Last news in Fakti

5 Август, 2017 10:41 1 056 0

Кучета предотвратиха атентат в Африка

  • боко харам-
  • нигерия-
  • атентат-
  • кучета-
  • африка-
  • терористи-
  • болница

Кучета-герои предотвратиха огромна трагедия

Кучета предотвратиха атентат в Африка - 1
Снимка: Shutterstock

Две кучета успяха да предотвратят самоубийствен атентат в нигерийския град Майдугури, намиращ се в североизточната част на африканската страна.

Бойци на ислямистката групировка „Боко Харам“ са искали да извършват самоубийствена атака в местна болница, но силният лай на четириногите е попречил на плана им.

На входа на лечебното заведение двете кучета се разлаяли, виждайки атентаторите. Това привлякло вниманието на служителите. Терористите се взривили на входа на болницата, а не вътре в нея.

При силната експлозия са загинали двамата атентатори и двете кучета. Няма други жертви, пише Vanguard. Мащабите на атаката е можело да бъдат много по-големи, ако бойците на „Боко Харам“ бяха влезли в болницата.

Групировката „Боко Харам“ стои зад редица нападения в Нигерия през последните години. Дейността на въоръжената организация е съсредоточена основно в северната част на страната.

Главна цел на групировката е въвеждането на шeриата на цялата територия на Нигерия и изкореняване на западния начин на живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА