на бариерите и моста отговаря на исканията на мюсюлманите, но палестинци танцуваха и скандираха "Аллах е велик" рано днес по улиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 1 Отговор
    Ако не беше Ердоган, Израел нямаше да премахна бариерите и металния мост.