15 Август, 2017 15:20 2 793 15

Талибаните към Тръмп: Напуснете Афганистан

  • талибани-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • афганистан

Бунтовниците предупредиха президента да не увеличава броя на американските военни в страната 

Талибаните към Тръмп: Напуснете Афганистан - 1
Снимки: БТА/АР

Талибаните написаха отворено писмо до президента на САЩ Доналд Тръмп, в което го предупреждават да не увеличава броя на американските военни в Афганистан, където САЩ водят най-дългата война в историята си, предаде Reuters.

"Опитът показва, че изпращането на повече войски в Афганистан не води до нищо друго, освен до разрушаване на американската военна и икономическа мощ", пишат талибаните.

Американският министър на отбраната Джим Матис каза вчера, че правителството на Тръмп съвсем скоро ще обяви военната си стратегия за Афганистан. В неотдавнашен доклад до Конгреса, докато изготвянето на плана беше още в началната си фаза, министерството на отбраната каза, че ще увеличи броя на военните с няколко хиляди, главно за подсилване на мисията на НАТО "Решителна подкрепа".

През 2010-2011 г. в Афганистан имаше около 100 000 американски войници, а сега броят им е към 8400.

Талибаните към Тръмп: Напуснете Афганистан

През последните седмици се говори, че Тръмп е размислил относно първоначалния план. Според американски медии президентът обмисля и по-радикални варианти като пълно изтегляне на американските войски или замяната им с частни подизпълнители.

Талибаните обаче искат да накарат Тръмп да се откаже и от тази идея и пишат, че ако САЩ не могат да спечелят войната с професионалните си войници, то няма да успеят и с наемници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    9 7 Отговор
    Афганистан е Виетнам номер 2 ! Коя страна ще е следващата ЖЕРТВА на САЩ ?

    Коментиран от #2

  • 2 знайко

    7 15 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Само знам, че половин Европа беше жертва на руския ботуш!

    Коментиран от #4

  • 3 Samo potatosi

    11 2 Отговор
    Много ме дразни че США са световния шериф. Искам ние да сме номер 1, както беше при Сталин.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Афганеца би следвало да се радва

    6 2 Отговор
    ЗАЩО АФГАНЕЦА НЕ СЕ РАДВА КАТО НАС, НА ПОСТОЯННАТА ГАРАНЦИЯ ОТ САЩ, НА СУВЕРЕНИТЕТА И ПРОГРЕСА НА ДЕМОКРАЦИЯТА - А НИЕ СМЕ ЛУДИ ПО ТЯХ? кой е по-умен/
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 На кого да се сърдим после

    2 0 Отговор
    МИГРАНТИТЕ, МОЖЕ ДА СЕ РАЗЛОДУВАТ И У НАС В ЗНАК НА БЛАГОДАРНОСТ. ДАЛИ ЩЕ ИМАТ ПРАВО А ? НИЕ В ТЯХНАТА ШЕТАМЕ, А ТЕ В НАШАТА СТРАНА. МАЙ ЩЕ БЕРЕМ ЯДОВЕ, ЗА ДОБРИНИТЕ НИ, ТАМ ЩО ПРАВИМЕ.
  • 8 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Samo potatosi":

    Вече не са световен казвач. Още един мандат на Путин и изобщо няма краварите не само да се опитват да казват, а ще и се казва. Русия от една държава на разграбването и разрухата по времето на горби и елцин вече не е същата като тогава.
  • 9 ЯК КАРАЧ

    9 2 Отговор
    А защо никой не пита- какво вуъобще търсят там американци? Аз ще ви кажа- крадат диамантите на местните жители. Добиват ги в мините им, контролират изцяло дейността и ползват местните да бачкат за жълти стотинки. На това отгоре такива гъзоблизци като нас, пращат там войниците си да измират за отвратителната им кауза пак срещу жълти стотинки. Време е целия свят да разбере, че САЩ са държава, съставена от бандити и завоеватели, които са изтребили до крак местното индианско население и са наложили господство върху целия континент, а сега искат и целия свят. Е няма кой да им го даде- нещастна прогнила структура с дефицит на генетично здраво поколение, което си внася човешкия ресурс, крадейки го от целия свят чрез втълпяване на тотално погрешна утопична идеология.....

    Коментиран от #11

  • 10 МОДЕРАТОРЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "заблуждайко":

    ВИЕ РЕЖЕТЕ ОТ НАПИСНОТО. ВСИЧКИ ДЕТО ДИШАТЕ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО В ПАЗВИТЕ НИ, СТЕ ИЗВЕСТНИ И НЕ ЩЕ МИНЕТЕ МЕЖДУ КАПКИТЕ. В СЛУЖБА НА ЧУЖДИ ИНТЕРСИ СТЕ И ЩЕ ДУХАТЕ СУПАТА.
  • 11 Диди

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "ЯК КАРАЧ":

    Това,което се произвежда в Афганистан е ,,макът,,дрогата.

    Коментиран от #12

  • 12 Монго

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Е точно де:САЩ признаха, че повече от десетилетие след окупацията на Афганистан азиатската държава е производител и износител номер едно на хероин
    Именно след намесата на САЩ, афганците станаха намбъ уан по производство на дрога. Това нещо да ти говори или не откъцваш?

    Коментиран от #13

  • 13 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    я ти като милиционер ни светни кои бе нъмбър уан преди афганистан????дали подкрепяните от ссср и русия партизани в колумбия или съветския приятел на кастро от панама?може да върнем лентата и мааалко по назад към завода за каптагон в дупница...ти сигурно си помагал там с турския език и другарите шабан ,фатик и т.н. прогресивни елементи !
  • 14 Монго

    2 0 Отговор
    Завършл съм през 1996г. малко трудно е да съм бил милиционер. По скоро те гони някакъв комплекс по семейна линия, но това си е твой проблем. И с поста си къде отиде в Колумбия и Панама? Темата е за Афганистан. Апропо, в продължение на мисълта ти (не, че я имаш)-скандала свързан с Никарагуа и ЦРУ-"Оръжие, наркотици, контри".
  • 15 Джон Смит

    0 0 Отговор
    Рамбо 3! Нали САщ се бореше за тях, кво стана!
Новини по държави: