16 Август, 2017 17:00 1 693 0

Жесток удар срещу накротрафика във Филипините

  • филипините-
  • акция-
  • родриго дутерте

Много загинали при акция

Жесток удар срещу накротрафика във Филипините - 1
Снимка: БТА/AP

Властите във Филипините са ликвидирали 32 души при акция срещу наркотрафика, съобщи Federal News Radio.

В момента в страната се води масова война срещу трафика на наркотици. Тя беше започната от президента Родриго Дутерте. Той е известен с крайните си методи в борбата с престъпността.

В последната акция са били задържани 109 души. Това е най-големият брой на загинали по време на акция за един ден от началото на мандата на Дутерте.

Полицията съобщи, че ликвидирани са били заподозрени наркотрафиканти. Те са оказали съпротива на силите на реда при опита за арест.

Иззети са незаконни оръжия и наркотици. Правозащитни организации отдавна критикуват Дутерте за методите му в борбата с престъпността.

Той обаче няма намерение да преустановява действията на властите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА