18 Август, 2017 07:28 8 196 13

Ужасът в Испания продължава. Предотвратиха втори атентат в Каталуния (ВИДЕО)

  • барселона-
  • атентат-
  • ислямска държава-
  • камбрилс

Заподозрените са опитали нападение, подобно на това в Барселона, като се врежат с автомобил в пешеходци

Ужасът в Испания продължава. Предотвратиха втори атентат в Каталуния (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Ужасът в района на Барселона продължава.

В каталунското градче Камбрилс снощи бе извършено второ терористично нападение, което според властите е трябвало да повтори големия атентат от центъра на Барселона. Полицията смята, че е успяла да осуети плановете на терористите за нападение с много жертви, съобщиха осведомителните агенции.

Петимата терористи от Камбрилс са убити, пострадали са петима граждани и един полицай.
След като вчера в 17 ч. местно време бял микробус помете пешеходци на улица "Ла Рамбла" в Барселона, при което бяха убити 14 души, а стотина ранени, в полунощ местно време автомобил Audi се вряза в хора в Камбрилс - курорт на 120 километра южно от Барселона.

Местната полиция откри огън по автомобила и четирима от петимата предполагаеми терористи намиращи се в него, бяха убити на място. Петият бе ранен и почина малко по-късно от раните си. Двама от шестимата пострадали в това нападение са в тежко състояние. Сред ранените има и един полицай.

Някои от атентаторите са носели пояси с експлозиви, които бяха обезвредени от сапьори. По-късно стана ясно, че експлозивите са били фалшиви, съобщи каталунският премиер Карлес Пучдемон, цитиран от Reuters.

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атентата в Барселона, но засега никой не е поел отговорност за случилото се в Камбрилс. Няма информация и за самоличността на нападателите.

Ужасът в Испания продължава. Предотвратиха втори атентат в Каталуния (ВИДЕО)

Местни медии съобщиха, че автомобил се е врязал в полицейска кола, а полицията застреляла нападателите, единият от които размахвал нож. Съобщава се също, че заподозрените са блъснали граждани с кола.

Испанската телевизия потвърди, че заподозрените са опитали да извършат атентат, подобен на този в Барселона, като се врежат с автомобил в пешеходци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайМанаф

    20 7 Отговор
    Това ще стане ежедневие в Европа ако не проумеем навреме какво става и какво ни чака: https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U

    Коментиран от #4, #11

  • 2 КЛОУНЪТ

    19 5 Отговор
    Какво ни чака ? Палячо!
    можем да ги смачкаме за нула време
    Ама аман от палячовци
    И най вече от ИНТЕРЕСИ ууу боклуци.
  • 3 Мхм

    30 2 Отговор
    Страхът, който се насажда е най-силния инструмент за влияние. Двете половинки на един и същ мозъчен тръст, който не иска единна и силна Европа.

    Коментиран от #9

  • 4 ГОСТ

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "БайМанаф":

    Спасение дебне отвсякъде:
    Отвън - многоплодни мюслини.
    Отвътре - многоплодни ромляни.
  • 5 да да

    11 2 Отговор
    Сега му е времето испанците и те като Меркел да се провикнат- Да се обединим и не на страха.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Грос

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ахмед":

    Аве аХмедчо, напиши нещо грамотно на тУРски!
  • 8 Шпек Салам Народен

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ахмед":

    Ахмеде,кого имаш предвид?
    За три думи имаш пет грешки,грамотнико.
  • 9 Наблюдател

    2 16 Отговор

    До коментар #3 от "Мхм":

    Спящите клетки на Путин!
  • 10 Пазарен Либерализатор

    11 0 Отговор
    Масова екстрадиция!
  • 11 Грую

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "БайМанаф":

    Чак пък толова много серсеми да подлъжат с девиците на "оня свят" , че да стане ежедневие не ми се вярва. Подозирам обаче да започне една американизация на населението на Европа по отношение на снабдяването с някакво огнестврелно оръжие за всеки случай или по-тоно за ей такива случаи, а като погледнете статистиката с САЩ колко души годишно си заминават заради факта, че някъд в някого се оказало налично огнестрелно оръжие без значение поводът грешка, неправилно боравене или пък психическа ще забележите, че са много повече от всички атентати, направени в Европа поне от 20 години насам. Няма по-голямо нещастие от въоръжаването на невежи хора, които не знаят как се използва и какво пиичинява огнестрелното оръжие и нямат уважение към него. Това ще бъде един ужасяващ резултат.
  • 12 Фалшиви новини

    2 0 Отговор
    европейци с храната приемат и хапчета, без да знаят-например история с отровените яйца ,кой знае какви последствия ще е след време,но едно е ясно , заспали са и станаха мекушави и по тъпи...нямат никакви инстинкти за самосъхранение и от това се възползват алахакбаровци от идил -миндил и талибано -свине...
  • 13 Куку

    6 0 Отговор
    И след всичко това пак се чуват призиви за правата на така наречените бежанци..На европейци им остава само едно право да ги приемат и да ги хранят и после тези талибани да се размножават като скакалци..мръсни гадове..всички са еднакви,не вярвайте на приказките че едните са добри ,а другите са лоши--от едно котило са тези убийци..
Новини по държави: