Last news in Fakti

4 Август, 2017 11:21 7 676 140

Путин: Русия и България винаги са били свързани с братска дружба

  • русия-
  • българия-
  • братски-
  • дружба-
  • президент-
  • путин-
  • радев

Путин пожела на българите благополучие и разцвет

Путин: Русия и България винаги са били свързани с братска дружба - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин поздрави държавния глава на България Румен Радев по случай 25-ата годишнина от сключването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество между двете страни, съобщи ТАСС.

„Руско-българските отношения имат отдавнашна и богата история. Във всички времена за тяхна основа служат връзките на братска дружба, на културна и духовна близост, свързващи нашите народи", пише в поздравителна телеграма, публикувана на страницата на Кремъл.

Президентът Путин подчерта, че договорът, сключен през 1992 г. е помогнал да се разшири сътрудничеството между Москва и София, да се увеличи обемът на двустранните търговия и инвестиции, да се активизира сътрудничеството в енергийната, научно-техническата, хуманитарната и в други сфери. Той отбеляза, че в двустранните отношения остава значителен нереализиран потенциал.

„Убеден съм, че още една юбилейна дата, която предстои да бъде отбелязана през март следващата година - 140 години от Освобождението на България от османско иго, ще ознаменува нарастващата съвместна работа по всички въпроси от двустранния дневен ред", добави Путин.

Руският президент пожела на Румен Радев здраве и успехи, а на българските граждани благополучие и разцвет.

Българо-руските отношения имат богати традиции, стабилна договорно-правна основа и се основават на културната, историческа и човешка близост и приятелските отношения между нашите народи. Това пише в поздравителен адрес до Владимир Путин българският президент Румен Радев, съобщиха от президентството.

„Убеден съм, че утвърденото уважение към разпоредбите на Договора, е стабилна основа за възходящото развитие на българо-руските отношения в условията на новите геополитически и икономически предизвикателства, в интерес на мира и благоденствието в Европа и света“, пише още президентът Румен Радев до руския си колега. Българският държавен глава потвърждава поканата към президента Владимир Путин да посети страната ни през 2018 г. във връзка с отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България.

В писмото си до Румен Радев Владимир Путин оценява високо приноса на Договора към създаването на условия за увеличаване на обема на взаимната търговия и инвестиции между България и Русия, както и за активизирането на сътрудничеството в енергийната, научно-техническата, хуманитарната и други сфери.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БББББББББББББ

    116 152 Отговор
    И ще бъдем свързани и в бъдеще.Бог здраве да ти дава Вова.
  • 2 ДОБРЕ ДОШЛИ

    112 153 Отговор
    Пак ще ви посрешнем с хляб и сол БРАТУШКИ.

    Коментиран от #10, #57

  • 3 хе хе

    71 131 Отговор
    Сега "юрист"ката, ще пощурее, Путин я обича !!!!
  • 4 юрист

    144 107 Отговор
    Има само един проблем- че договорите на русия не струват и хартията, на която са написани.Същият договор русия бе подписала и с Украйна, като в него едва ли не се кълне, че никога, ама никога няма да наруши държавните й граници и никога, ама никога няма да извърши военни действия против нея, нейният суверенитет и териториална цялост, а накрая дори путлер си призна, че зелените човечета, във военни униформи и без опознавателни знаци, които “охраняваха“ с дулата на автоматите си украинските граждани на “референдума“ в Крим, са руски военни от руския спецназ- т.е. че русия изпрати своя армия в Крим, за да се случи кримският “референдум“ и руската окупация на Крим и Донбас. Вълкът козината си мени, но нрава си- не! Другите съседни на България държави СПАЗВАТ договорите си за добросъседство с България, но спазването на такъв договор от русия е под въпрос и единствено членството ни в НАТО е истинският гарант русия да спазва този договор спрямо България.

    Коментиран от #12, #58

  • 5 Kcaniba

    124 81 Отговор
    Благополучието и разцвета на България,не са свързани с империята на злото,довела до смърт и разруха в страната ни!

    Коментиран от #19

  • 6 ЪРП

    102 107 Отговор
    ШАПКА МУ СВАЛЯМ ЗА ТЕЗИ ДУМИ НА ПУТИН!!!!!!
    ДАНО ДА ВЯРВА В ТЯХ, ЗАЩОТО НАИСТИНА СМЕ БРАТСКИ НАРОДИ, КОИТО Е РЕДНО ДА СЕ УВАЖАВАМЕ И ДА СИ ПОМАГАМЕ!!!!!!!!!!

    СПАСЕНИЕТО НЕ Е В "ЧИЧО ДЖОН"...........,А В "ДЯДО ИВАН" СА КАЗАЛИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ФЕНОМЕНИ-ПРОРОЧИЦИ -СЛАВА СЕВРЮКОВА И БАБА ВАНГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СЪЩО МНОГО УВАЖАВА И ЦЕНИ РУСКИЯТ НАРОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.........ВЪПРЕКИ ,ЧЕ СМЕ ИМАЛИ АНТИРУСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ ,КОИТО ЦЕНЯТ ЕДИНСТВЕНО П. .ЛСКИТЕ ЦЕННОСТИ И ИМАХА И ИМАТ АНТИБЪЛГАРСКО ПОВЕДЕНИЕ!!!!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 7 СиС

    80 99 Отговор
    Здраствуйте Братушки.Дружба во веки.
  • 8 Kcaniba

    112 61 Отговор

    До коментар #6 от "ЪРП":

    “Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!

    Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!

    Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!



    Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти.

    От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно.

    Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България…”

    Захари Стоянов

    Коментиран от #11, #43, #88

  • 9 Пеньо

    50 57 Отговор
    Хайде, ще пробвам още веднъж с въпрос, на който путинофилите досега не са отговорили: можете да дадете поне един фактически пример за приятелско отношение на джуджето към България, като държава?

    Коментиран от #21, #22

  • 10 Kcaniba

    41 60 Отговор

    До коментар #2 от "ДОБРЕ ДОШЛИ":

    Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

    Коментиран от #46

  • 11 абе овчииии

    56 24 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Тия НПО-партенки вече не вървят-айде у лево....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 глупак

    31 10 Отговор
    Изродите във форума се развихриха със СТРАШНА СИЛА.
  • 14 Kcaniba

    35 45 Отговор
    Публ. във в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51

    “Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност” и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение.

    Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял”, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!
  • 15 КЮНЕЦ

    38 38 Отговор
    Историята отеква във времето...учете се и помнете, че нищо безплатно няма !!! Ние сме си платили и до ден днешен сме свидетели, колко скъпа е цената !!! НИЕ СМЕ ВСИЧКО, НО НЕ И БРАТЯ !!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ !!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЪРП

    15 10 Отговор
    ВСЛУШАЙТЕ СЕ ВНИМАТЕЛНО КАКВО КАЗВА ПИСАТЕЛЯТ ХРИСТО НАНЕВ В ПРЕДАВАНЕТО "ВЪПРОС НА ГЛЕДНА ТОЧКА" НА ТЕМА "ПРЕДСКАЗАНИЯТА НА БЪЛГАРИЯ"

    ПРЕДАВЕНОТ Е УНИКАЛНО!!!!!!

    ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, КАКВО СЕ КАЗВА МЕЖДУ 22 - 25-та МИНУТА ОТ ВИДЕОТО!!!!!!!!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=Opk2WQ-v35o
  • 18 юрист

    16 28 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    Сравни чл. 3 на украинско руският договор, с този текст ДОГОВОР за приятелски отношения и сътрудничество между Република България и Руската федерация Ратифициран със закон на Народното събрание от 11.12.1992 г. - ДВ, бр. 102 от 18.12.1992 г. Издаден от Министерството на външните работи, обн., ДВ, бр. 42 от 18.05.1993 г., в сила от 1.04.1993 г.Член 1
    Република България и Руската федерация ще развиват своите отношения в дух на приятелство, доверие и взаимно уважение.
    Договарящите се страни ще се ръководят последователно от принципите на суверенното равенство, неупотреба на сила или заплаха със сила, нерушимост на границите, териториална цялост, ненамеса във вътрешните работи, зачитане на правата на човека и основните свободи, равноправие и право на народите да се разпореждат със своята съдба, добросъвестно изпълнение на задълженията, добросъседство, партньорство и сътрудничество.
    Договарящите се страни ще съблюдават принципа на свободен избор от всички държави на пътя на своето политическо, икономическо, социално и културно развитие в съответствие с волята на техните народи, изразена в резултат на свободни и справедливи избори.

    Коментиран от #23, #45

  • 19 куку руку ку

    53 21 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Какво разбираш под империя на зло, сащ ли? Защото те сеят злото по целия свят.

    Коментиран от #24

  • 20 българин

    25 48 Отговор
    Никакъв брат не ми е този лилипут!
  • 21 куку руку ку

    45 22 Отговор

    До коментар #9 от "Пеньо":

    Отговарям с цитат: "Какво тук значи някаква си личност?"
    Колко ще царува? Няма да векува!
    А договорът е между държавите България и Русия. Те ще пребъднат.
    Казано е, че Русия е снагата, а България е душата. Както тяло без душа е само леш, така и дух без тяло е просто призрак. Само заедно могат да се развиват.

    Коментиран от #25, #30

  • 22 Различен

    36 20 Отговор

    До коментар #9 от "Пеньо":

    Примерно "Южен Поток".
    А ти едно" приятелско" нещо от страна на ФАЩ?

    Коментиран от #29, #39

  • 23 Скорпион29

    29 23 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Е то прятелството не означава да те клатят както Украйна реши да направи с Русия и БГ.ако реши да клати Русия и ние ще го хапнем
  • 24 Kcaniba

    27 42 Отговор

    До коментар #19 от "куку руку ку":

    В световната история има само една държава,която е известна като империята на злото,която 100 години тероризира света!Жертвите и са над 100 000 000 ,в момента се управлява от служител на най–мракобесната служба в света КГБ!

    Коментиран от #34, #124

  • 25 юрист

    21 32 Отговор

    До коментар #21 от "куку руку ку":

    “...Публикувано във факти.бг: Казано е, че Русия е снагата, а България е душата...“ ТИ КАКВО ПРОПАГАНДИРАШ, БЕ?! ЧЕ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ СА ЕДИН ДЪРЖАВЕН ОРГАНИЗЪМ- Т.Е. ЕДНА ДЪРЖАВА И ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, А РУСКИ ФЕДЕРАЛЕН СУБЕКТ В СЪСТАВА НА РФ?! ТУК НЕ ПИШЕ ТАКОВА НЕЩО- http://www.constitution.ru/10003000/10003000-5.htm И ТУК СЪЩО НЕ ПИШЕ ТАКОВА НЕЩО- http://www.parliament.bg/bg/const ! БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ СА ДВЕ ОТДЕЛНИ ДЪРЖАВИ, С ОТДЕЛНА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ, ДЪРЖАВНИ ГРАНИЦИ И ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ! Руски държавен трол!

    Коментиран от #41

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 дядо Любен

    14 27 Отговор
    С това си изявление,Путин окончателно разконспирира Радев!Русите,имат интерес западната алианция да увеличи недоверието към Бъгария!Ако няма реакция от страна на българският президент,поднесена по същият дипломатичен начин,след още няколко подобни изказвания на Путин,границат на Евросъюзът,ще се установи на Дунава,както беше планирано,преди събитията в бивша Югославия!
  • 28 Скорпион29

    41 23 Отговор
    Крим е руски, Русия води 50 г.вийна за него след разпада на СССР Русия го оставя на Украйна с условие военноморската база да остане на тириторията на Украйна. Украинците нарушиха този договор с желанието да влязатв ЕС и после ясно че и в НАТО и последвалите събития бяха най логичните с дружбата до там и финито интереса клати феса

    Коментиран от #31

  • 29 КЮНЕЦ

    28 34 Отговор

    До коментар #22 от "Различен":

    Южен поток е толкова братско, колкото е и Лук Ойл. Тотален монопол от страна на твоите братя ! ЯД МЕ Е ...НЕГРАМОТНИ, НЕОБРАЗОВАНИ БЪЛГАРИ !

    Коментиран от #54, #125

  • 30 Kcaniba

    28 30 Отговор

    До коментар #21 от "куку руку ку":

    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”Русчук, 1-й Март 1886 г.З.СтояновИз предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в.”Дунавски лебед”, 1859 г.0
    Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише: “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.
    “Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил

    Коментиран от #33, #35, #49

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бесен Язовец

    40 22 Отговор
    Президента на най голямата държава Русия както винаги е дипломат на ниво само уважение за президента Владимир Путин

    Коментиран от #102

  • 33 Скорпион29

    22 11 Отговор

    До коментар #30 от "Kcaniba":

    Твоята тиритория е на бустана там си най добре и се пиши Агрономката
  • 34 ГЛЕДАЙ ВНИМАТЕЛНО

    32 13 Отговор

    До коментар #24 от "Kcaniba":

    Ти тотално отлепи бе пич-нулите си ги пишеш ей така-за красота...Такива непотвърдени данни мога да ти дам милиони-----но понеже не съм като вас-соросоидите,ето ти едно видео в което Държавният Секретар на САЩ-Медлин Олбрайт оправдава избитите 500 000 иракски деца от САЩ---ето това е доказателство--а не разни писаници....https://youtu.be/xlCd6NGhUOo
  • 35 юрист

    18 30 Отговор

    До коментар #30 от "Kcaniba":

    “...Публикувано във факти.бг: “Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил...“ аксаков- направих си труда лично да изследвам писмата му и неговите статии на руски език и съм ОТВРАТЕНА от този субект! Дори по време на Съединението, той НЕ ВЪЗХВАЛЯВА нас, българите, а....руските офицери и генералитет, които били обучили българските офицери да действат правилно, като в същото време русия вече е изтеглила умишлено генералитета си, за да НЕ СЕ СЛУЧИ Съединението и България да загуби последваща война! Толкова е жалък този мизерник, че ми иде да тръсна лично на фандъчката сайта и линка със събраните писма и статии на аксаков на руски език за България в периода 08.1885-12.1885 и да я попитам- защо СО до сега не е предприела действия за преименуване на ул. аксаков в напр. ул. Ген. Иван Колев....
  • 36 Истината

    24 24 Отговор
    Всеки си гледа империйката,САЩ,Русия,Англия,Турция,дреме ми на някой за България.Братя сме били,заедно с Ердоган се хилеха преди време на България.А най голямата издънка на Путин беше на 24 май.Това вече мина всякакви граници.Путин си гледа империята на ОЛИГАРСИТЕ,това е Русия в момента....

    Коментиран от #44

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Отекчен от политика

    10 12 Отговор
    Чиновник от кабинета е написал телеграмата в стил Соц Реализъм Крепко Здраве и много творчески успехи .......... тия клишета ми са много ясни , да отбием номера от годишнината да си мине по процедурата ......
  • 39 Пеньо

    10 19 Отговор

    До коментар #22 от "Различен":

    Когато започна да се прехласвам пред САЩ, тогава ще ме попиташ троле! Що се отнася до южен поток, кое те кара да си мислиш, че това бе приятелски жест? Аз твърдя, че е обратното! Дай факти, цифри, ти например наясно ли си колко щеше да спечели България от този проект? Колко?
  • 40 onq s konq

    12 18 Отговор
    глупусти!пълни глупусти!
  • 41 куку руку ку

    25 6 Отговор

    До коментар #25 от "юрист":

    Нищо не пропагандирам. Трябва да разбереш, че едни управляващи, едни пишещи някакви закони, които следващите управляващи ще отменят, това НЕ СА България и Русия.
    България и Русия това са народите, българският и руският.
    Духът на народа не е в този, който си чопли носа в парламента, а в тези, които чоплят земята и под земята, които се занимават с изкуство, наука и милеят за България.
  • 42 Гост

    13 22 Отговор
    Както Украйна и Русия са братски, така ли? Не благодаря!
  • 43 Kcaniba

    31 16 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Защо вас, тези които сие останали рая, не ви освободи любимата ви хамерика!?!?!
    Поне баба и Великобритания, да беше ви освободила!!!
    Австроунгария, Франция, защо не освободи раята ни!?!?
    Ах, да, те всички всъщност са били заети с това да помагат на Султана и турците!!!!
    Е да, жалко, че вас ви е освободила Русия, след като сте си рая....
    Браво на Русия!!!
    Винаги братя!!!
  • 44 юрист

    15 23 Отговор

    До коментар #36 от "Истината":

    Абсолютно вярно! Всеки си гледа интереса и когато интересът му диктува да се гаври с България, не прави никакви компромиси в това отношение! НЯМА братски народи, защото тези народи се намират в собствените си държави, със собствени държавни територии и граници. Една държава няма приятели и неприятели- има собствени ИНТЕРЕСИ, които защитава. Но е гнусно точно путлер с неговите изказвания на 24 май, сега да се мазни на България, а след напр.1 месец, да се прилепи към ердухан или към македонският президент, и да се подиграва с България , с нашата култура и история, защото русия НЕ ИСКА Македония да влезе в НАТО и прави всичко възможно, за да се подмаже на Македония- включително като путлер твърди неверни неща за българската писменост. Аз съм точно срещу това поведение.
  • 45 Монго

    22 10 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Абеее Лекс.бг, нали знаеш къде може да си навреш алинеите и...членовете! Изтрещявай си, не ми пречиш.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 юрист

    12 20 Отговор
    Гаврите на путлер с българската азбука се основават на твърдението му, че славянската писменост идвала от...македонските земи. Той си мисли, че всички българи сме глупави и невежи и че може да ни заблуждава така, както заблуждава руснаците, но много бърка. ВСЕКИ средноинтелигентен българин знае, че когато се говори за един факт като разпространението и пътя на българската азбука, то той се коментира спрямо ТОГАВАШНАТА държавна организация на държавите, съществуващи по СЪЩОТО ИСТОРИЧЕСКО ВРЕМЕ, в което е създадена писмеността от Кирил и Методий. А по ТОВА време, на Балканският полуостров НЕ Е съществувала държавата Македония и е нямало други държави, освен България и Източната Римска империя/ бизантион/. За това ИСТОРИЧЕСКИ НЕВЯРНО е твърдението, че писмеността идвала от македонските земи, защото под “македонски земи“ НЕ СЕ РАЗБИРА ГЕОГРАФСКАТА ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ, А ДЪРЖАВАТА, КОЯТО СЪЩЕСТВУВА В ТАЗИ ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ, в средата на 9 в. от н.е., КОЯТО Е БЪЛГАРИЯ, А НЕ МАКЕДОНИЯ.

    Коментиран от #91

  • 48 Пазарен Либерализатор

    12 17 Отговор
    Като се разграничим от носталгията по ленинските съботници, оставили дълбок отпечатък в съзнанието на колхоза от Русия/СССР не сме видяли нищо "братско", нито пък руската окупация и вмешателство в политиката ни на времето може да се тълкува като "любов". Безкрайната руска душа е потисната от тежък путинизъм, както тук тоталитаризма и комунизма потискаха хората, слагайки ги под общия знаменател "пролетариат". Принудата да консумираме руския боклук под формата на битова електроника, превозни средства и военно оборудване беше наложена политически, а не беше плод на свободен избор. Раша винаги ни е праскала през гащите, с цени на горива и т.н., а историята показва, че където са пипнали ушанките цари нищета и мизерия (ФРГ - ГДР е ярък пример) Руското вмешателство и влияние е пагубно за всяка една демокрация.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 трололюбец

    13 16 Отговор
    КАТО СМЕ БРАТЯ ДА НИ ПРОДАВАТ ГАЗТА И ПЕТРОЛА НА ЦЕНИТЕ КОИТО СЕ ПРОДАВАТ В РУСИЯ , НАЛИ ТАКА Е ПО "БРАТСКИ" ??!! ИЛИ ДА КУПУВАТ БЪЛГАРСКИТЕ СТОКИ С ПРЕДИМСТВО , А ??!! МАЙ "БРАТСКОТО" Е ДЕТО ВИКАТ БАБИТЕ "МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ" !
  • 51 Kcaniba

    10 19 Отговор

    До коментар #49 от "Kcaniba":

    На 14 септември 1944 г. при грабежи в складовете на пристанище Бургас, тълпа от червеноармейци се натъква на големи количества спирт. Без каквато и да е проверка за годността на плячката, тълпата се нахвърля като обезумяла върху трофейната течност. Резултатът от двудневния запой с метилов алкохол на близо 200 бойци и командири от Червената армия са 42-ма починали и шестима ослепели бойци, а останалите са хоспитализирани с тежки отравяния.
    Всъщност това са и единствените „герои“, загинали в „двойното“ освобождение на България. Жертвите обаче не са напразни: покрай погребенията е оформено и първото съветско военно гробище на „падналите“ червеноармейци за освобождението на братския български народ от фашизма и капитализма.
  • 52 Kcaniba

    11 19 Отговор

    До коментар #46 от "Kcaniba":

    Хвала на таквиз Освободители !

    СССР съсипа наченките на българската високотехнологична промишленост и наложи примитивна енерго- и материалоемка тежка индустрия, унищожаваща околната среда Веднага след нахлуването в България на окупационните съветски войски биват разграбени най-проспериращите около 50 българско-германски предприятия, обявени за съветски военни трофеи. След това България е принудена, според мирния договор от Париж, да възстанови производствения процес в тях, но като предаде немското дялово участие на СССР.

    Благодарение на така създадената “кооперация” предприятията много бързо са напълно съсипани и след като те вече не представляват никаква ценност, в началото на 60-те години на България бива продаден обратно бившият германски, вече съветски дял. В края на тази сложна трансформация на собствеността изведнъж се оказва, че русенският филиал на германската Muelhaupt, преди войната произвеждал изнасяни в цяла Европа турбини, вече е започнал да бълва вършачки и редосеялки, чието качество е такова, че единствено като подарък са склонни да ги приемат в Куба и няколко братски африкански и азиатски държави, поели по пътя на социализма.

    Подобна схема е приложена и спрямо Ловешката самолетостроителна фабрика, чиято продукция се оценява високо дори от асовете на Luftwaffe. Благодарение на братския СССР след победата на Деветосептемврийската социалистическа революция там от проектиране и изработка на самолети ДАР се преминава към производството

    Коментиран от #62

  • 53 Истината

    12 13 Отговор

    До коментар #49 от "Kcaniba":

    Аз,като чета с каква наслада,пишеш за смърта на ВЕЛИКИЯТ ЗАХАРИ СТОЯНОВ,съм сигурен че неговите отровители са били от Московията,държавата която много го е мразела за истините които е написал за нея...
  • 54 Различен

    20 8 Отговор

    До коментар #29 от "КЮНЕЦ":

    Я, ама ти си направо гений!
    Може ли малко анализ?
    Та защо ние позволихме на Братята Бобокови, със дейното участие на държавата да съсипят Плама Плевен? Ако тази рафинерия също работеше, дали нещата с Лукойл щяха да са такива?
    Та да продължим. По правилното решение, според Вас може би е да я бяхме продали на няКОЙ друг и да я нарежат на скрап, както стана с повечето други заводи в България? И сега всичкото гориво да влиза от чужбина? Интересно тогава цените какви щяха да бъдат?
    А и големият проблем продължават да бъдат акцизните складове??
    И за тях са виновни руснаците, да знаеш, а не нашите малоумници от НС!
    За южен поток.
    Пратили на преговори хора, не произвели и не продали нищо през живота си, с първо вписване в трудовата книжка, министър! И какви преговори очакваш от тях??
    Сега ще правим газов хъб ? И откъде газ?? Пак руски, ама минал през Турция и затова по-еФтин, нали?? Е такова безумие няма!
    В този хъб, сега ще си пърдите с Б.Б. и ще го пълните с газ!!!!
  • 55 Kcaniba

    8 18 Отговор

    До коментар #46 от "Kcaniba":

    ДАР се преминава към производството на велосипеди и моторетки “Балкан”, а по-късно се сглобява автомобилното чудо “Москвич”! Другата Държавна аеропланна фабрика, тази в Казанлък, произвеждаща самолетите КБ, направо е закрита още в началото на съветската окупация, а висококвалифицираният персонал е натирен.

    За ефикасността и рентабилността на предприятията на прехваления съветско-комунистически ВПК е достатъчно да се каже само следното – от Западна Европа те купуват специални легирани стомани и уникални тръби на Manesmann срещу долари, а спецпродукцията си продават за преводни рубли или в най-добрия случай на ембаргови държави или по дъмпингови цени.

    Един от шедьоврите на натрапения на България съветско-комунистически ВПК – “Автомат Калашникова” (АК 47) е доста примитивно копие на немската Sturmgewehr 43. Опростяванията действително превръщат АК в нелошо бандитско оръжие, но за сметка на това го оставят далеч от изискванията на съвременните полеви индивидуални бойни системи.
  • 56 юрист

    8 12 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Та защо ние позволихме...“ Правилно се питаш, но неправилно уточняваш кръга лица, които влизат в това “ние“! Въпросът ти би следвало да е отправен към нинова, която е председател на пп бсп- партията, която се счита за правоприемник на бкп- твоята партия и до сега....Хайде - спри да лъжеш, че ВСЯКО финансиране на едно партийно ООД в периода 1989г.-1999г., не минава през средния и висшия ешелон на бкп! Разбирам, да не съм живяла в това време, можеш да се опиташ да ме лъготиш, но при положение, че съм живяла в това време- няма как да ме излъжеш!
  • 57 Kcaniba

    10 15 Отговор

    До коментар #2 от "ДОБРЕ ДОШЛИ":

    Думи на Дядото / Димитър Благоев/: “Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”

    Коментиран от #68, #80

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 onq s konq

    8 17 Отговор
    Само факта че и двата ни народа ПОЛЗВАТ ЕДНА И СЪЩА АЗБУКА-МАКЕДОНСКАТА/както спомена Путин/,е предостатъчен за пребъдване във вековете на дружбата ни!

    Коментиран от #99

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 КЮНЕЦ

    7 13 Отговор
    Ти не си различен, а си типичен. Какво не разбира от това, че каквото ти каже по-големият "брат", ще бъде изпълнено по един или друг начин. Щом ме питаш такива глупави въпроси...няма смисъл да ти обяснявам каквото и да било. Вие комунистите просто не вдявате...няма потенциал...

    Коментиран от #66

  • 62 ХХХ

    16 6 Отговор

    До коментар #52 от "Kcaniba":

    Пий си хапчетата момче!
    Не съм чел по- големи глупости след тези на незадоволената от военен юристка, която на всичкото отгоре е нереализирана докторка...
    Да вземеш да се пробваш да водиш лекции по история на икономиката в някой университет ли... ?
    - Ш! - Стегни се бе! - Върви питай първо бабите, дядовците ти, баща си и майка си, че да вземат да ти обяснят по кое време, какво се създава.

    Коментиран от #64

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 юрист

    6 14 Отговор

    До коментар #62 от "ХХХ":

    “...Публикувано във факти.бг: Не съм чел по- големи глупости след тези на незадоволената от военен юристка, която на всичкото отгоре е нереализирана докторка...“ Хахаха- че като считаш, че са глупости, ЗАЩО НЕ ГИ ОБОРИШ СЪС СЕРИОЗНИ АРГУМЕНТИ- както например, аз ти давам текстове директно от автентичните международни договори, ами НЯМАШ НИКАКВИ АРГУМЕНТИ, с които да обориш моето становище, а?:) Ако едно нещо е глупост, то то би било изключено лесно за оборване с напр. текстовете на международните договори! Обаче- ти само пишеш, че написаното от мен е глупост, а НЕ МОЖЕШ по никакъв начин да го обориш:) Знаеш ли какво означава това? Означава, че си признаваш индиректно, че написаното от мен НЕ Е глупост, както и признаваш собствената си необразованост- извън обидите, ти НЕ ЗНАЕШ КАК да обориш моето становище:)

    Коментиран от #67

  • 65 БУМ

    19 6 Отговор
    Мдаааа, мириканците вече загубиха хибридната война, това е ясно на всички! Язък за профуканите милиарди, убаво поне, че наште соросоиди успяха да захлебят по някой и друг сребърник, та поне тях да не ги мислим... Но утре ще трябва да бъдат готови първи да тръгнат за Източния фронт и да спасяват мириканския ГМО комат.
  • 66 Различен

    21 9 Отговор

    До коментар #61 от "КЮНЕЦ":

    А сега големият брат, какво казва??
    И понеже си Чок отворен, да те питам нещо?
    За 45 години вярна служба на СССР-то ни подариха над 800 Реактивни самолета и имахме авиация по-голяма от тази на Турция и Гърция взети заедно! Има и все още има, заводи които произвеждат оръжие с руски машини и технологии. Имахме танкове, артилерия, ракетни системи и т.н.н.
    Та за 28 години вярна служба на ФАЩ, колко самолета, танкове, технологии или каквот се сетиш още ни подариха???
    Моля само факти!

    Коментиран от #70, #71, #72, #73, #76

  • 67 ХХХ

    20 7 Отговор

    До коментар #64 от "юрист":

    Душо мила и перманентно сбъркана!
    - Що си мислиш, че ще ти цитирам закони, разпоредби, членове и и алинеи?
    - Що въобще си мислиш че живота се върти по този начин? Не върви на икономист да се вре в юридическата наука, както и на юристка да се вре на места различни от закончетата, които чете.

    - Като те гледам колко си активна тук... - Ми ти май нямаш много работа!?!
    ЗДа пишеш от сутрин до вечер по различни теми тук, означава че никой не те бръсне за слива, както се казва! - Сиреч не те търсят! - Вероятни причини ? - Ми не те бива!
    Животът, драга се движи по едни правила, които не винаги биват урегулирани с написани правила. Сиреч четенето на книжки не е самодостатъчно да ти дойде акъла в главата! - Разбираш ли?
    Цитирането на чл. и алинеи не е доказателство драга! - Може би щеше да е добър аргумента, ако всичко се движише в някакъв съдебен процес... Но живота, драга е нещо друго и е време да го разбереш!
    Което пак ме подсеща, че като те гледам тук колко си активна вероятно и по съдебни процеси не ходиш освен като наблюдател!
    - Факт! Щом си тук, означава че нямаш работа! - От това следва че не те бива!
    Какъв по- добър аргумент?

    Коментиран от #74, #77, #81

  • 68 Скорпион69

    9 16 Отговор

    До коментар #57 от "Kcaniba":

    Русия е била винаги “тюрма народов” /затвор за народите/..Те не познават цивилизованата демокрация ! На тях им трябва тиранин ,който да ги “лъже” ,че ги води към Рая ..! Затова ,братя и сестри българи : “ПО-МАЛКО .РУСИЯ ..ПОВЕЧЕ ..БЪЛГАРИЯ!По-добър и по-заможен живот!

    Коментиран от #69

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 КЮНЕЦ

    7 13 Отговор

    До коментар #66 от "Различен":

    Комунизмът е раково образование,до ден днешен е отслабен, но все още се търси лек за окончателното му отстраняване. Заводи (преди държавни, сега частни)мини, имоти...всичко на червени, продажни човечета... формалностите не са реалности...стига уморих се...безсмислено е.
  • 71 Kcaniba

    9 18 Отговор

    До коментар #66 от "Различен":

    Когато Червената армия "освобождаваше" България
    Групови изнасилвания, грабежи и убийства на мирни хора - престъпленията на войници от Червената армия в края на Втората световна война надхвърлят всякакви човешки представи. Жертвите им са между 2 и 4 милиона души.

    Коментиран от #95

  • 72 Kcaniba

    7 22 Отговор

    До коментар #66 от "Различен":

    Зловещо! За по-малко от 140 години Русия и СССР отнеха от България 895 млрд. долара

    Коментиран от #79, #96

  • 73 Бат Ваню

    7 17 Отговор

    До коментар #66 от "Различен":

    ... ха ха ха..... имали сме авиация по-голяма от Турция и Гърция... взети заедно .... ха ха ха.... ама... то тишината у спалнята мила, кво мое да роди? а?... ха хаха..... Или си на некоя ниско алкохолна разхладителна напитка.... /неколко пъти така/.... ха хаха.... Историята показва,че България винаги, когато е по-далече от Русия е много добре. Пак трее си повтарям постовете за 1939 г .... дъъълги години червените малоумници я сравняват .... Инече.... братски народи сме.... пишеме на кирилица...факт... ама...

    Коментиран от #97

  • 74 юрист

    6 15 Отговор

    До коментар #67 от "ХХХ":

    “...Публикувано във факти.бг: - Факт! Щом си тук, означава че нямаш работа!...“ Абе- може да си ползвам законната отпуска- ти от къде знаеш дали не правя точно това, а?:D Сори, но толкова ТЪПИ икономисти като теб, сред нас, българите, НЯМА! А и ако беше ИКОНОМИСТ, щеше да си учил поне ТЗ и ДА ЗНАЕШ основни неща от българското , ЕС и международно законодателство:) В икономиката СЕ УЧАТ в съкратен вид всички закони и подзаконови нормативни актове, които оказват влияние или регламентират търговската дейност:D Толкова си икономист, колкото аз съм трамвай!: D

    Коментиран от #87, #92, #93

  • 75 Радвам се

    6 0 Отговор
    Честито! :)
  • 76 Пеньо

    6 12 Отговор

    До коментар #66 от "Различен":

    Троле, вземи тези оръжия и си ги.....ти си знаеш! Пред всичката тая простотия предпочитам да отида на плаж на Бяло Море и да си гледам кефа отколкото да сме врагове! Това вдяваш ли го? Не нали! Как като комунизма те е увредил безвъзвратно!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Бесен Язовец

    13 5 Отговор

    До коментар #72 от "Kcaniba":

    Как го сметна? на сметалото или на пръсти
  • 80 гост

    12 6 Отговор

    До коментар #57 от "Kcaniba":

    Тема за размисъл към русофобите, цитиращи и позоваващи русофобията си на известни българи от миналото.
    Пичове в онова време е имало два варианта: национален и рускозависим. Нормално е, българите да са защитавали националният си интерес, дори рускозависимият вариант да е бил пъти по-добър от турскозависимият. Въпрос: Ако трябваше да пишат против Турция или против Русия, за кого биха писали?
    Положението в момента е аналогично на горният въпрос: в момента липсва формулиран национален интерес или по-точно ВСИЧКО от 89-та насам е антибългарско. Та следващият въпрос е:
    Какво биха писали тия известни българи, ако живееха понастоящем? Какви биха били изхождайки от националната им ориентация: русофили, Русофоби, американофили, американофоби. За или против ЕС/НАТО/Русия?!...
    Виждате ли, оповавяте се на несравними понятия и тезите ви олекват!
    Русофобът е антипод на русофилът, но нито единият, нито другият са доказано ЗА националните интереси, така че цитиране мнението на хора, живели в други, несравними с настоящето, национални времена не доказва нищо.

    Коментиран от #85

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 гост 3

    13 11 Отговор

    До коментар #78 от "юрист":

    Всичките тролове изаблудени, дето изсипвате гняс срещу Русия, руснаците и президента им, сте внуци и деца на същите хора, дето искаха да правят България 16-та република, въртите се като ветропоказатели.

    Коментиран от #84

  • 83 висок

    10 20 Отговор
    В махалата гледам хората събират камъни и павета на купчина. За какво са ви бе? Ще посрещаме Путин за 3-ти март!!!
  • 84 юрист

    8 18 Отговор

    До коментар #82 от "гост 3":

    “...Публикувано във факти.бг: Всички.... сте внуци и деца на същите хора, дето искаха да правят България 16-та република...“ Хаха- това е ЛЪЖА и то - недоказана лъжа:D Ха сега докажи, че моите родители са били бкп членове:D Ако не публикуваш доказателства, си ЛЪЖЕЦ и КЛЕВЕТИШ:)

    Коментиран от #120, #122

  • 85 Kcaniba

    7 15 Отговор

    До коментар #80 от "гост":

    В брой № 2 на Държавен вестник от 10. 01. 1884 г. е публикуван следният Указ № 1144. “ Ний Александър І С Божията милост и народна воля княз на българите Провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер. Войски, съгласно с определението на чл. 22 от
    Берлинский договор”.
    (В чл. 8 на Санстефанския договор е посочено, че руският окупационен корпус (в състав от 50 000 души), който ще остане в България, ще бъде издържан за сметка на „окупираната страна“.)

    В пълния текст публикуван в Държавен вестник се описват размера и сроковете за заплащането, където "безкористната" помощ е определена на 10680250 книжни рубли и 43 копейки, което по онова време се равнява на 32,5 тона злато.

    Този документ най - вероятно ще влезе в учебниците по история.

    Участието в освобождението ни на украинци, румънци, финландци и други е било абсолютно безкористно.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Знаещ

    19 3 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Да, далеч по-добре щеше да не ни е освобождавала и досега да сме си турска провинция и да се казваме Хасан и Едем. Щяхме да празнуваме 700-годишнината от "доброволното" ни присъединяването към велика Турция и да сме щастливи мюсулмани, и да презираме неверниците християни. Направо идилична картинка. Аз обаче се радвам, че са ни освободили от турско робство и, че руснаците са искали България да включва днешна Македония, Солун, Кавала и земите след Одрин. Всеки може да напише в Гугъл: карта на Сан Стефанска България и да види какви е трябвало да бъдат границите ни според Русия след като ни е освободила и до какви граници са ни натикали англичаните заплашвайки поизтощената вече Русия с война. Англичаните са били съюзници на османската империя и не са желаели силна православна страна в региона над, която няма да имат никакво влияние. Англичаните са и причината Русия да не превземе Цариград и да изтика завинаги ислямска Турция от Европа. Преди атаката на Цариград те изпращат цялата си флота на помощ на турците и заплашват с война.

    Коментиран от #94

  • 89 ХХХ

    5 2 Отговор

    До коментар #77 от "Пазарен Либерализатор":

    Не бих се изразил по- точно :-)
  • 90 ХХХ

    10 4 Отговор

    До коментар #81 от "Въздух под налягане":

    Просто е!
    Имам фирма, имам работници!
    - Оползотворявам времето си както намеря за добре
  • 91 Знаещ

    15 3 Отговор

    До коментар #47 от "юрист":

    ''Гаврите на путлер с българската азбука се основават на твърдението му, че славянската писменост идвала от...македонските земи.''- Знаеш добре на кой трябва да ''благодарим'', че тези македонски земи са извън границите на България. Англичаните са тези, които заплашиха Русия с война ако продължи да настоява, че териториите до Албания са български и трябва да се включат в границите на освободена България. Според руснаците Охрид си е български. Виж картата на Сан Стефанска България и я коментирай моля те. Това е било искането на руснаците. Факт, който русофобите удобно забравят, защото ако си го припомнят ще трябва да мразят англичаните и да обичат Русия.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Знаещ

    15 3 Отговор

    До коментар #74 от "юрист":

    Ооо, нали юристите не лъжеха? Може да си ползваш законната отпуска, а може и да не е така. Наскоро те нямаше един ден и когато някой те пита къде се загуби каза, че и на теб ти се случило да имаш много работа и да нямаш време да пишеш. ЕДИН ДЕН, а всички останали висиш по цял ден във форума вместо да работиш. Явно наистина не си много търсена. Ахахахахахаха.
  • 94 Kcaniba

    17 5 Отговор

    До коментар #88 от "Знаещ":

    НПО рая не разбира това, което се опитват да и донесат мислещите хора!!!
    Те са на принципа - турско да е, но да отричаме всичко руско!!!
    За това те подменят понятията, смесват в една турска салата и Сталин и Ленин и гулаг и Освобождението и евтина газ!!! И Руска Империя и СССР и Русия!!!
    А бе фалшиви са!!
  • 95 Различен

    19 3 Отговор

    До коментар #71 от "Kcaniba":

    Я пак??
    Червена Армия, изнасилвания в България, убийства???
    Дай факти!
    Имало е отвратително избиване и ликвидиране на цвета на нацията, Факт! За няколко дена след 9-ти са избити над 30-40 хиляди души без съд и присъда. Факт. След това из лагерите са избити още над 200 000 БЪЛГАРИ! Пак факт!
    Само да запитам. Това избиване руснаците ли го правят, или нашта си работническо селска, цървулска класа???

    Коментиран от #103

  • 96 Различен

    17 2 Отговор

    До коментар #72 от "Kcaniba":

    Тези милиарди от къде изникнаха??
    Или едни гласове ти ги казаха??
    Дай факти, или си просто лъжец и подставено лице, трол!
  • 97 Различен

    23 3 Отговор

    До коментар #73 от "Бат Ваню":

    Тишина в спалнята??
    Ти нещо за своята ли ни говориш??
    Личният ти живот не ме интересува!
    Да видим едни 28 години до какво доведоха България?
    От мечта за 9 милионният българин, сега нямаме 6,5 милиона!
    В КОЯ ВОЙНА България е губила толкова много младо, работоспособно и прекрасно младо, а и не дотам младо население??
    Циганите от 30-50 хиляди, вече са над 1,5 милиона, а турците над 2,5 милиона!
    Какво правим след само едни 20 години, когато циганите станат над 5 милиона, а турците над 4 милиона????
    Или тогава по тези ширини българи няма да има, щото всичките ще са измрели или изпобягали из чужбина!
    Какво става със селата и градовете ни?
    Цели региони са обезлюдени, а процъфтяващи някога градове, вече не мязат и на села!
    След 28 години "демокрация", България е най-бедната държава в Европа, северозападният регион е най беден в цяла Европа, след него е североизточният, след това един румънски регион, и след това северен централен регион!
    Това ли ви е демокрацията??
    Ами вземете си я и си я наврете някъде!!!!

    Коментиран от #98, #105, #107

  • 98 Пазарен Либерализатор

    5 12 Отговор

    До коментар #97 от "Различен":

    Тия милионни популации тъмнозелено население сънува ли ги?

    Коментиран от #101

  • 99 Знаещ

    20 2 Отговор

    До коментар #59 от "onq s konq":

    Факт е, че си супер т.п. Путин каза, че азбуката ни идва от македонските земи, които по онова време са били български. Нали знаеш, че Охрид по онова време е бил български и веднага след като ни освобождава Русия начертава граница на България, която си включва всички български земи, които включват цяла сегашна Македония, Солун, Кавала и т.н. Много пъти ви карах да погледнете картата на Сан Стефанска България и да видите руснаците какво са считали за български земи, но явно русофобите нямате интерес от истината.

    Коментиран от #100, #104

  • 100 Ник

    18 2 Отговор

    До коментар #99 от "Знаещ":

    - Искаш прекалено много от тези хора!

    Какъв е слогана на Вожда им?
    -" Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме"!
  • 101 Различен

    7 3 Отговор

    До коментар #98 от "Пазарен Либерализатор":

    Ами отвори данните от последното преброяване, и ако искаш да ги коментираме? Но само след като ги отвориш и напишеш тук, иначе е просто безсмислено!
  • 102 antimediator

    4 14 Отговор

    До коментар #32 от "Бесен Язовец":

    в колко държави президентите са комунисти ?!
    И двамата са праволинеини , неразкаяли се комунисти и бивши военни.
    По тази причина ги уважават само в разни страни като Виетнам, Куба Зимбамве ...
    Нашия не може 3 изречения да каже без да се почеше, а другия в детскоюношеската си възраст е влязал комунистическата партия и държавна сигурност.

    Коментиран от #113

  • 103 УБЙСТВЕН КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ

    14 4 Отговор

    До коментар #95 от "Различен":

    ФАКТ И То ПРЕСНИЧЪК .КЪДЕ Е ЦВЕТА НА НАЦИЯТА НИ СЕГА И ЗНАЙШ ЛИ ЧЕ ОНКО ОТДЕЛЕНИЯТА СА ПРЕПЪЛНЕНИ ОТДАААААВНА.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Бат Ваню

    3 11 Отговор

    До коментар #97 от "Различен":

    ..... ха ха ха......соца е дрога.... влиза и ни излиза..... ха ха ха.... Аз викам да го върнеме...... Кви магистрали имахме тогава, кви коли карахме.... дет се вика по неколко..... ха ха ха.... Кви магазини имахме..... ха ха ха.... с кви стоки ха ха ха...... Как обикаляхме Европа..... дет се вика с Москвича на един хвърлей до Гърция ..... ха ха ха....... Ааааа.....къв секс праихмеееее....... ааахххх............

    Коментиран от #109, #111

  • 106 Знаещ

    11 3 Отговор

    До коментар #104 от "antimediator":

    ''Договорът предвижда създаването на автономно, трибутарно княжество България с християнско правителство и правото да има войска. Окончателните граници на Княжеството трябва да се определят от смесена руско-турска комисия, но размерите на България, определени в общи линии на приложената карта, трябва да служат за основа на окончателното разграничение.

    Територията на България ще обхваща земите от река Дунав по новоустроената сръбска граница и оттам по западната граница на казата Враня до планината Карадаг. Оттам границата ще мине по западните граници на казите Куманово, Кочани, Калканделен до Кораб планина. След това границата се спуска на юг по Черни Дрин и после по западната граница на казите Охрид, Старово и Корча стига до планината Грамос. Оттам границата тръгва на изток през Костурското езеро, стига до река Мъгленица и се спуска до Солунския залив. Границата заобикаля Солун и през Бешичкото езеро излиза на Орфанския залив. От Буругьол границата извива на север към Родопите до Чепеларе, откъдето завива на изток и се спуска по Арда, после минава през Източна Тракия до Черно море, като оставя Одрин в Османската империя, а Лозенград, Люлебургас и Малко Търново – в България. Границата напуска морския бряг при Мангалия и през Добруджа излиза на Дунава при Расово (Член 6).

    Договорът се опитва да създаде голяма славянска държава на Балканите – княжество България би имало площ от около 170 000 кв. км. и би обхващало Видинско, Врачанско, Търновско, Русенск

    Коментиран от #108

  • 107 Доктор Ох Боли

    3 8 Отговор

    До коментар #97 от "Различен":

    ...леко, леко с плюсовити..... над 100 почервеняваш..... ха ха ха.......
  • 108 Знаещ

    12 2 Отговор

    До коментар #106 от "Знаещ":

    Продължение: ''Договорът се опитва да създаде голяма славянска държава на Балканите – княжество България би имало площ от около 170 000 кв. км. и би обхващало Видинско, Врачанско, Търновско, Русенско, Силистренско, Варненско, Софийско, Пиротско и Вранско в Поморавието, почти цяла Македония (без най-южните области), части от Косово (Качаник) и Албания (Корчанско), част от Източна Тракия и Южна Добруджа.[20]''
  • 109 Доктор Ох Боли

    4 8 Отговор

    До коментар #105 от "Бат Ваню":

    ..... ха ха ха....а кво метро имахме...... с неколко диаметъра...... ха ха ха........ааааааааааааа

    Коментиран от #115

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 БЪЛХАрия

    10 4 Отговор

    До коментар #105 от "Бат Ваню":

    БАТЮВУТУ ОЩЕ ДВА ВАГОНА ЛЯБ ДА ИЗДЕШ ПО УМЕН ОТ ТУЙ НЯМА ДА СТАНЕШ ЩОТ ВИЖДАМ САМО ДА ПЛЮЕШ ПЪК НЯМА МАЙ С КВО ДА СА ИЗТЪКНЕШ ААААА АЗ ША ТИ ПОМОГНА ДИГНАХТЕ М....ЛИТЕ В КУЛТ ДОТАМ ЧЕ ВА ЛАБУТЯТ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ ВИЙ СТЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ПЛЯМПАЛА БЕЗ ДОСТОЙНСТВО ДЕТ ГИ КЛАТЯТ И УПРАВЛЯВАЩИ И М....ЛИ.
  • 112 карамунчо

    11 2 Отговор
    Джудже сме ние,мрънкащо,хилаво и сополиво, ние българите и като народ и като държава!!!А политиците ни са пигмеи послушни и продажни!!,Доказва се и от това,написано по-долу!!!
  • 113 Скорпион29

    15 3 Отговор

    До коментар #102 от "antimediator":

    Що трябва да се разкайват комунистите бе що то ви построиха държава, щото искаха равенство ,щото ви нахраниха ,щото ви докараха селяните в града и ви направиха граждани, щото парното беше 15 лв .,щото държавата беше защитена ,щото здравето беше безплатно,и накрая им ср...е в устата затова ли бе бо.....к
  • 114 Вальо

    12 3 Отговор
    Господ да пази България,Русия и целия православен свят!
    Колкото до "петата колона", предателите отвътре, те винаги са били такива - първи са подвили гръб пред поробителя и са надянали потури и фесове, първи са се окичили със свастики и са разстрелвали деца, първи са целунали сърпа и чука и са избивали в тъмни нощи братя и сестри, първи прегъргарнаха юдомасонската идеология и плюха на православието!!!
    Имало е винаги и винаги ще има мърша в тая държава, но за щастие хората са повече!!!
  • 115 Защо аз съм СЛАВА РОССИИ for ever!

    15 4 Отговор

    До коментар #109 от "Доктор Ох Боли":

    Защото само при РУСКО ПРИСЪСТВИЕ И ВЛИЯНИЕ ТРУЖЕНИКА - работника и селянина имаше човешки ГАРАНТИРАНИ социални права и придобивки, които днес са унищожени. Права като Лечение които бяха някога безплатно за всеки - днес е за само за паралиите. Права като Образование някога безплатно, днес е само за паралии. Права като работя за всеки днес е търсим извън страната. Права като Патронажи за възрастни, новородени и майки с деца, лекакарски кабинети в училища, детски градини и ясли, днратаес са само блян. Права като достъп до Културата, днес култура има но трудно се приема като такава с хулиганство, проституция и унижения към съзнателния гражданин. Някога се строяха Заводи днес Нито един. Някога селата пълни с живот и богат урожай и животинси, дне те са полу пусти като във филмите на ужасите на Алфред Хичкок. SOS авария искам старата България. СЛАВА РОССИИ.

    Коментиран от #116, #117, #118, #123

  • 116 Бат Ваню

    2 5 Отговор

    До коментар #115 от "Защо аз съм СЛАВА РОССИИ for ever!":

    тва for ever кво трее да означава а? ха хах а.....Това неква американска дума трее да е?.....мммм нет, нет....При соца сичко беше убаво....ама що си отиде?.... ха ха ха... Сичко беше безплатно, убаво... ама що така се получи?..... просто се учудвам. Коли карахме, убави по магистрали, в чужбина ходехме....Както кажехме и дръпвахме... с Москвича...по едни магистрали.... ми.... не знам... Тва като некъв ужас на Хичкок.....За проституцията....е кво лошо малко да .... смениш така.... волана... ха хаха....
  • 117 Бат Ваню

    3 5 Отговор

    До коментар #115 от "Защо аз съм СЛАВА РОССИИ for ever!":

    ...и метро имахме...с неколко диаметъра...... се го забраам..... амиии.. повече съм с колата.....ама метрото е ....супер....с руски мотриси....

    Коментиран от #134

  • 118 Бат Ваню

    5 5 Отговор

    До коментар #115 от "Защо аз съм СЛАВА РОССИИ for ever!":

    ..а къв авиопарк имахме..... по-гоуем от Турция и Гърция .... зети заедно ..... .аааааааааааааа......ха ха ха..... Соца праи чудеса ...... вервай мииии..........

    Коментиран от #119

  • 119 Доктор Ох Боли

    2 2 Отговор

    До коментар #118 от "Бат Ваню":

    ....прай....прай хората да умиргат..... ха ха ха...

    Коментиран от #121

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Хората са моята България

    7 5 Отговор

    До коментар #119 от "Доктор Ох Боли":

    А колкото за теб - без теб ще е по-добре. Много мекушави и добродушни са били комунистите, щото котилото ти са го оставили цяло и читава. Пак ли ще се разминеш когато нов вятър ще повей? Повей, повей - ти мой ветре. СЛАВА РОССИИ !
  • 122 Вальо

    8 4 Отговор

    До коментар #84 от "юрист":

    Стига, бе, не те ли заболя гърба от навеждане, не те ли заболя ануса от интервенции, не те ли заболя езика от лизгане ...
  • 123 USA

    5 13 Отговор

    До коментар #115 от "Защо аз съм СЛАВА РОССИИ for ever!":

    Бягай в русия бе, в Сибир има достатъчно място за такива като теб.

    Коментиран от #126

  • 124 аз съм

    16 3 Отговор

    До коментар #24 от "Kcaniba":

    Чети повечко !!! Темелите на САЩ са построени върху костите на 80 000 000 до 100 000 000 индианци -най големия геноцид в човешката история. От там на сетне ти им брой жертвите !

    Коментиран от #127

  • 125 аз съм

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "КЮНЕЦ":

    Що се изказваш неподготвен? Я провери по обстойно чии е лукойл. Ако Ротшилд е руснак тогава аз съм чифут!!!
  • 126 СЛАВА РОССИИ for ever

    16 4 Отговор

    До коментар #123 от "USA":

    Когато в Брацигово, горяха жив Васил Каблешков, твоята USA и Запада не помръднаха. А РУСИЯ СЕ ИЗПРАВИ. Когато огън изгори Батак, Перущица, Панагюрище и Брацигово, твоята USA и Запада си пиеха чая с бисквитки и бяха глухи за ревът и стенанията ни за свобода, те дори не ни брояха за хора. А РУСИЯ НИ ЧУ И ИЗПЪЛНИ С ГНЯВ И ГОТОВНОСТ ЗА ПОМОЩ. USA и апада не желаеха да чуят и видят майката от Перущица, цитат - "целувайки дръжката на окървавият нож да остави малката и рожба, но безчеловечната чалма сечала наред и майки и деца. Други зверове набодяли на ятаганите си годиначета деца, като яблъки, коите пищели до бога и обвивали тънките си ръчички около студеното желязо на ножа, острилото на който безсъзнателно режело крехките пръстца" Захари Стоянов в "Записки по българските въстания" Том трети, Глава 8-ма "Въстанието в Перущица". Твоите USA и запада бяха толкоз глухи, слепи и безразлични, че дори журналиста от "Дейли нюз" Мак Гахан, посещавайки Перущица след палежа, не можел да повярва на видяното и разказаното за станалото. А РУСИЯ РЕШИ ЧЕ ТОВА ПОВЕЧЕ НЕМОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА. САМ ЦАРЯ НА РУСИЯ И НЕГОВИЯТ БРАТ ПЕДВОЖДАТ ВОЙСКИТЕ И ПОЛАГАТ СВОЯ ЖИВОТ ЗА НАШИЯТ ЗОВ ЗА СВОБОДА. НИКОЙ ДРУГ А САМО РУСИЯ СЕ СМИЛИ. СЛАВА РОССИИ И СВОБОДА ЗА НАРОДА БЪЛГАРСКИ. ИМАЛИ РУСИЯ ЩЕ Я ИМА И БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #130, #131, #132, #133

  • 127 Kcaniba

    5 1 Отговор

    До коментар #124 от "аз съм":

    Той, те - не четат!!
    Те, то, са - бот, трол, рая.
    Манипулират и жонглират със заучени нпо алгоритми, заместват събития с личности и обратното, и т. н.

    Коментиран от #129

  • 128 БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

    1 6 Отговор
    Скоро Доналд Тръмп ще вади джуджето Путларах Акбар от някоя септична яма в подмосковието когато Москва бъде превзета от американски военни
  • 129 Kcaniba

    1 3 Отговор

    До коментар #127 от "Kcaniba":

    От бояришинката ще да е несвързаното говорене/писане!
  • 130 Kcaniba

    1 5 Отговор

    До коментар #126 от "СЛАВА РОССИИ for ever":

    Любима тема за всички русофили е тази за турското робство и за руското освобождение на България. Това е тема, която много се експолоатира обикновено в дните около 3 март и се изражда често в митовете за ,,тъмните векове” на робството и за безкористната помощ на ,,дядо Иван”, счупил в името на любовта, православието и славянството турските робски окови за българския народ.
    Тези митове отдавана са оборени от съвременната историография, но все още битуват в съзнанието на мнозинството българи. Та какъв роб в античния, класически смисъл на думата е бил българинът през XIX век например щом той има собственост, макар и не гарантирана в деспотична държава като Османска Турция, но същият българин може свободно, стига да има възможност и желание, да пътува и да се учи в цяла Европа. Е, българинът не е свободен, но не е и роб в класическия смилъл на този институт, регламентиран в древния Рим. От всички горепосочени ,,привилегии” например е бил лишен руският крепостен селянин.
    А за за целите на политиката на ,,дядо Иван” на Балканите отдавна е доказано, че те съвсем не са пробългарски и освободителни, въпреки че ни се представят за такива.

    Коментиран от #138, #139

  • 131 Kcaniba

    2 3 Отговор

    До коментар #126 от "СЛАВА РОССИИ for ever":

    Захари Стоянов не е сред русофилите. Той не е обременен от тези вредни за българите митове. Нещо повече, превъзхожда своите съвременници с това, че и преди ,,Освобождението” и след него защитава последователно българските национални интереси. Когато Русия се опълчва срещу нашето Съединение, той разбира, че ,,дядо Иван” преследва свои цели, които са различни, дори враждебни на българските. Без колебание Захари Стоянов избира защитата на Съединението и българската кауза. Оттогава нататък, до смъртта си през 1889 г. в Париж, той споделя националистическия курс на своя съратник и бивш хъш Стефан Стамболов, който като регент и министър-председател на България от 1886 до 1894 г. оглавява борбата на българския народ за истинска свобода и независимост, този път от опитите на Русия да погълне нашето Отечество и да го превърне в ,,Задунайска губерния”.
    Захари Стоянов е на идеологическия фронт в тази борба срещу ,,Освободителката”. В отговор на нейните противобългарски действия той започва публицистична война. На ,,дядо Иван” Захари Стоянов посвещава поредица от свои статии, в които се стреми да разкрие пред своите сънародници истината за Русия и нейната политика спрямо България и на Балканите.
    Захари Стоянов остро напада и слугите на ,,дядо Иван” на наша почва - българските русофили. Заклеймява ги и ги разобличава без изключение, защото счита, че те поради заблуда

    Коментиран от #135

  • 132 Kcaniba

    2 4 Отговор

    До коментар #126 от "СЛАВА РОССИИ for ever":

    или с користна цел срещу заплащане работят против българските интереси. На прицел на острото перо на З. Стоянов попада дори бившият му любимец и партиен лидер в Либералната партия Петко Каравелов. Неговата проруска позиция по време на ,,българската криза” от 1886 – 1887 г. мотивира З. Стоянов да напише статията, която Ви предлагаме. Заглавието й е шокиращо за много българи тогава, а и днес. ,,Где е най-голямото робство?” - пита Захари Стоянов и отговаря пряко – „в Русия. Защо? Четете, за да разберете!”
    Статията поразява с дълбочината на изводите на нейния автор и със своята актуланост. И до днес тя е много непозната, както и почти цялата публицистика на Захари Стоянов. В бележки след статията представяме използваните от автора непознати думи, изрази, събития и личности.

    Коментиран от #136

  • 133 Kcaniba

    1 5 Отговор

    До коментар #126 от "СЛАВА РОССИИ for ever":

    Ние пък, които не служим на азиатския департамент /9/, утвърдяваме, че това гнусно робство и днес царува в Русия, което искат да въведат и в България нашите издайници. Ние утвърдяваме още, че каквото тегло има там в тая братска нам страна (с народа), то в България под турско иго никога не е имало подобно нещо. Никога, повтаряме ние с подписа си.
    Далече сме ние от библиотеките, но и доволно и онова, което имаме под ръка, за да се снабдим и с факти. Без предисловие и въведение, не желаят ли нашите читатели да чуят долното, което е станало в Русия.
    Едно обикновено куче се продавало в Русия за двама души селяни; а едно авджийско - за 3 момичета. Ето ви няколко обявления от тогавашните вестници:
    „У Никола Морскаго се продават банкетни пишкири, покривки за маси, две момичета учени и един селянин (мужик).” „Продава се двадесетгодишен човек белберин и една крава от добра породица.” ,,Хубави кученца се продават и 7 човека с най-умерена цена.” ,,На литейната част, против Сергия, в черковния дом се продават двама души, готвач и файтонджия, годни за солдати и един папагал.” „Някой си има за продан 11- годишно момиче и 15 - годишен белберин (парикмахер), четири кревата, пера за възглавници и други домашни вещи.” ,,Имам за продан хубава пресносола риба осетрини, седем сиви мерини (коне) и мъж с жена.” (Беляев,стр. 320, Мордовцев, 3., 1, 431)
    Не само са се продавали селяните в Русия, а са ги давали още във взятка /10/, изигравали са ги на комар, плащали са с тях на

    Коментиран от #140

  • 134 Различен

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "Бат Ваню":

    Аз ти казах, че си чок отворен и такива, като теб!
    Та да се върнем, щом толкова го желаеш, още малко назад!!!
    Когато Русе е бил град с 50-60 хиляди души население и цялата Европейска култура е минавала през него, за да стигне до простаците софиянци,тогава София е било едно кално село с 10-15 хиляди души! Справка историята!
    След 28 години "демокрация, се стигна до там, че върнахте града на нивото на 19 век и сега е отново 60 хиляди души! И не само Русе!
    Така е с всички градове, без Пловдив, Варна, Бургас и СТ. Загора!
    Това, което се доказа с годините е, че софиянци са некадърници и не могат да управляват държавата! Всичко в тази държава трябва да е за тях, а другите кучетата да ги лаят! И метрото и магистралите са за цървулите софиянци, за да могат да си се придвижват удобно, да ходят да си пекат задниците по моретата и да си почиват удобно!
    Нищо не произвеждат, а само стоят по канцеларии, Президентство, Министерски съвет, министерства, фондациики, социолози, цоциолози, псевдо учени и всякаква сволач!
    Крайно време е няКОЙ друг град в България да стане столица и за едни 20-30 години, София ще си стане същото кално село, каквото е било преди 130 години!
  • 135 Kcaniba

    2 2 Отговор

    До коментар #131 от "Kcaniba":

    захари стоянов е предател на българщината, масон-русофоб!!
    Умрял е като куче в парижки бардак, изоставен от авсьроунгаоските и турски е си господари............................................................
    Един от ръководителите на IV-ти Пловдивски революционен окръг по време на Априлското въстание (1876). От самото начало на въстанието става част от Хвърковатата чета на Бенковски. След разгрома на въстанието, заедно с Георги Бенковски, отец Кирил и Стефо Далматинеца прехвърлят билото на Стара планина, но са предадени и попадат на засада в Тетевенския Балкан. Георги Бенковски е убит, а Стефо Далматинеца и отец Кирил, който е ранен, са заловени. Захарий Стоянов успява да избяга. След няколкодневно скитане из Стара планина е заловен край с. Терзийското, Троянско. След няколко месеца, прекарани в Троянския, Ловешкия, Севлиевския, Търновския, Еленския, Сливенския и Новозагорския затвор, се озовава в Пловдив, а по-късно принудително е изпратен в с. Медвен. Нелегално отива в освободения вече град Търново (1877)..... ...............................................

    т. е. Всички са изклани, обесени, избити, а той по някви затвори и опааа - на село!!!!
    Не е предател ли, кажи, предателю!!!
  • 136 Kcaniba

    2 2 Отговор

    До коментар #132 от "Kcaniba":

    А сега и малко за масоните, във връзеа с русофобството и родните ни предатели!!!

    След Освобождението Иван Ведър инициира първата българска редовна масонска ложа Балканска Звезда (Etoile des Balkans) в Русе през 1880 година. Сред нейните членове са Никола Обретенов, Захари Стоянов, Иларион Драгостинов, Тома Кърджиев, посещава я инкогнито и бъдещият княз Александър Батенберг. Следва учредяването на ложи във Варна, София, и още няколко града. През 1887 година обаче Ведър се принуждава да „замрази" всички ложи заради опасността дейността им да се опорочи от политическите и междуличностни борби, характерни за младата и неопитна държава.
    ................................................................................
    Първите масони преди това, по българските земи, са турските управници -

    През 1865 г. турският губернатор на Видин Пазвантоглу и френският консул Кличиян основали масонска ложа във Видин, в която не участвуват българи. Турските масони-реформатори започнали да назначават българи, членуващи в смесените ложи на империята, за административни и църковни служители в съответните градски и селски общини, образували смесени общества, читалища, дружества, училища, лицеи (Галата сарай), печатни органи и др. там, където имало смесени ложи, за прикритие на дейността си.

    Такива са били смесените общества в Цариград, Букурещ, Русе, Свищов, Шумен, Белград, Галац и Браила,“Тайната дружина на верните приятели”, Добродетелната дружина, Българското обще

    Коментиран от #137

  • 137 Kcaniba

    2 4 Отговор

    До коментар #136 от "Kcaniba":

    Публикувано във факти.бг: Думи на Дядото / Димитър Благоев/: “Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”
  • 138 Знаещ

    5 0 Отговор

    До коментар #130 от "Kcaniba":

    Абе, ненормалник, нищо не казваш за хилядите изклани българи, за хилядите принудени да си сменят вярата. Не било робство. Я марш в Турция фес такъв и си вземи за домашно 'Под игото". Защо удобно премълчаваш, че когато руснаците тръгват да превземат Цариград англичаните пращат своята флота и заплашват Русия с война? Защото за соросите или за мюсулманскитене не е добре босфора да е руски, мюсулманите да са изтикани извън Европа и голяма по територии България да граничи с Русия вместо с Турция.
  • 139 СЛАВА РОССИИ for ever

    3 2 Отговор

    До коментар #130 от "Kcaniba":

    ИМА ЛИ Я РУСИЯ ЩЕ Я ИМА И НАШАТА БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИТЕ ТРУДОВИ ХОРА. Хората които някога имаха ГАРАНЦИИ / не идеални, не перфектни, не охолни, не луксозни НО СНОСНИ, ЧОВЕШКИ И ДОВОЛНИ ЗА ВРЕМЕТО СИ/. Постигнато бе не с западна помощ, а чрез СОЦИАЛНАТА държавна политика където ЧОВЕКА се зчиташе и уважаваше достойнството му. Нека направим съпоставка за живота на трудовите хора преди и сега . Някога всички имаха БЕЗПЛАТНИ ОСИГУРОВКИ КАТО: ЛЕЧЕНИЕ, ОБРАЗОВАНИЕ, РАБОТА, ПЕНСИИ. От 1878 - ма до 1939 - та /70 - сет години / бяхме под РУСОФОБСКО ЯХАНЕ където при трудовият човек, захарче към чая се е прибавила само ако е болен и ако има. Тежка и лека индустрия, химия, електроника, инфраструктура, механизирано селско стопанство, електрификация , космонавтика, култура, радио, телевизия - царя и дядо му не предоставиха. Нито Опели, нито Фолкс вагени, а и днес ББ на прес конференцие попроси Щан Маер , цитат "поне един завод зо коли ни дайте". Това което РУСИЯ НАПРАВИ ЗА НАШИЯТ РАБОТНИК И СЕЛЯНИН НИКОЙ ОТ ЗАПАДА, НЕ НИ Е НАПРАВИЛ. Е и днес се живее НО КАК - УЖ НАХРАНЕНИ И УДОВЛЕТВОРЕНИ НО ЖИВЕЕМ В КОЧИНА ПО СВИНСКИ. ПАК ПОВТАРЯМ ДОЦЕ НИ БЕ ЛУКС И ОХОЛСТВО НО БЕ ПО-ХУМАНИН Т.Е. ЧОВЕШКИ. СЛАВА РОССИИ. ИМА ЛИ РУСИЯ ЩЕ ИМА ЖИВОТ И ЗА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ. И ЩЕ Я ИМА ПАК БЪЛГАРИЯ!
  • 140 До русофоб Канибал

    2 0 Отговор

    До коментар #133 от "Kcaniba":

    Канибал, таквиз като теб, по турско бяха чорбаджии изедници - служещи на падишаха и защитаваха устоите му по-страстно и от самият него. Жестокостта им проявена към българите доведени до отчаяна съпротива е отворила дори и султана. Такъв антибългарин като теб е Хаджи Пенчо Иванович от Русе водещ разпита на Левски и искаш смъртната му присъда. Този твой герой след потушаването но Батак изпраща на султана една детска ръчичка от избитите по негово ръководство българи. Султана е отвратен от безумието му и го изключва от турският конгрес. Този твой герой и симпатизант- След Освобожденито става Председател на Върховният съд на България и организира инициативата за построяване паметника на В. Левски. Преди година такъв българин като теб в служба но АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ , работещ като теб - преиначавайки историческите ни факти - ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ СНЕМЕ ПАМЕТНИКА НА ДЯКОНА. Таквиз като теб след всяко НАШЕ ОСВОБОЖДАВАНИ/От турско и фашистко/ винаги УСПЯВАХТЕ ДА ИЗМАМИТЕ НАРОДА И ДА МУ ОТНЕМЕТЕ ОНОВА ЗА КОЕТО СЕ Е БОРИЛ, КРЪВ ПРОЛИВАЛ, БРАНИЛ И ГРАДИЛ. РУСИЯ С КРЪВ НИ ДАДЕ СВОБОДАТА, КОЯТО ВИЕ ПОДЛО НИ Я ОТНЕМАХТЕ. Разбирам страха ви, защото действията ви са ясни и тъй не да продължи. РУСИЯ ЩОМ СУВЕРЕНИТЕТА СИ ВЪСТАНОВИ ИДВА НАШИЯТ РЕД ДА ВИ ИЗПРАВИМ НА СЪД НАЙ-НАПРЕД. За сега можеш волно да дишаш, но за по-късно - според волята на НАРОДА от полето и от завода, дето днес ти не дигаш ги за ХОРА. Дишай. И СЛАВА РОССИИ!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания