Last news in Fakti

11 Август, 2017 14:54 6 156 23

Китай остава неутрален, ако Северна Корея атакува първа

  • китай-
  • северна корея-
  • пекин-
  • сащ-
  • атака-
  • нападение
Китай остава неутрален, ако Северна Корея атакува първа - 1
Снимки: БТА/АР

Ако Северна Кория предприеме атака, заплашваща САЩ, Китай би трябвало да остане неутрален, но ако САЩ атакуват първи и се опитат да свалят севернокорейското правителство, Китай ще ги спре, пише китайският държавен вестник "Глоубъл таймс", цитиран от Reuters.

В редакционна статия вестникът, издаван от официоза на управляващата комунистическа партия "Женмин жибао", отбелязва, че Пекин не е в състояние да убеди нито Вашингтон, нито Пхенян да отстъпят от позициите си.

Пекин трябва да изясни пред всички заинтересовани страни становището си и да ги накара да осъзнаят, че ако действията им застрашат интересите на Китай, Китай ще отвърне с твърда ръка, посочва всекидневникът.

Китай трябва да изясни също, че ако Северна Корея първа изстреля ракети, застрашаващи американска територия и САЩ предприемат ответни действия, Пекин ще остане неутрален, допълва изданието.

Китай остава неутрален, ако Северна Корея атакува първа

Ако САЩ и Южна Корея нанесат удари и се опитат са свалят севернокорейския режим и да променят политическия модел на Корейския полуостров, Китай ще им попречи да го направят.

Пекин отдавна се притеснява, че конфликт на Корейския полуостров или повторение на Корейската война от 1950-1953 г. може да предизвика десталибизираща бежанска вълна в Североизточен Китай и да доведе до обединяване на двете Кореи отново в една държава - съюзник на САЩ.

Северна Корея е удобна за Пекин буферна държава между Китай и американските сили, базирани в Южна Корея, както и в Япония, припомня Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    30 20 Отговор
    Правилно решение на Китай а сега да ги видим САЩ то лагерите са вече ясни и нещата кумай вървят към световна война

    Коментиран от #3

  • 2 Кико

    20 8 Отговор
    Екстра си живеят и в Северна и Южна Корея. Който за какъв живот и съдба се бори - това ще получи. Туку виж успешно избягалите от диктатурата решат един ден да се върнат и заживеят отново в комунистическия рай на Ким IV-ти или Ким V-ти.
  • 3 някойситам

    23 11 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Все пак почти е сигурно, че никой няма да натисне копчето първи, иначе чао цивилизация за всички... и САЩ и Китай и Русия...

    Според мен, само ще се зъбят един на друг, ама Сащ няма да посмеят да направят удара първи заради Кирай. А пък Северна Корея не може да си мери пишка с Сащ без помоща на Китай. Така че, Китай в момента има решаваща роля.

    Коментиран от #4

  • 4 Бесен Язовец

    15 11 Отговор

    До коментар #3 от "някойситам":

    Това е най логичното според нас ама цялата кртинка може да се окаже друга дано да няма извъредна емисия новини по БНТ.вчера писах не си мисли че тая война ще е дълга няколко дни ще е ,ще паднат няколко града и от двете страни и ще се договорят на края самоче ще настъпи финансов хаос и после глад и мизерия.

    Коментиран от #7

  • 5 ЪРП

    16 14 Отговор
    КИТАЙЦИТЕ СИ КАЗАХА ТЕЖКАТА ДУМА И СКРЪЦНАХА И НА ГОВЕДАРИТЕ И НА СВИНЧО!!!!!!!

    СЕГА ОПРЕДЕЛЕНО И ДВЕТЕ СТРАНИ ЩЕ ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА НА КИТАЙ, ЗАЩОТО КИТАЙ ВЕЧЕ Е СВРЪХ ВОЕННА СИЛА И НА НИКОЙ НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ДА СИ ПРАВИ ГАРГАРА С ТЯХ!!!!!!!!!!!!!

    КИМЧО-СВИНЧО ,ЩЕ Е НААКАН ДО УШИТЕ СЛЕД ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО НА КИТАЙ А ГОВЕДАРИТЕ ........ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Kcaniba

    19 14 Отговор
    Много сериозно послание от страната на Китай.
    Преди това пък Австралия подкрепи фащ.
    Т. Е. за сега, новият конфликт, който е най близък до края на света:
    С. Корея + Китай
    фащ + Австралия
    ... от тук насетне.
    Китай имат стрптегиче, ки доглвор с Русия по ШОС, ОДКБ и др Организации.
    Русия има такива договори с: Индия, Казахстан, Иран, Беларус, Сърбия, Армения, Таджикистан.
    фащ имат 5-6 твърди съюзници освен Австралия - Полша, Естония, Литва, Латвия, Румъния. ... От нашите дупедавци и политици моде да очакваме също мощна подкрепа в лицеио на козяшките тролчета и моде би двата самолета..
    Грит Брит, Канада.
    Та това е сякаш....
    Та има Уикипедия, памперси, сега направете разбор на това кое се случва и може ла се случи....
  • 7 Да го кажем направо

    30 11 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Война според мен няма да има. На никой не му е изгодно-само може би на САЩ...за да реши вътрешни проблеми. Но точно с тази позиция Китай показа,че ако САЩ започнат първи-китайците ще помогнат на корейците. И това не е заради идеологията както тук някои си мислят и тролят. А заради това,че ако С.Корея изгуби-Китай и Русия ще имат още по-близко до границите си военни американски бази-а това естествено не се харесва на никой. Затова и Китай заема такава позиция-практически ултиматом към Сащ който се превръща в сериозна спирачка за военни действия на САЩ . Така че реално Китай в момента спасява света от безумието на САЩ.

    Коментиран от #8

  • 8 ЪРП

    29 12 Отговор

    До коментар #7 от "Да го кажем направо":

    " Китай в момента спасява света от безумието на САЩ."

    АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА!!!!!!!!
    СВЕТЪТ ДОРИ НЕ МОЖЕ ДА СИ ДАДЕ СМЕТКА И ДА ГО ОСЪЗНАЕ,ЧЕ КИТАЙ ПРАКТИЧЕСКИ СПАСЯВАТ ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА С ТАЗИ СИ ПОЗИЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 Гост

    22 10 Отговор
    Това е принципна и ясна позиция на Китай към САЩ- Не търсете война и всичко ще е ОК.

    Коментиран от #11

  • 10 Бесен Язовец

    14 9 Отговор
    Май целия шум е заради скандала който се завъртя около Тръмп вижте сега вече не се говори за импичмънт, Сирия тоя си прави пи ар със С.К на ,,мъжага"
  • 11 Kcaniba

    16 6 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Русия стои хиляда години твърдо зад Китай.
    Т. е. играта е на много нива, но играчите се знаят.
  • 12 Скорпион29

    10 9 Отговор
    Ако стане война аз ставам русофоб и влизам с пола доброволно у турски затвор с надпис търся си мъж така че споко и дебелейте

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Смирнов

    14 15 Отговор
    Какво се пенявите на коневръза ? Тръмпи му е приготвил голям ,сочен бахур на Кимчо -не виждам нищо лошо .В крайна сметка Ким си го търси от доста време и ще си го получи.Даже вече му се облизва.

    Коментиран от #15

  • 15 Kcaniba

    9 8 Отговор

    До коментар #14 от "Смирнов":

    Парцуца!?!?
  • 16 Кики

    12 12 Отговор
    Оня с Коня и неговият отбор да запомнят много добре позицията на Китай спрямо С.Корея в случай, че бъде нападната. Китай ще брани братчето си! Тръмпи, какво съдействие искаш от Китай за обуздаване на С.Корея? Ха, ха - ами ние тук разбираме политиката повече от теб бе, сладур!
  • 17 Чичо Путин

    7 15 Отговор
    Китай без САЩ са просто хлебарки след ядрен удър,та по-добре да се снишат га минават НАТО-вските ракети и самолети!Чичо ви Путин си трае,но дебне да намаже от бъркоча!Само пълен идиот може да застане на страната на С.Корея в случая!Да не забравяме как наскоро Ким уби собствения си брат,та колкото по-бързо го ликвидират,толкова по-добре за всички!
  • 18 antimediator

    6 15 Отговор
    Що , ако Щатите атакуват първи кво ще направи ?!
    Ще си пренасочи търговията към Русия , Беларус, Зимбабве и Сърбия ?!

    Коментиран от #19

  • 19 Хаахххххааааааа

    13 4 Отговор

    До коментар #18 от "antimediator":

    Има нещо много по важно от парите бе козяшки лизачо--суверенитета и гео-политическото влияние.. Свободата не е само в салама Санчо--ама ти едва ли ще го разбереш..
  • 20 Бръщолевим

    9 7 Отговор
    САЩ 2-те кули си събориха само и само да оправдават военни действия кой знае какви мизерии мислят за Китай и Сев. Корея . За тоя г-н Тръмп даваха едно видео на предизборната кампания беше употребил няколко стотин пъти думата - Китай . Според мен сега при най - малката провокация от страна на САЩ , Русия и Китай трябва да излеят цялия си ядрен арсенал на тея хамериканци и да ги сложат на място.
  • 21 ели

    10 4 Отговор
    САЩ ще направи всичко възможно за да възникне военнен конфликт в тоя регион.Ще намери нови съюзници които да ги " защитава " от С.Корея и Китай. Въпросът на вид е много сложен но и толкова лесен. Русия ще прехвърли S400 ТРИУМФ ПВО комплект със системите Торф по такъв начн САЩ никога няма да нападне С.Корея Ако прехвърли и ТОПОЛ М- 27 тези ракети са красота когато летят удоволствие за учите и са оръжие на възмездието.

    Коментиран от #23

  • 22 Бръщолевим

    12 3 Отговор
    САЩ старателно се опитват да обградят територията на Русия с противоракетни бази , но и тези в Кремъл не спят , време е САЩ да получат урок , за съжаление освен със сила друг вариант няма
  • 23 другар

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "ели":

    Публикувано във факти.бг: "ТОПОЛ М- 27 тези ракети са красота когато летят удоволствие за учите и са оръжие на възмездието"

    Измий си гурелите от Учите и се научи на граматика, преди да ръсиш кремълската си пропаганда! не ви ли прецизират, преди да ви пуснат да .ер...те по сайтовете, бре?!?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания