Last news in Fakti

11 Август, 2017 11:05 1 043 6

Мадуро иска среща с Тръмп

  • венецуела-
  • донадл тръмп-
  • николас мадуро

Той призова за възстановяване на двустранните отношения

Мадуро иска среща с Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Венецуела Николас Мадуро е готов за среща с американския президент Доналд Тръмп, съобщи ТАСС.

Мадуро заяви това по време на изявление пред Конституционната асамблея в страната.

'Вярвам в силата на дипломацията. Пред тази важна институция аз заявявам на президента Тръмп, че съм готов да възстановя дипломатическите отношения със САЩ. Те трябва да са основани на диалог, принципи на равенство и уважение.

Ако ида на срещата на ООН в Ню Йорк, се надявам, че там двамата ще можем да се срещнем“, заяви Мадуро.

Той вече е възложил на свои представители да работят за такава среща или за провеждането на телефонен разговор с президента на САЩ.

Венецуела се намира в тежка икономическа криза. Мадуро свика Конституционалната асамблея след натиск за неговата оставка от опозицията и масови протести в страната.

Това влоши и отношенията му със САЩ. Той на няколко пъти обвини Вашингтон, че дестабилизра неговата държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъде

    9 9 Отговор
    Що тъй бе Мъдуро,?Забрави ли заветите на Чавес или измамника Марадона?Някой като се окендза по света и все търсят Щатите да ги забърше?Нещо страхова невроза е получил от бедния и угнетен народ както и от изнервената си армия!Ще играе Голямата метла във Венецуела,а Тръмп първи ще ти бие шута "бедни" ми Мъдурко!
  • 2 Kcaniba

    6 5 Отговор
    Това очаква всички режими, империята на злото също!
  • 3 юрист

    2 2 Отговор
    Ха- и ЗАЩО я иска;) Нали точно той се подигра с тръмп и със сащ? да не би нещо Венецуела да има ПРОБЛЕМ с цената на петрола си на световните борси и да й се НАЛАГА да влезе в съглашение със сащ за намаляване на добива на петрол или с мерки за стимулиране на увеличаване на цената на венецуелският петрол на световните борси;) Хахаха:D
  • 4 О КОЛКО СЪМ ПРОС

    1 0 Отговор
    Тоя се казва като моите топки

    Коментиран от #5

  • 5 Седя си и си мисля

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "О КОЛКО СЪМ ПРОС":

    А ако се срешнеше с Путин,на тва кво му се вика;)))
  • 6 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    я и тоя преживя някаква промяна като оня от филипините!!!!те в село го нещат ама тои поповата къща търси.ще се срешнеш споко ,след година две в затвора в килията до нориега.