Last news in Fakti

4 Август, 2017 16:38 2 047 15

Германия недоволна от санкциите срещу Русия

  • германия-
  • санкции-
  • сащ

Зигмар Габриел изказа недоволство

Германия недоволна от санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Новите санкции на САЩ срещу Русия са повече от проблематични. Това заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от „Ройтерс“.

Габриел говори по време на посещение във Волфсбург. Там той разкритикува САЩ за изострените отношения с ЕС.


„Новият проектозакон ясно показва, че САЩ преследват икономически интереси. За нас това е неприемливо.

Това е агресивно сливане на външни проблеми с американски икономически интереси. Нямам как да приемем това“, заяви Габриел.

САЩ разшириха санкциите срещу Русия през тази седмица. В ЕС има притеснения, че това ще повлияе на европейски енергийни компании, работещи с Русия.

Вече имаше заявени намерение на европейски отговор за санкциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5654

    21 0 Отговор
    ВЕРНО ЛИ!?! Спирането на "Южен Поток" не беше проблематично! Абе явно сме някаква буферна зона с приемливи за запада жертви.
  • 2 юрист

    6 16 Отговор
    ААА- ПРИЗНА ЛИ СИ ГЕРМАНИЯ, ЧЕ ЛИЧНО ТЯ Е НЕДОВОЛНА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ САНКЦИИ И СПРЯ ЛИ ДА ГОВОРИ НЕЗАКОННО ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ 28 ЕС ДЪРЖАВИ?:) ГЕРМАНИЯ НЯМА ПРАВО ДА ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЕС ДЪРЖАВИ, ЗАЩОТО ЕС Е СЪЮЗ НА ДЪРЖАВИ, А НЕ ЕДНА ЕДИННА ДЪРЖАВА ПОД ГЕРМАНСКО РЪКОВОДСТВО И ЗА ТОВА ВСЯКА ЕС ДЪРЖАВА- ОСОБЕНО ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ- ИМА ПРАВО ДА ЗАЩИТАВА СВОЯ ДЪРЖАВЕН ИНТЕРЕС В ЕС, КОЙТО ДЪРЖАВЕН ИНТЕРЕС Е РАЗЛИЧЕН ОТ ГЕРМАНСКИЯ! СЕВЕРЕН ПОТОК- 2 Е ИЗГОДЕН САМО ЗА ГЕРМАНИЯ И ИТАЛИЯ, НО НЕ И ЗА ДЪРЖАВИТЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА!

    Коментиран от #4, #9, #15

  • 3 Факт

    15 6 Отговор
    Ще приемете...ще приемете-няма къде да ходите. Германия е още окупирана държава след ВСВ от САЩ и няма мърдане. Да не говорим че документа Канцлер Акт ,задължава Германия да приема условията на окупанта си. Та дори и швабите да се "вълнуват" просто нямат избор....

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Тито

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    За съжаление в Е.С. става това което поиска Германия-това е реалито. Заблудата че И.Европа е някакъв фактор в приемането на решения в Е.Парламент отдавна вече е развенчана. Е.С. от 10 -на години все повече се превръща в силно бюрократично и тоталитарно политическо чудовище,което все по силно наподобява бившият СССР. Казвам го това със огромно съжаление,защото живея в Европа още от 92 година и виждам безумният път по който върви. Ако Е.С. срочно не се реконструира и не промени политическият си курс а и новите си либерални ценности-то за Е.С. няма бъдеще в сегашният му вид.Лека вечер.
  • 5 кирил

    6 1 Отговор
    а ние сме недоволни от германия която ни налага квоти да приемаме мигранти
  • 6 да се вземе предвид

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Не е съвсем така, ВСВ свърши отдавна а немците са изплатили милиарди компенсации на засегнати държави. Така че въпреки явната окупация на Германия от страна на САЩ и документът "канцлер акт" нещата не може да се случват точно така, както им се иска на американските фашисти. Германия е водеща икономика(И НАЙ-ГОЛЯМ КЛИЕНТ НА ГАЗПРОМ) и политическа сила в Европа и за всички в ЕС ще е неизгодно немците да бъдат мачкани от САЩ просто ей така, щото днеска германците, утре французите, вдругиден испанци, италианци и т.н. Та ако германците видят зора въобще не се съмнявайте че ще се обърнат за помощ към Русия, за да се отърват от САЩ, и без това там има доста лобисти за руско-немската дружба. А тъй като вече всички са наясно, че дните на краварите са преброени може просто да изчакат краварската империя да се сгромоляса, като даже помогнат за това. Просто САЩ в този си вид са омръзнали на целия свят и никой няма да си мръдне пръста за тях за да им помогне.

    Коментиран от #10

  • 7 юрист

    2 17 Отговор
    Имаме ДОБРА новина! ТАСС: ЕС разшири списъка на санкциите по отношение на Русия, заради скандал с доставянето на турбини Siemens за Крим 4 Август 2017 | 17:23 | Агенция "Фокус" Европейският съюз разшири списъка на санкциите си по отношение на Русия, във връзка със скандал около доставянето на турбини Siemens в Крим, предава ТАСС. Това заявиха от пресслужбата на Съвета на ЕС. В черния списък на Брюксел отиват заместник-министърът на енергетиката на Русия Андрей Черезов и директорът на департамента за оперативен контрол и управление в Министерството на енергетиката Евгений Грабчак.
  • 8 Бат Ваню

    2 12 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    ....Германия била окупирана държава..... ха ха ха ..... малиииии..... ха ха ха.... Кво да каже Източна Европа 50 години ? Кво да каже фалиралото ГДР... Соца е дрога..... влиза и ни излиза! ха ха ха.... Дет са вика..... лошу има е на немците..... ама многу им е лошу с таа окупация..... ха ха хах..... Тихо, тихо..... много е тихо некъде..... ха ха ха......

    Коментиран от #11

  • 9 Знаещ

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Сигурен съм, че не си нападала Германия така остро когато ни забрани южен поток. Също така съм сигурен, че като сороски трол не ти пука нито за северен, нито за южен поток.
  • 10 Факт

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "да се вземе предвид":

    Дано твойто мнение се окаже по-правдиво от моето-дано. Макар,че като знам как около американските военни бази в Германия войниците гонят немците като бесни кучета се съмнявам в тезата ти. Лично съм виждал,как в местно кафене американските войници се държът като башибузуци,а немците ги псуват тихичко и не смеят да ги погледнат-а страха е важен фактор в отношенията..И пак казвам-дано си прав..
  • 11 Туууу

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бат Ваню":

    Тогава китайците са най-дрогираните по твойта логика?-а стига вече с глупави нпо лозунги.
  • 12 шшш

    1 3 Отговор
    Става много зле,защото тези пари за Германия животоспасяващи,понеже трябва да хранят измислени бежанци-талибано свине, алахакбаровци .Тези средства бяха мана небесна,но сега изроди от ИДИЛ-миндил ще се огладнеят и Германия па бърза процедура трябва да ги екстрадира обратно.Срещу САЩ ,все едно срещу вятър да пикаеш ...
  • 13 Диди

    1 3 Отговор
    Няма перфектна политика,няма перфектна държава.Германия е държава със най здравата икономика в Европа.Знаем,какво е било положението след войната,знаем,че с помоща на Америка се е съвзела.Въпреки всичко,чрез труд и дисциплина са постигнали нивото,което имат сега.Въпросът с бежанцате,на кого ли харесва,но проблемите ще се решат.Германия е силна държава.Знаем,че всяка държава си търси интересите,но все пак да сме малко доволни от това,че получаваме помощи от ЕС.А най много пари на ЕС,заплаща Германия.Може би не е лошо,че така се развиха събитията и с Америка,за да ся събуди и ЕС.Крайно време е да са по самостоятелни и най вече да защитават интересите на Европа.
  • 14 Барчо

    9 0 Отговор
    Сега ако германците продължат и построят Северен поток 2, дали ще се усетим как ни прекараха с нашия бивш Южен поток. Шибаните ни политици не защитиха нашия български интерес само и само да се харесат на "началниците си". Само че нейните началници се оказа, че не е народа, който ги е сложил там, за да работят в негов интерес, а някъде извън България и те работят за техния интерес. Чудя се. Не. Не се чудя как би постъпил Ердоган, ако Турция беше в ЕС и те и кажат, че не бива да правят хъб там. Той щеше да и тегли една майна и щеше да си го построи. И като финал на нещата, Турция има нашия Южен поток, ние плащаме неустойки за договора, а Германците ще имат своя поток, който пак е с Русия. Същата с която германците казаха, че не можем да договаряме нищо.
  • 15 Марчо

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    МА ТИ ОТКРИ АМЕРИКА ЛИ????!!! ГЕРМАНИЯ РЕШАВА ЗА ЦЕЛИЯ ЕС, А АМЕРИКА ЗА ЦЕЛОТО НАТО И сега иска и за ЕС. А ние сме длъжни само да ръкопляскаме, та ако и да ни вземат хляба от нощовите.
Новини по държави: