Last news in Fakti

14 Август, 2017 08:12 3 760 7

Северна Корея привика ключови посланици

  • северна корея-
  • посланици-
  • привика-
  • сащ-
  • напрежение-
  • русия-
  • оон-
  • пхенян

Дипломацията на Северна Корея на среща в столицата Пхенян

Северна Корея привика ключови посланици - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея привика ключови свои посланици обратно в страната за среща в столицата Пхенян, съобщиха световните агенции.

В севернокорейската столица бяха извикани посланиците на азиатската страна в Русия, Китай и Организацията на обединените нации.

Не е ясно колко посланици на Северна Корея ще вземат участие на срещата. Според „Дейли мейл“ дипломатическата среща е свързана с бъдещи военни действия на страната.

Напрежението на Корейския полуостров достигна опасно високи нива през последните дни. Американският президент Доналд Тръмп заплаши Пхенян с „огън и ярост“ заради продължаващите провокации.

Западните страни, както и Китай – най-близкият съюзник на Северна Корея – призоваха Пхенян и Вашингтон да не допускат ескалиране на напрежението и възникването на военен конфликт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    22 8 Отговор
    Не знам защо непрекъснато се тиражира тук, че севернокорейците са некви избекяри и едва ли не по-зле от камиларите. Видно от тази снимка, а и съм гледал какво представляват градовете. Нормално облечени хора с мобилни телефони, а и гледам имат представа и какво представлява лед телевизор. Вярно че са с прекалено промити мозъци, но това е във вреда на нападателите и. Този народ няма да се предаде просто ей така. И въпреки огрозата от война, само един избягал от много милионна държава. Това ако беше се случило тук у нас, сигурно щеше да остане един в държавата ни.

    Коментиран от #4

  • 2 лори

    13 12 Отговор
    Въпреки, че много обичат държавата си и диктаторът, съкровената мечта на корейците е да избягат от нея в която и да е демократична държава.

    Коментиран от #3

  • 3 Барчо

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "лори":

    Тези хора са с толкова промити мозъци, че няма да могат да виреят на друго място. Там живеят в определена сигурност за оцеляване и това и е достатъчно.
    Северно корейците трябва да са си там и да не се закачат
    Арабите трябва да са си по техните места
    Африканците също, както и всички останали. Камъкът си тежи на мястото.
    Ако омешаш различни етноси, винаги се получава взривоопасна смес.
    Не съм расист, а просто всеки народ да си живее там където е роден и възпитан.
  • 4 Angelov

    7 11 Отговор

    До коментар #1 от "Барчо":

    Видял си градовете - виж и нощна снимка на северната част на полуострова и коментирай защо виждаш само една тъмно петно на фона на обкръжаващият ги свят.
    И само един избягал - ти чул ли си че там вкарват в трудав лагер семейството за три поколения напред . Поопресни си информацията и тогава давай коментари за стандарта им на живот.
  • 5 Истината е болезнена

    7 15 Отговор
    А междувременно в съседна демократична република Южна Корея - държава с размерите на България, държава 170 пъти по-малка от Русия, държава откъснала се навреме от комунистическата идеология:
    Ю.Корея- 11 та в света икономика с БВП 1 411 000 000 000$ за 2016 Русия - 12 та в света икономика с БВП 1 267 750 000 000$ за 2016

    Коментиран от #6

  • 6 Монго

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Истината е болезнена":

    Темата по какъв начин по-точно е свързана с твоя пост за БВП на Русия и Ю.Корея? Едната е на 11 другата е на 12 място, е и? Ти на кое място си, България на кое място е? И всъщност темата не е ли за С.Корея?
  • 7 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 0 Отговор
    Е тва е силен държавник Ким слънцето прави саш за резил хахахахах тва ядреното оръжие е голема раота
Новини по държави: