Last news in Fakti

8 Август, 2017 22:03 1 372 1

Разрив в отношенията Колумбия- Венецуела?

  • венецуела-
  • колумбия-
  • отношения
Разрив в отношенията Колумбия- Венецуела? - 1
Снимка: АР/БТА

Колумбия не изключва опасността от разрив в отношенията с Венецуела заради вътрешнополитическата ситуация в последната. Информацията дойде от президента на южноамериканската държава Хуан Мануел Сантос по време на интервю за телевизионния канал Caracol-TV. Хиляди венецуелци ежедневно преминават границата с Колумбия в търсене на храна и медикаменти. Много от тях остават в съседната страна. „Там (бел. ред. Венецуела) се установява диктатура, идва краят на демокрацията. Трябва да сме солидарни с венецуелския народ, но не може да сме солидарни с режима, който налага тази диктатура”, каза Сантос. Той смята, че „разрив в отношенията с Венецуела може да настъпи”, като подобно решение ще трябва да се взема „заедно с други президенти”.

Още преди изборите за Учредително събрание на 30 юли Сантос заяви, че не приема резултатите. Подобна беше и реакцията на редица страни от Латинска Америка. САЩ окачествиха изборите като „удар по демокрацията на цялото полукълбо” и въведоха санкции срещу президента Мадуро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    4 1 Отговор
    Където има комунизъм и руснаци има глад и недостиг на лекарства !

    И в България беше така но не ни пускаха да пазаруваме в Гърция например