2 Август, 2017 16:58 2 285 0

Затвориха плаж заради... скорпиони

  • испания-
  • плаж-
  • скорпиони-
  • затворен-
  • мелиля-
  • скорпион

Испанските власти решиха да не рискуват със здравето на плажуващите

Затвориха плаж заради... скорпиони - 1
Снимка: Shutterstock

Испански плаж беше затворен от властите заради инвазия на скорпиони, разкри испанското издание Ideal. Мярката ще остане в сила, докато не бъде гарантирана сигурността на плажуващите.

Популярен сред туристите плаж в автономния град Мелиля бе затворен, след като на скалите бяха забелязани осмокраките същества.

Към мястото бяха изпратени служители на министерството на околната среда, които взеха решение да не се рискува живота на летовниците.

Достъпът до целия плаж бе преустановен, а към плажната ивица бяха изпратени служители на фирма, която ще се заеме с почистването на района от скорпионите. Не е ясно колко дни ще бъде в силата мярката.

Властите посочиха, че безопасността на хората е на първо място. Намерените скорпиони са от морския вид Buthus occitanus. Те се срещат често в Северна Африка.

Тяхното ухапване е болезнено, но обикновено не е фатално. По-висок е рискът при децата и възрастните, пишат испанските медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: