7 Август, 2017 09:51 3 873 10

Северна Корея: Преговори? Не, благодаря

  • северна корея-
  • южна корея-
  • преговори-
  • сеул-
  • пхенян

Пхенян отхвърли предложението за диалог на южния си съсед

Северна Корея: Преговори? Не, благодаря - 1
Снимки: БТА/АР

Северна Корея отхвърли предложение за диалог от страна на южния си съсед. Новината стана факт по време на рядко виждано събитие - среща между висшите дипломати на двете страни, която се състоя в Манила. Това предаде южнокорейската агенция Йонхап, след като ООН втвърди санкциите срещу Пхенян.

В кратък разговор вчера преди откриването на регионален форум в Манила южнокорейският министър Кан Кьон-хва прикани Пхенян да приеме предложението й за диалог с цел намаляване на напрежението на полуострова и за ново събиране на семействата, разделени от Корейската война през 1950-1953 г.

Но според представител на южнокорейското дипломатическо ведомство нейният севернокорейски колега е отговорил, че предложенията на Сеул не са искрени.

Северна Корея: Преговори? Не, благодаря

"С оглед днешната ситуация, в която Югът сътрудничи със САЩ, за да засили натиска върху Севера, предложения от този род не са достатъчно искрени", цитира АР отговорът на Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

    13 29 Отговор
    Като ги думнат с крилати ракети Томахоук по техните глави ще пищят и ще искат примирение и преговори даже. Ким Чу Гун ще почне да прави минет на перчема за да си спаси кожата ако трябва...
    Наясно са корейците че американците са докарали супермодерна техника в Маршаловите острови на атола Кваджалейн и са готови да изненадат червените каскети

    Коментиран от #2

  • 2 законен

    22 7 Отговор

    До коментар #1 от "БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР":

    Там е работата , че ще думнат пак обикновените хора , а "Чу Гун" ще е наврян дълбоко в някой бункер и ще чака да премине бурята

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "законен":

    Е това е лошото !
  • 4 Morgoth

    16 3 Отговор
    Южна Корея не пее в хора и това от севера го знаят. Ако ще преговарят с някого това е със САЩ.
  • 5 Кики

    13 10 Отговор
    Отговорът на С.Корея е ясен, кратък и точен! Ако искат Ю.Корея да се намали напрежението трябва да разговарят със САЩ,а не със съседите си - това съм го казвал много пъти.
  • 6 Onq s konq

    15 9 Отговор
    Само така Ким Чен Ун е суров и твърд мъжага не е продажен корейски южняк
  • 7 курчо

    11 4 Отговор
    Само такива реални хора могат да взимат решиния ,точни адекватни,истенски, и да им казват на насраните американци че ще го ядът големия независимо от всичко.разлика между тези и наште ръководители е ясно видима и не е нужно да се коментира,защото нашите политици не само че са глухи като се говори за USA ,но и са слепи
  • 8 стоян георгиев

    3 9 Отговор
    тва че няма да преговарят ,единствено натоварва северна корея .другите народи нямат никакви проблеми ни с тока ни с яденето ,за пътуване или информация да не говорим,но севернокореиците в голямата си маса мрът в мизерия.тук има хора дето обаче адмирират севернокореиските политици без да отчитат живота на обикновенните севернокореици.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Козяк

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Браво, усетила си опорните точки-премия!
  • 10 Кики

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Много добре отчитаме и наблюдаваме живота на севернокорейци и техните политици! Тия общи и остарели приказки с които баламосваш себе си и другите, ги разправяй в кръчмата. Затрудненията в С.Корея идват от санкциите, които са тотално несправедли. Но въпреки това, те не са по - зле от нас! В доста отношения са и по - добре. Ако светът не ги изолира и премахнат санкциите, точно за 10-15 г.стигат Китай. Ако към България има такива огромни санкции и изолираност, къде мислиш, че ще бъдем? ... То и сега е... Ти Стояне си лишен от чувството да мислиш политически!