Last news in Fakti

9 Август, 2017 15:48, обновена 9 Август, 2017 16:57 3 215 7

Париж под блокада (СНИМКИ)

  • франция-
  • париж-
  • атака-
  • жерар колон-
  • шан-з-елизе

Нападателят на войниците в северно предградие на столицата е задържан, обяви френският премиер Едуар Филип

Париж под блокада (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Нападателят на войниците в северно предградие на Париж е задържан, обяви френският премиер Едуар Филип, цитиран от Reuters.

"Арестуваното лице след преследването по автомагистралата е човекът, извършил нападението над военнослужещи в Льовалоа-Пере", заяви Филип по време на парламентарен контрол.

Нападателят е бил прострелян при задържането му. В операцията един полицай е ранен от заблуден куршум.

Заподозреният не е бил въоръжен, заяви полицията. Той е задържан на автомагистрала А16 в района на селището Маркиз, близо до пристанищата Булон-сюр-мер и Кале.

Нападението беше извършено в 8.00 часа местно време, когато войниците излизали от казарма на площад "Вердюн". Шестима военни са ранени. Шофьорът на автомобила успял да избяга.

Париж под блокада (СНИМКИ)


Колон каза, че това е шестото нападение срещу войници от операцията "Сантинел". Той и министърката на въоръжените сили Флоранс Парли посетиха ранените във военната болница "Бежен" край Париж. Шестимата пострадали при атаката войници са с контузии по лицата, коленете и ръцете.

Френската полиция спира за проверки коли и шофьори в района на Париж в търсене на нападателя. Двама полицейски представители казаха, че властите издирват един нападател, но не изключват възможността и други да са замесени в атаката.

Камерите за видеонаблюдение там са заснели регистрационния номер на колата и други детайли, които според източниците ще помогнат в издирването.

Париж под блокада (СНИМКИ)



Френските сили за сигурност неколкократно станаха мишени на нападения тази година. През април полицай бе застрелян на булевард "Шанз Елизе" от мъж с дебело криминално досие, който според следователите е действал от терористични подбуди.

Париж под блокада (СНИМКИ)

През юни ислямист нападна полицейски пост на столичния булевард "Шан-з-Елизе" с автомобил, пълен с газови бутилки. Той бе застрелян, а "Ислямска държава" пое отговорност за атаката. По-късно стана ясно, че нападателят от Париж е искал да замине за Сирия, но не е успял.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вее

    6 12 Отговор
    Приберете си войниците и няма да Има нападения и провокации.
  • 2 Барчо

    16 4 Отговор
    Това е бъдещето на Франция. Ще свикнат. Каквото повикало, такова отговорило.

    Коментиран от #3

  • 3 бай хой

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    То да беше само на Франция добре! Такова е бъдещето на цяла ГейРопа. Пуснаха вълка в кошарата и сега да се мъчат да пазят оФцете. По-голямо малоумие от това здраве му кажи!
  • 4 Шаран БГ

    9 0 Отговор
    Не са малоумни - просто са послушни!! Можете ли за момент да си представите, какво ще се случи със всяка една от "големите" европейски демокрации, ако за нещо не послуша"миролюбците" оттатък океана ??!!Единствена Испания е направила някакъв жалък опит преди години... Германия след ПСВ е на янките, Последните направиха Франция "велика сила" след ВСВ. Италия е готова да приеме населението на цяла Африка. САЩ и Англия са "дупе и гащи" от векове. Англия не напразно напуска ЕС. Намислили са нещо гадно за останалата паплач на стария континент. Лошото е , че и ние сме "в кюпа". Нашите сребролюбци унищожиха армията и промишлеността.Най-малко ние със изсулените гащи, можем да "шаваме" и оставаме една "буферна зона" между Русия и каубоите!!!! Който е жив ще гледа! В личен план, като че ли за всеки един от нас уж има нещо положително-свободни сме да работим по целия свят. Макар че в Родината си сме роби!! Но за българския народ като цяло за по-вече от четвърт век аз не виждам нищо обнадеждаващо. Лошото е - нямаме производство. Никнат като гъби огромни търговски обекти и логистични центрове, а боб и картофи ,домати и мляко, все по-малко мераклии да правят !

    Коментиран от #6

  • 5 123

    3 1 Отговор
    ахмед,сикмет, реджеп, чуеш ли тези имена , бягай у дома...не излизай на улицата,защото ще си умрял..макар че си у роден край...тези талибано-цигани ще ти видят сметката.
  • 6 Барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Шаран БГ":

    Както винаги сме на грешната страна! Сега като си спомня как Пасито рива като влезнахме в НАТО си мисля, че не е било от щастие, а е знаел какво дърво ще ядем и с него и с ЕС.
  • 7 Патриот

    3 1 Отговор
    А защо изобщо им е армия?
    Ето нашата според Тиквата е напълно излишна. Да я оставят на издихание и минимални заплати. Така няма да има войници и няма да има кого да прострелват.

    Въпрос: арестуваният не е бил въоръжен. полицай е ранен от заблуден куршум. от къде аджаба е дошъл този куршум?
Новини по държави: