Last news in Fakti

6 Август, 2017 09:51 2 392 17

„Ислямска държава“ тренира бойци за атентати в Европа

  • ислямска държава-
  • европа-
  • бойци-
  • атентати-
  • тренира-
  • удари-
  • терористи

Джихадистите подготвят нови удари на Стария континент

„Ислямска държава“ тренира бойци за атентати в Европа - 1
Снимка: БТА/ AP

Член на „Ислямска държава“, заловен от кюрдски бойци, разкри ужасяващи подробности за джихадистката организация и подготовката за извършване на терористични атаки в Европа.

„Ислямска държава“ обучава свои бойци за атентати на Стария континент. В тайната бригада „Ал Кхарса“ терористите минават специално обучение, преди да се върнат в европейските страни.

Такова са минали и атентаторите, окървавили Париж и Брюксел. Програмата за обучение включва създаване на експлозиви, тежки тестове за физическа издръжливост, както и идеологическа подготовка, съобщи The Times.

„Ако 20 човека започнат обучение, само петима го завършват. След това те са готови да се върнат в Европа и да извършат атентат“, заяви боецът на джихадистите.

По думите му терористичната организация готви нови удари, защото коалиционните сили извършват чести бомбардировки по техните позиции в Сирия и Ирак. През последните месеци „Ислямска държава“ загуби голяма част от териториите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    12 3 Отговор
    Много странно защо ИД обучава камикадзета само за Европа а не и за САЩ. Що ли?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ИСТИНАТА

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Е нали от САЩ ще им спрът парите...
  • 3 куку руку ку

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Заради големия ров с вода около крепостта Америка.

    Коментиран от #4

  • 4 Бесен Язовец

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    Ааааа това ли било аха

    Коментиран от #5

  • 5 Azazel

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Toва, че никой няма да им даде визи за САЩ, а няма как да достигнат до там по земя и да влязат нелегално, затова трябва да минават строги летищни проверки, и накрая, вместо в САЩ, ще се озоват в Гуантанамо, е едната прична. Много от тези терористи от ИДИЛ просто са си европейци по гражданство - раждани са в гетата на Франция, Белгия, Великобритания, и т.н., и си имат европейските паспорти, така че трудно някой може да ги спре да се върнат в държавите си. Да не говорим, че и да не бяха с европейски паспорти, виждаме как срещу не повече от 500 евро, всеки начинаещ джихадист може да си минава през България необезпокоявано, даже граничари и полицаи ще го ескортират...

    Коментиран от #6, #7, #13

  • 6 Kcaniba

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Azazel":

    ЦРУ, ако се наложи, ще ги достави и във САЩ!!!
    Ремембер 11 септембер!!!
    Те решават ВЪЗДОЖНИ оперативни задачи!

    Коментиран от #10

  • 7 Бесен Язовец

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Azazel":

    Тия атентати по Европа не бяха извършени от бивши полеви бойци на ИД а от вътрешни вербовки защо във З.Ев. се получава а в САЩ не?

    Коментиран от #9

  • 8 Kcaniba

    4 0 Отговор
    *ВЪЗЛОЖЕНИ оперативни задачи.
  • 9 Azazel

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Повечето досега - да, но в момент, в който ИДИЛ губят позициите си и вече бойците им трябва да се скрият, е логично да се върнат по родните си места и да си продължат с джихада оттам. Относно въпросът ти - защо в Западна Европа се получава, а в САЩ - (в повечето случаи) не - много просто, в Западна Европа има много по-либерално законодателство и повечето служби са с вързани ръце, докато в САЩ, след 9/11 приеха, че е по-добре да потъпкват някои човешки права, но да са по-добре защитени и службите им следят по хиляди начини всеки, който някога е попаднал дори в обкръжението на заподозрян за такава дейност, а ако преценят, че някой наистина представлява опасност, не се свенят да го пратят в Гуантанамо или един бог знае къде... Освен това, в САЩ просто няма арабски гета...

    Коментиран от #12

  • 10 Azazel

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Мхм, а земята е плоска и ХАРП предизвиква всички земетресения по поръчка на тайното световно правителство, съставено от рептили... Знам, че ти плащат на коментар и се чудиш каква глупост да напишеш за още няколко копейки, ама като публично си "доказваш" тезите с разни абсурдни теории на конспирацията, накрая да не се окажеш в жълта риза?...

    Коментиран от #11

  • 11 Kcaniba

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Azazel":

    В смисъл, тези, дето са били пилотите на самолетие, врязали се в кулите на световният т. център са били терористи от С. Корея и Иран, а обучила ги и ги е пратила Русия!?!?!
    Ахахахаха
    И Атомна бомба днес, САЩ не са пуснали над Хирошима!?!?!??
    Жълта риза ли!?!?
    Който на черното казва бяло, вие за къде сте???
  • 12 Бесен Язовец

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Azazel":

    Да бе да дрън дрън за якото разузнаване на САЩ одговора е прост -че гарван гарваново око не вади
  • 13 падналия ангел

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Azazel":

    Определено си в час с проблематиката НС. Нооо, пропускаш умишлено някои моменти. Пример-Бен Ладен, създаден от ЦРУ в тясно сътрудичество със СА за борба с рашъните в Афганистан. И още един момент-от миналата или по-миналата година, когато САЩ изявиха желание да съдят СА за 11 септември. Какво се получи? Заплаха СА да изтеглят своите инвестиции от САЩ. И всичко приключи. Т.е. не е тайна, че америте създават зло за противовест на техния противник-Русия. Но това зло често да не кажа почти винаги излиза от рамките наложени му от ЦРУ. Стар пример-Никарагуа, оръжие, наркотици, контри. Нещо невярно в твърденията ми? Да припомня ли Чили-американския промишлен гигант ITT и... (като да не вярваш-Кока Кола), в основата на свалянето на Салвадор Дали. Да ти припомня ли или няма нужда, стратегическата им концепция на американците за ЮА, като техен заден двор? Да се върна ри съм Панама и защо свалиха Ортега точно, когато искаше да национализира канала? И т.н. и т.н. в час си с повечето неща, евалла.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Azazel

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "падналия ангел":

    Нещо, повечето ти "факти", са като сваления от американците Салвадор Дали (освен, ако не са го свалили от някой музей в Чили, пък аз да не съм те разбрал правилно)... Както като при него си уцелил само първото име (сигурно имаш предвид Салвадор Алиенде...), така и във всичко останало си прав на 50%... Да, 60-70-80-те американците правят страшно много поразии по цял свят, за да възпрат разпространението на комунизма, но целта оправдава средствата. Това е като терапията при рак - химио/лъчетерапията унищожава много съседни тъкани и органи, и цялостно трови организма, но поне за момента, в една или друга степен, спасява човека. Работата обаче е там, че от 90-те години насам, след рухването на СССР, САЩ нямат проблем с Русия и изобщо не я приемат като някаква световна сила и заплаха, която трябва да възпират. По-скоро Русия има проблем със САЩ (и ЕС), тъй като държави от някогашната ѝ орбита, като нас, минаха в другия лагер и тя всячески се опитва да ги саботира, и да обърне този процес. Относно Саудитска Арабия - администрацията на Обама, която не беше зависима от оръжейното лоби и петролната индустрия, разкри публично данни за косвеното ѝ участие в 9/11, и започна разни процедури срещу нея, но с идването на Тръмп (който е доста зависим от оръжейното лоби и петролната индустрия), всичко това беше продадено, срещу няколко тлъсти чека за спонсорите...
  • 15 кучето шаро

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "падналия ангел":

    В Перу Пикасо !
  • 16 ели

    2 0 Отговор
    На въпроса; Защо терористите от "Ислямска държава " извършват атентатите в Европа-.Защото ги подготвя Катар Кувейт и С. Арабия под контроля на ЦРУ.
  • 17 ели

    1 0 Отговор
    На въпроса; Защо терористите от "Ислямска държава " извършват атентатите в Европа-.Защото ги подготвя Катар Кувейт и С. Арабия под контроля на ЦРУ.