Last news in Fakti

13 Август, 2017 14:11 1 813 0

Северна Корея освободи канадски пастор (СНИМКИ)

  • канада-
  • северна корея-
  • пастор-
  • рим хьон-су

Рим Хьон-су се прибра у дома, след като изкара повече от две години в севернокорейски затвор 

Северна Корея освободи канадски пастор (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Канадският пастор, който прекара повече от две години в затвор в Северна Корея и бе освободен на 9 август, се прибра у дома, съобщи АР.

Рим Хьон-су излежаваше доживотна присъда в трудов лагер в Северна Корея за предполагаеми антидържавни дейности, но бе освободен по здравословни причини.

Синът му Джеймс Рим каза, че е невероятно да го види отново жив, че баща му си почива у дома, че е безкрайно благодарен на канадското правителство и че няма търпение да отиде на неделната църковна служба.

Северна Корея освободи канадски пастор (СНИМКИ)

Северна Корея освободи канадски пастор (СНИМКИ)

Шейсет и две годишният Рим, роден в Южна Корея, е канадски гражданин. Той беше осъден през 2015 г., че е използвал религията, за да унищожи севернокорейската система и да помогне на американските и южнокорейските власти да отвличат граждани на КНДР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: