4 Август, 2017 08:56 1 121 2

Голямо жури разследва връзката Тръмп – Русия

  • робърт мълър-
  • жури-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • русия-
  • разследване-
  • президент

Ще изплува ли истината?

Голямо жури разследва връзката Тръмп – Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Специалният прокурор, който разследва възможни връзки между Доналд Тръмп и Кремъл, сформира голямо жури от съдебни заседатели, съобщи Би Би Си.

Журито ще анализира данните и доказателствата по случая, който разтърси американската политическа сцена. Още по време на президентската кампания се появи информация, че Русия се е намесила във вота.

След избирането на републиканеца Доналд Тръмп за президент се зародиха съмнения, че хора от неговия екип са свързани с Кремъл.

Адвокатът на държавния глава заяви, че не знае за сформирането на журито, но увери, че Белият дом ще продължи да сътрудничи със специалния прокурор Робърт Мълър.

Журито изпрати още снощи призовки във връзка със срещата между Доналд Тръмп-младши, зетят на Тръмп Джаред Къшнър и руската адвокатка Наталия Веселницкая, разкри „Ройтерс“, като се позова на източници, запознати със случая.

Сформирането на жури ще позволи на специалния прокурор Мълър да приема показания под клетва, да изпраща призовки и да повдигне обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    5 8 Отговор
    Няма съмнение за връзките на екипа на Тръмп с руските представители-те са факт. Въпросът е каква точно е същността на връзките и представляват ли нарушение на закона? Също като намесата на Русия в изборите. Тя е очевадна. Неясното е била ли е тя решаваща за спечелването им от Дони?
  • 2 НАТО ВЕЦ

    5 2 Отговор
    И "партньорите" ни са същите идиоти, като нашите управляващи.
    Когато сам си резилиш държавата и Господ не може да ти помогне.