10 Август, 2017 11:07 5 424 49

Атина: Анкара си играе с огъня (ВИДЕО)

  • турция-
  • гърция-
  • ф-16-
  • f-16-
  • егейско море-
  • изтребител

Остри реакции по повод зачестилите турски нарушения на гръцкото въздушно пространство 

Атина: Анкара си играе с огъня (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

"Турците си играят с огъня", под това и други подобни заглавия гръцки издания днес се спират на зачестилите в последно време нарушения на гръцкото въздушно пространство от турските военновъздушни сили.

В. "Прото тема" пише, че 41 нарушения на националното въздушно пространство на Гърция са били регистрирани, като в тях са участвали 10 турски самолета. Набезите са станали в североизточната, централната и югоизточната част на Егейско море.

Вестникът подчертава, че турската активност е била предприета в момент, когато в поделение на остров Скирос се е намирал гръцкият военен министър Панос Каменос. Коментарът е, че турската бойна авиация е надминала всички граници на предизвикателствата в Егейско море. Два от турските изтребители са били въоръжени.

По този повод министърът на отбраната Каменос е предупредил, че "Гърция няма да остави без отговор нито едно предизвикателство по отношение на националния суверенитет на страната".

Атина: Анкара си играе с огъня (ВИДЕО)

В последно време турските предизвикателства са нараснали. Ежедневно между шест и осем самолета на военновъздушните сили на Турция провокират, нарушавайки националното въздушно пространство, като извършват прелитания над острови. Отговорът ни е незабавен. Нито един самолет не влиза в гръцкото въздушно пространство без да е прехванат, казва министърът, цитиран от в. "Катимерини".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очо

    47 14 Отговор
    Бой-само бой по чалмите..пък м..ната му на НАТО...
  • 2 Ахмет

    14 53 Отговор
    скоро Османската империя ще бъде възстановена. Този път донметата на гюлен ги разкриха навреме и елиминираха:)

    Коментиран от #15

  • 3 Реалист

    48 14 Отговор
    Те кюрдите в момента само тренират в Сирия за това което ви очаква вас. Скоро Турция ще е само 1/3 от предишния си размер.

    Коментиран от #9

  • 4 ссср

    48 11 Отговор
    Гърците, валяйте те ги фесовете бе, те това си търсят и ще го намерят!
    Балканите са така- държавите не се харесват по между си но всички мразят турците.
  • 5 ХАСАН

    14 56 Отговор
    Голям размер у турчина..като се възбуди и влиза у съседа...Островите трябва да са турски...Гърция трябва да си знае мястото в хранителната верига

    Коментиран от #6, #7

  • 6 КАСАПИН

    38 11 Отговор

    До коментар #5 от "ХАСАН":

    Да османската империя ще се върне където и е мястото в анадола а на нейно място около на1/3 от територията и ще се появи40 милионен Кюрдистан Останало е за Гърция и България

    Коментиран от #22

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    33 11 Отговор
    Турция винаги е искала да бъде най голямата държава в европа, ама дано вече всички държави да и покажат къде и е мястото, иначе да се намалят техните територии. Много нахални станаха, ама като лаят много може да стане както в Иран, Ирак и Сирия
  • 9 МАТРОСОВ

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Чакаме цялата доставка от Хамерика и после голям шум и конфискация на оборудването им. И руснаците не ги щат Хамериканците до границата си , ще има голяма пушилка и чистка в района. Ще има доста материал за претопяване, споко.
  • 10 Ghost

    6 27 Отговор
    Брях колко злоба има у тези малки български душици. Нали знаете кучето си лае а кервана си върви споко и вас ще огреят.

    Коментиран от #30

  • 11 Mnogo si tup Hasane

    17 7 Отговор
    Hasane ...ai begai v turciq ..kato sa tolkova veliki .kvo mi razsujdavash tuka ...aman ot bokluci kato tebe ..otivai pri bratqta si v turciq da qdesh durvoto .turciq tova..turciq onova...kvo pravish tuka bre ohluv ???

    Коментиран от #40

  • 12 Бумер

    24 7 Отговор
    А всъщност Русия и временно заемащият поста диктатор са най-големия поддръжник на ердогановата диктатура, защото:
    1. Предупредиха Ердоган с изпреварваща разузнавателна информация, която го спаси от западния преврат т.е. връщането на Турция в коловоза на демократичните светски републики не се хареса на Русия
    2. Поканиха Ердоган да присъства лично на откриването в Москва на НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ в Европа.
    3. Падането на ердогановата диктатура и смяна на режима би забавило реализацията на газовия поток към Европа, би забавило реализацията на руската АЕЦ "Аккую" в Турция.
    4. Предпочитат предсказуем дикатор да държи кормилото на държавата и единствения излаз през Черно море, до момента в който им е удобен и до момента, в който решат да извадят няве връките му с различни "организации".
    Не разбирам напъните и актьорската игра на някои форумци, които неглижират тези неоспорими факти.

    Коментиран от #13, #27, #28, #31

  • 13 Ахмет

    15 11 Отговор

    До коментар #12 от "Бумер":

    Диктаторите са в САЩ и ЕС- в момента Тромпета и клауна Юнкер , както и изтрещялото бабе дето 20 години не здава властта в германистан
  • 14 Бумер

    11 0 Отговор
    Злобните глупости които пишеш машинално, дори не са бегъл опит да оспориш изнесените неудобни факти.

    http://kanal3.bg/userfiles/images/4417444.jpg
  • 15 Казах!!

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ахмет":

    Tурция ще изчезне като държава,ще останат само едно две племена горе в Кавказ,да си спомнят за последният Султан-На-ран.Това го пише в еврейски много стари предсказания,то и затова на Израел вече не му дреме за Туркестан....

    Коментиран от #17

  • 16 Брутален нерез

    19 3 Отговор
    Турция никога няма да стане член на Европейския съюз. Абсурдно е, че по някакви причини е член на НАТО, което е голяма грешка на Западна Европа и щатите. Тази държава не отговаря на минималните изисквания за членство в двете организации и не няма място там, не само това, тя е и опасна въоръжена с модерно натовско оръжие.. Тази страна не е европейска и никога няма да бъде. Турция никога повече няма да стъпи на българска, гръцка и сръбска земя. Мястото и е дълбоко в пущинака, наречен анадол. Рано или късно ще има справедливост в тази насока и всичко ще си дойде на мястото.
  • 17 Станиш

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Казах!!":

    На какъв език са тези еврейски много стари предсказания? Дай линк или някакви подсказки.
  • 18 Кой

    5 13 Отговор
    Виждам напън на българските мислители да измислят нещо и да го напишат, но май не им се получава. Тя може да изчезне както всичко на земята, но когато дойде този момент няма да има нещо наречено български етнос нито пък държава наречена България за да го види.
    Казах хахахаха

    Коментиран от #36

  • 19 ПЕТРИОТТТ

    4 7 Отговор
    ЕЙ СЯ КАТО ЗАПАЛИМ И НАШИЯ САМОЛЕТ И ГО ВДИГНЕМ ВИСОКО В НЕБЕТО , ГЛЕЙ КАК ЩЕ ГИ ПОДПЛАШИМ И ГЪРЦИ И ТУРЦИ.
    ОСТВАТ ОЩЕ НЯКОЛКО БОЛТА ДА СЕ СТЕГНА И ТЪРСИМ ШЕДИОР СЪС ГОТОВА ЗАСТРОГОВКА. ДАЙ ГАЗ , ПОЧВА ДА БРЪМЧИ ВЕЧЕ . Е ХАДИ ДЕ ДАЙ ПЪЛНА ГАЗ КОЛЕГАААА, ЖАЛКО , СЪЖЕЛЯВАМ ИЗГАСНА ТУРБИНАТА . АМ СЯ....
  • 20 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 12 Отговор
    Що дрънкате глупости турция в анадола и кюрдите победители ?изобщо имате ли идея какво представлява турция?с огромна армия и въоражение

    Коментиран от #21

  • 21 оръжеоносец

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Аз лично не мога да си представя-въорАжение! Това френска дума ли е?
  • 22 ХАСАН

    5 11 Отговор

    До коментар #6 от "КАСАПИН":

    Турция има огромни заслуги към Запада..С помоща на Турция се смениха режимите на Живков,Милошевич,Чаушеску,Садам ..например в България ..в крайна сметка НАТО с МИТ ЦРУ надделя над ДС и КГБ...Ако България пак се опита да премине към Москва кой ще я удря по главата???Турция е основоположник на НАТО

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Барчо

    8 0 Отговор
    Много интересно какво ще стане ако двете държави се сборичкат. Прословутия член кой ще го огрее. Това го бях писал преди време, че може и такава ситуация да се получи, ама някой писа, че не било възможно. Не виждам НАТО нещо да порицава турците, че нарушават въздушното пространство на съюзническа държава.
  • 24 Барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "ХАСАН":

    Бъркаш нещо. Ако не се беше разпаднал соц. лагера, да имат много здраве да беше станало това в България, Югославия, Германия, Украйна, Ирак, Либия и т.н. Ако нещо се бяха опитали - Виетнам или по-лошо.
    А ти в зависимост от възрастта щеше да си или чавдарче, или пионерче, или комсомолец, или член на БКП - гаранция!

    Коментиран от #41

  • 25 Брадчеда на Асан

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "ХАСАН":

    Всичко ще си кажете,времето ви наближава за плащане на золумите,които сте изакали заедно с приятелчетата, който ви оставиха на самоход....Иракчаните и сирийците знаят кой им разби държавите...
  • 26 Трол

    7 1 Отговор
    На Гърция и стиска защото ВМФ и флот е втори в НАТО (преди Великобритания) а Турция е 11-та. А ние какво ще стискаме?
  • 27 Знаещ

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бумер":

    Най-вероятно си прав. Но трябва да ''благодарим'' на англичаните за тази ситуация. Както много пъти вече писах англичаните на два пъти заплашват с война Русия в рамките само на месец-два. Първият път е когато Русия се готви да превземе Цариград. Така тя щеше да изгони турците от Европа и да държи изключително важния излаз на черно море, а ние щяхме да сме огромна страна с граничеща на юг с християнска Русия, а не с мюсулманска Турция. Втория път е малко след това когато Русия подписва с Турция Сан Стефанския мирен договор според, който в границите на България влиза Македония, беломорска Тракия до Солун и включваща Кавала и части около Одрин, които сега се намират в Турция. ''Първите отзиви от подписания предварителен договор стават ясни, веднага щом той става известен за западните Велики сили. Обединеното кралство и Австро-Унгария се обявяват против него, заявявайки че Русия сама е решила Източния въпрос в своя полза, без да се допита до западните Велики сили.

    Заедно с Обединеното кралство, Италия и Франция се обявяват силно против излаз на България на Бяло море, под претекст че ще бъде използван от Русия, за да окаже влияние над Средиземноморието и морските сили в Европа.[21] Готово да покаже настойчивостта си, Обединеното кралство започва да се готви за война. Започнати са мерки за съставянето на два експедиционни корпуса за военни действия срещу русите и превоз на английски войски от Индия, през Суецкия канал в Средиземно море.[22]''
  • 28 Знаещ

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бумер":

    Най-вероятно си прав. Но трябва да ''благодарим'' на англичаните за тази ситуация. Както много пъти вече писах англичаните на два пъти заплашват с война Русия в рамките само на месец-два. Първият път е когато Русия се готви да превземе Цариград. Така тя щеше да изгони турците от Европа и да държи изключително важния излаз на черно море, а ние щяхме да сме огромна страна с граничеща на юг с християнска Русия, а не с мюсулманска Турция. Втория път е малко след това когато Русия подписва с Турция Сан Стефанския мирен договор според, който в границите на България влиза Македония, беломорска Тракия до Солун и включваща Кавала и части около Одрин, които сега се намират в Турция. ''Първите отзиви от подписания предварителен договор стават ясни, веднага щом той става известен за западните Велики сили. Обединеното кралство и Австро-Унгария се обявяват против него, заявявайки че Русия сама е решила Източния въпрос в своя полза, без да се допита до западните Велики сили.

    Заедно с Обединеното кралство, Италия и Франция се обявяват силно против излаз на България на Бяло море, под претекст че ще бъде използван от Русия, за да окаже влияние над Средиземноморието и морските сили в Европа.[21] Готово да покаже настойчивостта си, Обединеното кралство започва да се готви за война. Започнати са мерки за съставянето на два експедиционни корпуса за военни действия срещу русите и превоз на английски войски от Индия, през Суецкия канал в Средиземно море.[22]''

    Коментиран от #29, #32, #33

  • 29 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Знаещ":

    Коментара ми се публикувал два пъти. Явно е грешка в системата.
  • 30 Адолф

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ghost":

    Бай Х..й, с богата душа, ами ти какъв си? Да не се мислиш за "турчин"? Турчин ама от български произход, а за турците си български циганин. Единствените хора без бъдеще са хора като теб, с объркан етнически произход и национална идентичност. Така че българите не ги мисли!

    Коментиран от #37, #42

  • 31 Барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бумер":

    Американците не могат да си озаптят псето Ердоган, а искат от Русия и Китай да въздействат на СК с които нищо не ги свързва.
  • 32 Монго

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Знаещ":

    Рядко се срещат в днешно време здравомислещи не фили и фоби.
    Четкам
  • 33 Монго

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Знаещ":

    Рядко се срещат в днешно време здравомислещи не фили и фоби.
    Четкам
  • 34 Комунист

    8 2 Отговор
    През к..... са ми и Гърция и Турция важното е Русия да знае ,че Българина никой не го е питал нито за НАТО нито за гей организацията наречена ЕС.

    Коментиран от #39

  • 35 прока

    4 8 Отговор
    Гърция като цялата да е огън какво може да направи на Турция само може да му запали цигарата
  • 36 Адолф

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Кой":

    На казълбашки

    Коментиран от #38

  • 37 Симеон

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Адолф":

    Най - качественото изказване.Браво
    България над всичко
  • 38 Адолф

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Адолф":

    Хубаво си решил да пишеш, но си измисли ник! Или не ти стига мозъчето?
  • 39 ХАСАН

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Комунист":

    Ти пък ! Как може да си толкова заблуден...Съветския блок и ЕС са едно и също...пак си безгласна буква..само дето в ЕС е по добре
  • 40 ХАСАН

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Mnogo si tup Hasane":

    Пиши на български ,латинец!!!
  • 41 ХАСАН

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Барчо":

    Или дисидент..натовец,борец за гласност,човешки права и демокрация!!
  • 42 ХАСАН

    6 5 Отговор

    До коментар #30 от "Адолф":

    Ама ти какъв си?? Български немец или немски българин??? Щом си избрал за ник човека който е виновен за смъртта на милиони ,човек може да разбере за интелектуалното ти ниво.

    Коментиран от #44

  • 43 Troqn

    0 0 Отговор
    Molq kakvi gursi hora q gledaite rabotata si tursite ostavih samo za 2 mesec 400 milion dolara na gursi samo lqtoto kakvi vuzdu6ni gulposti...mejdu gursiq i tursiq nqma vizov rejim znaete li bulgari ma glei koi kak se pe4eli!!!
  • 44 Адолф

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "ХАСАН":

    Аз съм български българин, Асанчо. Никът ми е такъв, защото съм симпатизант на нацистката идеология, изтребила многомилионна измет от лицето на земята, за да създаде един по-добър свят за бялата раса. Хора с малцинствен произход като теб се пишат хуманисти и антифашисти, но само зашото ги е страх. И скоро ще има още много работа, по добре се прави на българин да ти е мирна главата, вместо да плюеш народа, който ти е дал хляб и образование. А за интелектуалния ми потенциал е смешно да говориш. Не си на съответното ниво просто. Опитвал си се да ми възразяваш многократно на друг ник и много лесно клякаш, не си готов да ми бъдеш събеседник. Айде лек ден и HEIL HITLER!

    Коментиран от #45, #49

  • 45 фактолог

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Адолф":

    Адолф, не се излагай! в "Моята борба" Хитлер въобще не е милостив и към славяните... Не си вкарвай автогол.

    Коментиран от #46

  • 46 фактолог

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "фактолог":

    Циганите, евреите и славяните, според плана на Хитлер, е трябвало да бъдат избити...! Поради този факт е по - добре да си смениш "ник-а". Неуместно е да се наричаш Адолф.
  • 47 фактолог

    3 0 Отговор
    Адолф, добре е , че не сме чисти славяни и, че имаме някакви далечни роднински връзки с алеманите, както са си мислили Хитлеровите учени. Именно това предположение ни спасява от газовите камери. Поляците, чехите, руснаците и пр. нямаха такъв късмет.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: