27 Юли, 2017 14:29 1 601 19

Русия е шпионирала Макрон през Фейсбук

  • еманюел макрон-
  • русия-
  • франция-
  • шпионаж-
  • фейсбук-
  • президент

Шпионаж по руски

Русия е шпионирала Макрон през Фейсбук - 1
Снимка: БТА/ AP

Руското разузнаване и направило опит да шпионира центристкия кандидат Еманюел Макрон по време на президентската кампания във Франция, съобщи „Ню Йорк поуст“.

Русия е създала фалшиви профили, за да шпионира кампанията на Макрон, хора от неговото обкръжение и служители на екипа му по време на кампанията.

По информация на двама американски конгресмени Москва е искала да получи информация за центристкия кандидат, който още в началото бе сочен за сигурен победител.

В крайна сметка социологическите сондажи се оказаха верни и Еманюел Макрон победи кандидатката на крайната десница Марин льо Пен на балотажа с голяма разлика.

През месец април от социалната мрежа Фейсбук обявиха, че са предприели действия, за да заличат фалшивите акаунти, които разпространяват грешна информация по време на президентската кампания.

От Фейсбук потвърдиха пред „Ройтерс“, че са засекли шпионски профили във Франция и са ги деактивирали. Русия отрича да е направила опит да повлияе на крайния резултат от президентските избори на френска земя.

След президентските избори в Съединените американски щати местните служби обвиниха Русия, че е извършила хакерски атаки с цел да повлияе на крайния резултат от вота. Кремъл отрече тези обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    7 24 Отговор
    Тук джуджето удари на камък.
  • 2 Kcaniba

    9 25 Отговор
    Едва ли има учудени ,или пък изненадани ,все пак става дума за империята на злото , водачът им не случайно е известен с името Пинокио....

    Коментиран от #8, #11

  • 3 Скорпион69

    12 18 Отговор
    империята на злото се превърна в империя на ,лъжата и мизерията,ха ха ха
  • 4 НОТО ВЕЦ

    21 4 Отговор
    По-голяма смешка не бях чел. Шпиониране в "издънената кофа" сураттескере.
  • 5 Бай хой

    21 7 Отговор
    А ве хора ли сте козяци ли сте имате ли поне капка мозък за да разсъждавате? Та нали социалните мрежи са за общуване и споделяне. Касво следене ва гони? Кой си крие тайните и секретите във социалните мрежи? Само най тъпите престъпници и така полицията ги засича.

    По тъпа и отвратителна пропаганда не бях чел. и жалките просячета към нпо пригласят ли пригласят като гарвани.

    Коментиран от #7, #15

  • 6 Барчо

    17 5 Отговор
    Оляха се с тия простотии. Явно на тамошните промити мозъци такива лъжи фащат.
    И пак заглавие-заигравка. Каква е разликата от това да направиш опит за нещо и да го направиш?
    Ако са го доказали, нека да ги осъдят и да видим най-накрая едно истинско заглавие: Френското правосъдие осъди руското разузнаване за еди какво си на еди какво си. Присъдата е влязла в сила. Иначе всичко друго е тълкуване интерпретации и разкази по имагинерни картинки.
  • 7 КОН

    7 12 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Личи си, че си комунист... :D
  • 8 Знаещ

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Не знаех, че на Доналд Тръмп му казват пинокио, а че Щатите са империята на злото го знаят и малките деца. Махнаха светските диктатори в арабския свят подкрепяйки ислямистите и превърнаха тези цветущи държави със много добър стандарт в развалини. Което докара милиони бежанци в Европа. Като най-деен в докарването им е Сорос, който чрез неправителствени организации със собствени кораби ги извозва денонощно до Европа. Ако си спомняш наскоро гръмна скандала с една такава, която със 7 собствени кораба денонощно докарва мюсулманите в Италия. Не, че някой ги е спрял до ден днешен.
  • 9 Ghost1

    4 10 Отговор
    Не очаквам да си признаят обаче е интересен въпросът как така толкова развити държави, пример за съвременна демокрация обявяват че руснаците им се месят в правото на свободен избор, а самите руснаци всичко отричат и нито лук яли нито пък лук мирисали.
    Да им се диви човек на уродливата диктатура

    Коментиран от #17

  • 10 чичо Кольо

    13 3 Отговор
    Леберал -толерастите само май за едно не са обвинили руснаците-Защо слънцето изгрява от изток а не от запад но не е късно да го направят и това !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Jim

    4 10 Отговор
    И тук и изобщо всички електронни задунайски издания са бъкани с колхознически шпьони-тролета, които срещу копейки лъжат и подменят истината по най измекярски начин.

    Коментиран от #18, #19

  • 13 да така е

    12 3 Отговор
    Когато истината влезе в челен сблъсък с кухоглавите либерални тролчета винаги има пукнатини и издишане на кухи лейки , неминуемо е !Вой е имало против Русия от време оно и не могат да я "демократизират" /разбирай окрадат/ и това е !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Aгент Буда

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Колега,не си хаби нервите с хора които не могат да разсъждават.Безсмислено е.Яж си суджуци,и да не ти дреме на Тиквата
  • 16 доброжелател

    8 1 Отговор
    браво на руснаците, още ведньж демонстрират своето високо интелектуално и техническо развитие. А вие вярвайте и следвайте командите и указанията на своя васал - Америка!
  • 17 Kcaniba

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Ghost1":

    Те затова русите са империята на злото и лъжата
  • 18 гост 3

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Jim":

    Истината от днес:
    Между 2,8 и 3,5 българи зад граница за периода от 89 -та насам. ... Та викам "Да живее "демокрацията"", благодарение на която скоро България ще е история. Първата държава унищожена без реални бойни действия! Е, все пак ще сме първи в нещо и в този век.
  • 19 гост 3

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Jim":

    "интересен въпросът как така толкова развити държави, пример за съвременна демокрация обявяват че руснаците им се месят в правото на свободен избор"
    А не ти ли е интересен въпросът, как никоя от въпросните "съвременни демокрации" не направи допитване до народите си дали искат да издържат милиони чужденци в собствените си страни? Дали бизнесът в тези страни е съгласен да търпи загуби от ембарго за търговия не само с Русия? Дали са съгласни с повишените разходи за военните действия в чужди страни и т.н
    Това ли е "свободният избор" за който говориш? Това ли е "съвременната демокрация"?
Новини по държави: