10 Август, 2017 13:54 2 868 5

Япония е готова да прихване ракети на Северна Корея

  • япония-
  • ракета-
  • северна корея

Това беше заявено от японския министър на отбраната

Япония е готова да прихване ракети на Северна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

Япония е готова да прихване ракетите, които Северна Корея може да изстреля срещу остров Гуам. Това заяви японският министър на отбраната Июнори Ондора, цитиран от „Киодо“.

Ондора говори пред долната камара на японския парламент. Той заяви, че страната ще може да прехване ракета, насочена към Гуам, ако сметне, че ракетата би представлявала заплаха за самата страна.

Северна Корея вече заплаши, че е готова да обстрелва американската база на Гуам. Според експерти Япония на този етап не може да прехвана подобни ракети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вярващ Путинист

    9 7 Отговор
    Джапанците най-много да прихванат дупе на 20 годишна секси момиче по улиците на Токио...
  • 2 Бай хой

    8 4 Отговор
    Някой да уточни на каква височина летят балистичните ракети и с какви противоракети джапанките биха могли да ги достига ат. Ха сега де. Дали това не са фалшиви новини Росе?

    Коментиран от #3

  • 3 Трол

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Ако имаш разположена ПРО в близост до балистичните ракети, варианта е да ти унищожиш в началото на тяхното изстрелване, когато скоростта им е ниска. Друтия вариянта е в края на траекторията им. Противодействието срещу тях е комплексно. Сложно и дълго за обяснение.При полет в стратосферата са трудни за унищожение. Кимчу има слаби разработки, лесни за унищожаване. Руските имат промяна на траекторията, заблуждаващи следи и т.н. Американските са на същия принцип. Кимчо е безопасна игла за САЩ.

    Коментиран от #5

  • 4 Бесен Язовец

    9 4 Отговор
    Ядрената ракета излита вертикално и лети в стратосверата тия да не прихванат само някоя нова Хирошима само какви са жалки слуги японците пвече слуги са и от нас
  • 5 Бай хой

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Ами нали това се опитвам да изясня в обърканата ти главица. Над Япония няма да са нито в началото нито в края на полета. А при положение че са в стратосферата над Япония само за няколко секунди? Та влезе ли ти в харда че дори и да са на ким то над Япония ще са практически недосегаеми.
Новини по държави: