Last news in Fakti

16 Август, 2017 08:56 1 346 2

Нова партия ще се бори срещу Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • джеймс чапман

Бивш британски правителствен помощник учредява формация, която ще работи за оставане на Лондон в ЕС

Нова партия ще се бори срещу Брекзит - 1

Бивш началник на канцеларията на британския министър за Брекзита обяви, че следващия месец ще основе нова политическа партия, чиято цел ще е оставането на Великобритания в ЕС, предаде Reuters.

Джеймс Чапман каза, че центристката партия "Демократите" ще бъде официално създадена на митинг, наречен "Народно шествие за Европа, който ще се състои на 9 септември в Лондон.

Чапман работеше за министъра за Брекзита Дейвид Дейвис до юни. Оттогава той е отявлен критик на британското решение за напускане Евросъюза.

В изявление, разпространено вчера от организаторите на митинга, Чапман отбелязва, че партийната цел ще е "да отмени Брекзита без втори референдум".

Чапман призова членове с проевропейски виждания както на управляващата, така и на опозиционните партии, да се присъединят към него.

За момента законодателите не са реагирали публично на призива му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимна

    3 0 Отговор
    Разбира се,че хората трябва да решават дали да останат или да излязат от Европейския съюз,защото държавата това са хората в нея.Но ми се струва,че този референдум,който се случи във Великобритания не даде достатъчно възможност и време на хората да разберат фактически последиците от едно такова излизане от съюза.Неговата цел,смисъл и сметка.Именно по тази причина и ако това ще доведе до раземно решение и единствено и само в полза на хората е този нов политически лидер да създаде тази центристка партия
  • 2 Марто

    1 0 Отговор
    48 на 52%. Разликата е прекалено малка, за да се втурнат политиците сляпо да изпълняват волята на народа. А и трябва да се вземе предвид, че народа е съставен от не малък процент бавноразвиващи се. Не е добре когато няколко процента полуидиоти решават бъдещето на една държава. Особено щом решението, което ще се взема е толкова важно. Но когато една държава се управлява от коне с капаци и псевдопатриоти-полуидиоти е само въпрос на време да се стигне до национална катастрофа. Ще го разберат те това, но вече ще е прекалено късно.
Новини по държави: