28 Юли, 2017 18:14 2 732 25

САЩ разочаровани от Русия

  • сащ-
  • санкции-
  • русия

Русия ограничи броят на американските дипломати в страната

САЩ разочаровани от Русия - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ са разочаровани от решението на Русия да ограничи американския дипломатически персонал в страната. Това обяви американския посланик в страната Джон Тефт, цитиран от „Ройтерс“.

Това е отговор на Русия на разширението санкции от страна на САЩ. Те бяха одобрени от американския сенат през миналата седмица.

Това стана след знаци за сближаване след срещата на президента на САЩ Доналд Тръмп и руския лидер Владимир Путин по време на срещата на Г-20 в Хамбург. Тръмп трябваше да подкрепи решението, притиснат от Републиканската партия. Това го накара и да втвърди позицията си към Русия.

„Ние получихме нотификацията на Русия. Посланик Тефт изрази нашите разочарование и недоволство“, се казва в изявление на Държавния департамент.

Според решение на руското правителство, броят на американските дипломати и служители трябва да бъде съкратен с 455 души. Толкова руски служители работят и в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На КОТ СИ ПОСТЕЛЕШ НА ТАКОА ЛЯГАШ

    41 2 Отговор
    КВОТ ПОВИКАЛО ТАКОА СЕ ОБАДИЛО.
  • 2 Чак е учуден амера

    32 2 Отговор
    ?????????....а ....
  • 3 Чепа

    34 2 Отговор
    Е.аси п...лите...и недоволстват даже
  • 4 Kcaniba

    36 5 Отговор
    Аз съм тотално разочарован от макдоналдс, кокакола, крайслер, металлика, нигаз, подслушване, следене, демокрация, демагогия, демократизация!!!

    Коментиран от #8, #14

  • 5 РУСИЯ Е КОЛОНИЯ БОРЕЩА СЕ НЕЗАВИСИМОСТ

    23 4 Отговор
    ОТ 1991г. Русия е с колониален статус, под контрол и управление на САЩ. РУСИЯ бе добрата Маша и мечока, докато безконтролно я разграбваше чичо Сем. Системата и юридическото и'състояние на Русия е все още не променено и същото, но патриотично настроените сили в Русия поеха курс на съпротива и ВЪСТАНОВЯВЯНЕ НА СУВЕРЕНИТЕТА СИ - САМОСТОЯТЕЛНОСТ. С речта си 2007 ма г. в Мюнхен Президента Путин ОБЯВИ "Русия винаги е живяла свободна и независима и не смята, че тя ще измени на своят принцип и сега". ОТ ТОЗ МОМЕНТ прекрасните "Маша и мечока" станаха - "агресивни", "невъзпитани", "арогантни", "регионална държава", "своеволни", непослушни", "империя на злото", "пиянки и ушанки" и т.н. и какво ли не още. САЩ се оказа не в състояние да спре ПОВРАТА НА РУСИЯ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РУСИЕ СЕ РЪКОВОДИ ОТ АМЕРИКА. СТАВА ДУМА ЗА : ДЕЙНОСТТА НА ПАРЛАМЕНТА, ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНСТВО СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РУСИЯ, КОЯТО Е РАЗРАБОТЕНА ОТ ДЕПАРТАМЕНТА НА САЩ С ЦЕЛ ДА ГАРАНТИРА КОНТРОЛ НА САЩ, НАД РАЗПАДНАЛИЯТ СЕ СССР В ОСЪКАТЕНА ФОРМА - РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ. Свидетели сме на конфликта над конфликтите в историята на човечеството в света. САЩ не е в състояние, да контролира своята колония, въпреки всички юредически, финансови, политически, военни лостове с които разполага. САЩ търси всякакви вариянти да овладее своята колония но РУСИЯ бавно и неотклонно, стъпка по стъпка отстоява твърдото си решение за ВЪСТАНОВЯВАНЕ НА СУВЕРЕНИТЕТА СИ. В РУСИЯ СЕ НАДИГА НАЦИОНАЛНО

    Коментиран от #9

  • 6 НАЦИОНАЛНО ОСВОБОДИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ

    20 2 Отговор
    НОД - национално освободително движение в Русия е движение което има за цел изясняване смисъла от СУВЕРЕНИТЕТ за Русия и организиране провеждането на РЕФЕРЕНДУМ за въстановяването му. Колониалният Парламент, Правителството и Средствата за масова информация не огласяват наличието, целите и задачите на НОД. Единствено на Ю-тув Евгений Федоров разяанява на доброволци поели инициативата и организират свои щабове по страната. Борбата за освобождаване на Русия е опасна, жестока и трудна. НОД е в подкрепа усилията на Президента Путин. В момента наблюдаваме нещо невиждано до сега - Русия се готви за освобождение от колониалистка зависимост а САЩ прави всичко - легално или не, за да е задържи. Да пожелаен успех на РУСИЯ, НОД и В.В. Путин в борбата им за НЕЗАВИСИМОСТ!
  • 7 Има ли РУСИЯ ще има България и НАРОД

    37 2 Отговор
    УСПЕХ ЗА РУСИЯ! ПУСТ БОГ ХРАНИТ РОССИЮ ! ЩОМ РУСИЯ Е ЖИВА И НИЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЕМ ! НЯМА ЛИ Я РУСИЯ И НАС НИ НЯМА!

    Коментиран от #15

  • 8 Kcaniba

    5 28 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Пий си бояришинка и хапвай кора от брезичка,ха,ха,ха коневръза е в делириум
  • 9 Kcaniba

    3 20 Отговор

    До коментар #5 от "РУСИЯ Е КОЛОНИЯ БОРЕЩА СЕ НЕЗАВИСИМОСТ":

    Леле,тока яко ви бие в коневръза....

    Коментиран от #11, #12, #18

  • 10 НЕ Е ВЯРНО ЧЕ

    27 3 Отговор
    ЧЕ САЩ Я БОЛИ ... , ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА И ЗАПЛАХИТЕ НА УКРАИНА, КРИМ, СУВЕРЕНИТЕТА НА ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ И ЕВРОПА ОТ СТРАНА РУСИЯ. САЩ ЦЕЛИ САМО ЕДНО - ДА УДЪРЖИ СТРЕМЯЩАТА СЕ КЪМ СУВЕРЕНИТЕТ РУСИЯ.ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЕ СА В КАДРОТО. ЖАЛКО ЧЕ У НАС ИМА ДОСТА КОИТО ЗА ПАРИ СА В СЛУЖБА НА САЩ, НЕОСЪЗНАВАЙКИ, ЧЕ НЕ ОЗНАЧАВАТ НИЩО ЗА ТЯХ. НИЩО! ЧЕ И НИЕ И ТЕ, ЩЕ ГОРИМ ЗАЕДНО В ИНТЕРЕС НА САЩ, А НЕ НАШ. ЗА ПАРИ ПРОДАВАМЕ СЕБЕ СИ И СТРАНАТА СИ.

    Коментиран от #23

  • 11 ОРЪФЛЕК

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    КАКТО ВИЖДАМ ТИ ВЕДНАГА САМ СИ СЛАГАШ ПЛЮСОВЕТЕ НА ПУБЛИКУВАНОТО. А АЗ НЕ ПРАВЯ ТОВА ОСТАВЯМ ДА ВИДЯ НАСТРОЕНИЕТО СРЕД ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ. НЕ СИ ЧЕСТЕН А СИ ПОДЪЛ И КОВАРЕН НЕ САМО В ГЛАВАТА НО И ЧЕРВАТА.
  • 12 Kcaniba

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Трололо,
    Хапчета, парцуца, памперси козяяяк!!!
  • 13 aaa

    10 0 Отговор
    Егати наглеца!!!
  • 14 Kcaniba

    4 24 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Стой си в коневръза и изключи интернет,той е хамерикански,ха ха ха ,и си карай москвича.... Наздраве
  • 15 onq s konq

    1 24 Отговор

    До коментар #7 от "Има ли РУСИЯ ще има България и НАРОД":

    Демонстрираш логика на бавноразвиващ се.Естествено че няма ли я Русия и вас няма да ви има,ЗАЩОТО ВИЕ ЖИВЕЕТЕ В РУСИЯ!Изхода ви е да се върнете в България или пък да отидете нейде по Белия свят,но за да се случи това НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ВИ ИСКА!

    Коментиран от #21

  • 16 Glog

    27 1 Отговор
    САЩ са се самоназначили за световен диктатор в политиката и в икономиката и си въобразяват, че ще успеят. Само че са закъснели. Русия възвърна статута си на една от двете велики военни сили на планетата, Китай няма намерение да се подчинява и дори е агресивно настроен в областта на Южнокитайското море, а и Индия няма намерение да стана пионка на САЩ. Опитът на Тръмп да посее вражда между Китай и Русия нормално не успя, защото въпреки мнението на сащенските политици и на техните мекерета по света, политиците в тези три държави все пак ядат хляб или ориз, а не пасат трева. А държавите, които са срещу тези три държави и са за световно господство на САЩ са на практика само САЩ, Канада, сунитските држави и бившите колониални държави от ЕС. Държавите от останалата част на планетата, в които живеят над половината от населението на планетата, са на практика неутрални в тази битка на САЩ да завоюват световно господство. Така че не виждам, как САЩ бижа успели да спечелят и да запазят исканото от тях световно господство, след като вече и народът на САЩ не е единен в политическо отношение в тази насока.
  • 17 Смех в залата

    17 3 Отговор
    Те Фашагите с една северна корея не могат да се оправят,тръгнали с мечока мед да ядат
  • 18 Загрижен

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Понякога имаш смислени отговори, а друг път както и сега говориш за някакви коневръзи и други несвързани неща. Явно въпреки епизодичните проблясъци е нужно да отидеш на доктор,

    Коментиран от #19, #20

  • 19 мисли

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Загрижен":

    А не можеш ли да се сетиш, че при липса на защитен с парола юзър, всеки може да пише от името на всеки?
  • 20 Kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Загрижен":

    Логични доводи :)
  • 21 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Да ама някави бавноразвиващи са ти нацвъкали 20 минуса!
  • 22 Барчо

    7 1 Отговор
    Що пак пишеш глупости бе, Росене Стойчев? Ограничението на броя на американските дипломати е в отговор на това, което направиха американците с 35 руски дипломати. Изгониха ги за срок от 24 часа, заедно със семействата. Конфискуваха руска недвижима собственост - консулство и вила на американска територия. Това стана още по времето на Обама и след като Тръмп се видя, че нищо не може да направи, отговориха. Американците изгониха дипломатите точно поименно и за срок от 24 часа, а руснаците дадоха възможност те да си преценят кой да си върнат и за срок от 72 часа. Въпреки, че руснаците много добре знаят кой какво рови от тях и също можеха поименно да ги посочат. Що не публикуваш колко са американските дипломати персонала и в Русия и колко са руските в Америка? Ей така за инфо.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "НЕ Е ВЯРНО ЧЕ":

    Всеки трябва много добре да знае следното: Няма ли два силни полюса, нищо няма да е същото. Ще бъде монопол. Монопола знаем какво означава. В момента Русия е в по-слабата позиция и трябва да бъде подкрепена, но когато американците изпаднат в по-слаба, ще трябва те да бъдат подкрепени. Светът няма нужда от това да бъде хегемон само Америка или само Русия. Докато двата полюса са изравнени, ще има газ и нефт на нормални цени. Надделее ли единия, ще стане страшно за света.
  • 24 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Барчо":

    Американските дипломати сега в Русия са 1700 срещу 445 руски в Америка.Бройката ясно показва кой в чия демокрация се меси.
  • 25 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Барчо":

    Американските дипломати сега в Русия са 1700 срещу 445 руски в Америка.Бройката ясно показва кой в чия демокрация се меси.