10 Август, 2017 08:12 2 284 0

"Ислямска държава" се прицели в Иран

  • иран-
  • ислямска държава-
  • атентат-
  • техеран

Групировката заплаши Ислямската република с нови атентати в Техеран

"Ислямска държава" се прицели в Иран - 1
Снимки: БТА/АР

Джихадистката групировка "Ислямска държава" заплаши шиитски Иран с нови терористични атаки в столицата Техеран, предаде Reuters.

На видеозапис, разпространен от информационната агенция на ИД Амак, младите иранци са призовани да се вдигнат на джихад в своята родина.

Мъж с черна маска и автомат "Калашников" отправя заплахата, седнал до двама други мъже.
"По същия начин, по който прерязваме гърлата на вашите кучета в Ирак и Сирия, ще прережем и вашите в центъра на Техеран", се заканва той на персийски с акцент.

На видеото са показани кадри от двете атаки в иранската столица през юни, отговорност за които пое "Ислямска държава". При тези нападения бяха убити най-малко 18 души, припомня Reuters.

Агенцията отбелязва, че сунитската джихадистка групировка смята шиитски Иран за един от най-големите си врагове в Близкия изток.

"Ислямска държава" се прицели в Иран

На видеото екстремисти говорят на арабски против шиитите и заплашват да извършат атаки срещу тях в Ирак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА