Last news in Fakti

11 Август, 2017 09:20 1 517 0

Европа се трови с яйца, заразени с фипронил

  • яйца-
  • заразени-
  • европа

Двама души са арестувани в Холандия

Европа се трови с яйца, заразени с фипронил - 1
Снимка: БТА/AP

Холандската полиция арестува двама души във връзка с разследването на заразените с инсектицида фипронил яйца, sсъобщи БТВ.

Претърсени са осем адреса в Холандия и Белгия, конфискувани са коли, запорирани са банкови сметки и недвижимо имущество, съобщиха от прокуратурата.

Двамата задържани са управители на холандската фирма „Чикфренд”, за която се предполага, че е използвала инсектицида в птицеферми.

Срещу арестуваните може да бъдат повдигнати обвинения за извършването на действия, които представляват заплаха за общественото здраве и използването на забранен продукт.

Вчера стана ясно, че заразени яйца са открити в 12 държави. Еврокомисията призова за координирани и прозрачни действия за справяне с проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: