13 Август, 2017 09:19, обновена 13 Август, 2017 18:11 4 005 12

Три жертви при расови размирици в Шарлътсвил (ВИДЕО)

  • сащ-
  • вирджиния-
  • размирици-
  • сблъсъци-
  • шарлътсвил

В града в американския щат Вирджиния избухнаха ожесточени сблъсъци между крайнодесни активисти и техни противници

Три жертви при расови размирици в Шарлътсвил (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Най-малко трима души загинаха, а над 30 други бяха ранени вчера в американския град Шарлътсвил, щата Вирджиния, където избухнаха ожесточени сблъсъци между крайнодесни активисти и техни противници, съобщиха световните информационни агенции.

32-годишна жена загина и 19 души бяха ранени, след като кола се е врязала в група демонстранти в центъра на града. Мъжът, арестуван за прегазването е обвинен в предумишлено убийство. Той е 20-годишният Джеймс Алекс Филдс-младши от Охайо, срещу когото са повдигнати и три обвинения за умишлено причиняване на телесни повреди и за бягство от местопрестъплението, предадоха от полицията в Шарлътсвил.

Три жертви при расови размирици в Шарлътсвил (ВИДЕО)

Двама полицаи пък загинаха в катастрофа на хеликоптер в гориста местност край града. Не е ясно дали инцидентът е свързан с вчерашните безредици, при които бяха ранени още 15 души. Президентът Доналд Тръмп изрази съболезнованията си на близките на загиналите служители на реда.

Заповед на градската управа за премахването на паметник на генерал, предвождал силите на Юга в Американската гражданска война, стана повод за многолюден протест на националистически организации и привърженици на теорията за превъзходството на бялата раса.

Три жертви при расови размирици в Шарлътсвил (ВИДЕО)

Членове на Ку-клукс-клан и активисти, свързани с т.нар. "алтернативна десница", организираха шествие под надслов "Единство на десните" срещу решение на местните власти да демонтират паметник на генерал Робърт Е. Лий, главнокомандващ армията на Конфедерацията в гражданската война между Севера и Юга.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди размириците като " ужасна проява на омраза, фанатизъм и насилие".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въйййййй

    14 11 Отговор
    Пратете им ОМОН на тия смешки да им оправят безредиците!

    Коментиран от #2

  • 2 Вайййй

    16 16 Отговор

    До коментар #1 от "Въйййййй":

    Само че тия "смешки" носят всички на колана си пищови и ги използуват. Да не стане така, че и ОМОН-овци да ги връщат с цинкови ковчези.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Въйййййй

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "Вайййй":

    Мечтай Пено за голям х..., ще ти се!
  • 4 Kcaniba

    17 9 Отговор
    Сега къде са л берастня, медии, всякви там организации, да осъдят случващото се в сащ, полицейско насилие, нкспазване човешките права и дрън дрън!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Azazel

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Ами, осъждат го - всички водещи медии, организации, политици, дори крайно-десният Доналд Тръмп, излязоха със специални позииции и декларации по въпроса, ама ти, като се информираш само от РТ, за които нацисти и расисти да млатят и убиват беззащитни жени, не е новина, а задължение, как да разбереш...

    Коментиран от #8

  • 6 Барчо

    6 3 Отговор
    Президентът на Венецуела, Мадуро, сериозно обмисля и варианта за военна интервенция, поради опита на САЩ да манипулират историята си. Хааааа, хаааа, ха-ха!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Милен

    4 1 Отговор
    Цитат: "Тръмп осъди ужасната проява на омраза, фанатизъм и насилие". ХА! Бре да видиш! Значи ционистит-евреи могат да са религиозни фанатици, религиозни расисти, да признават фашистката си природа, ОТКРИТО, и к'во от това?! Защо само те да могат!?!
    Запомнете че там където се случват терористични актове и насилие на расова и религиозна основа стоят ционистие.
    Още един цитат: "Нека се избиват докато кръвта им изтече!"
  • 11 Azazel

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Хаха, ти, дето нямаш един коментар без поне 3 правописни грешки в него и дето във всичките си коментари (при това - под няколко псевдонима) въртиш не повече от 7-8 еднакви клиширани фрази, ме наричаш мен - университетски преподавател в престижен университет, с докторска степен - неук и необразован?!?!.... Разбирам, че грешките ти може би се дължат на факта, че не си българин, а руснак и си помагаш с Гугъл транслейт... Допускам, че глупостите, дето пишеш, може би не се дължат на това, че си имбецил, а просто това ти плащат да пишеш... Ама, хайде избягвай да наричаш хората точно неуки и необразовани, най-малкото - докато не станеш грамотен поне на ниво гимназия, че просто идея си нямаш колко ставаш за смях...
  • 12 pInochet

    12 1 Отговор
    Техния проблем е сравним с нашия. Там черните не работят а само на соц помощи точно както нашите ци гани. Това което се наблюдава е само върха на айсберга. Техния проблем по мащаб е съпоставим с нашия.
    Работя в американска компания и съжелявам, че храня техните ТЪРТЕИ с труда си , че и нашите защото си харча парите в България