Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Август, 2017 07:45 3 440 22

В Украйна сформират роти от алкохолици

  • украйна-
  • войници-
  • роти

Някои попадат в ротите за втори път

В Украйна сформират роти от алкохолици - 1
Снимка: Shutterstock

В Украйна започнаха да организират военни роти за лечение на алкохолици, съобщи Блиц.

Ротите са базирани в град Золочев. Техният контингент е набиран основно от зоната на бойните действия в Донбас. Вече преминавал трети „набор”.

Някои алкохолици обаче попадали там за втори път, признал генерал Сподар. Не можели нищо да им направят, защото били в армията не доброволно, а с указ на президента.

Генералът отбелязал, че в тези роти основни методи за борба с пиянството станали разговорите на военнослужещите с капелани, с психолози и медици.

В лечението влизали занятия по физкултура и закаляване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    28 32 Отговор
    Не ми се мисли какво щеше да бъде под статията ако това ставаше някъде по на изток от Украйна.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Kcaniba

    37 32 Отговор

    До коментар #1 от "Монго":

    Колкото по на изток отиваш,толкова по тежко е пиянството!Примерите са повече от пясъка в пустинята!

    Коментиран от #6

  • 3 ГОСТ

    26 5 Отговор
    ние пък си имаме армия от такива
  • 4 кроко

    30 31 Отговор

    До коментар #1 от "Монго":

    На такава жълта статия, само заклет русофил като теб, може да клъвне и да я приеме за чиста монета. Нооо, ти винаги си готов да застанеш на амбразурата и да защитиш русняците, ако случайно някой русофоб реши да ги обиди, че те били по големи пияндета от хохлите.

    Коментиран от #22

  • 5 Бай хой

    31 32 Отговор
    А най отвратителните пияници са от западнала европа. Ако не вярвате елате по Черноморието. Единствените нормално изглеждащи туристи и добре облечени са от Русия. Германците изглеждат като бедни роднини. Най големите пияници са от Албиона. Вече местните са почнали да ги третират като получи седи.

    Коментиран от #15

  • 6 Kcaniba

    18 24 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Пясъка в главата ти е повечко от примерите!!! Пиянската Британия, ако е на Изток,то изглежда, наистина си много Западен човек!!!
    За това обратен и всичко при теб е обратно.
    Виж, ако беше с мозък, щеше да опонираш, не като соросидна рая и нпо трол, а като индивид, а не фалшив аз.
    т. е. не Kcaniba, а Abinack !!! Нали си обратен)))
    До толкова, че и реалността ти е обратна.
    Бооой с парцуцата!!
    Там няма да те вщесат, не защото си в карлуково или по мвлко пиян, а защото такив ги пращали в рада при тях.

    Коментиран от #11

  • 7 хааахххххххаааааааааааааааааа

    19 16 Отговор
    Хааахххххаааа то затова ли СерГейчо го няма последните дни тук в форума...

    Коментиран от #8

  • 8 Kcaniba

    17 19 Отговор

    До коментар #7 от "хааахххххххаааааааааааааааааа":

    Не сварва серегейчо))
    Много фалшиви мнения има, като пясъка в главта му са)))
  • 9 ТТТТТТТТТТТ

    22 19 Отговор
    Истината е една -в Украйна вече никой не иска да воюва със Донбас-освен фашистите от нац.батальони и Правъй Сектор.Обикновенните украинци разбраха ,че са лъгани и ,че политиците правят пари на гърба на тяхната смърт.Затова и в последно време има много конфликти на фронтовата линия м/у редовната украинска армия и нациките от наемните батальони.Хората видяха и разбраха ,че на Донбас воюват за семействата си и домовете си.Ето какво разказват самите украинци...https://youtu.be/hAD8dk8OXVc
  • 10 Kcaniba

    16 16 Отговор
    В коневръза също са шампиони по пиене,ха ха ха, рано сте се подкарали товорищи,рано ,но пък нали затова сте N1!Наздраве и умната да не ставате за смях с опорките,поняли ок дерзайте!

    Коментиран от #12

  • 11 Kcaniba

    12 14 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Потвърждаваш,че коневръза е една от песъчинките,ха ха ха жалки ,много жалки

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Kcaniba

    18 21 Отговор

    До коментар #13 от "Abinack":

    Известно е, че средният руснак пие много алкохол. Не знам дали има научни изследвания защо го прави. Но със сигурност има причина, която кара руснаците масово да бягат от реалността като се напиват безпаметно.

    Моето предположение е, че това се случва основно защото руснаците не са щастливи, а не са щастливи, защото не са свободни. Според мен само свободният дух може да бъде щастлив.

    Ако живеех в Русия вероятно бих се напивал заради авторитаризма, който ми отнема свободата и се опитва да ме прави роб. Или бих се жертвал, запазвайки свободния си дух. Защото в Русия свободната журналистика се наказва, нерядко със смърт.

    Павел Хлебников, главен редактор на Forbes Русия, е бил от хората, които са избрали да бъдат свободни, а не пияни роби. Той е писал за руската мафия, за корупцията в държавата и за руските милиардери. На 9 юни 2004 г. 41-годишният журналист е застрелян от професионален убиец пред редакцията на списанието в Москва. Кремъл не позволява на Вашингтон да се включи в разследването. Предполагаемият убиец е съден, но оправдан, а до поръчителя не се стига.
  • 15 Kcaniba

    16 16 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    По време на новогодишните празници в Русия са изпити 120 милиона бутилки шампанско, 250 милиона бутилки водка, 150 милиона бутилки твърд алкохол-менте, 4 милиона бутилки твърд вносен алкохол от типа на текила или уиски, 25 милиона бутилки коняк, 1 милиард и 500 милиона бутилки бира и 150 милиона бутилки вино", съобщи директорът на Центъра за изследване на федералния и регионалните пазари на алкохол Вадим Дробиз.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Kcaniba

    16 13 Отговор
    Поредната обречена на пълен крах война с алкохола вече е факт. Дмитрий Медведев нарече пиянството на руснаците „национално бедствие”. Като резултат наистина е така, но корените на това явление не е добре анализирано, за да се получи задоволителен резултат
    В Русия се произвежда над 1,3 милиона литра официално алкохол. Но трябва да се има предвид, че в продажба има и около 30% контрабанден алкохол, а производството на самогон/на български пърцуца/ никой не може да изчисли. В Русия има регистрирани 2,5 милиона алкохолици, сред тях жени и подрастващи. Цифрите непрекъснато растат, и само средната продължителност на живота намалява.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бай хой

    9 13 Отговор

    До коментар #17 от "Kcaniba":

    Много си информиран за положението в Русия. Да не си щатен служител на КГБ? Сега е редно да изложи иш и статистика за сравнение от статистически данни за северозападна Европа, Великобритания и САЩ.да не говорим за Полша и Украйна.

    Коментиран от #20

  • 20 Kcaniba

    11 9 Отговор

    До коментар #19 от "Бай хой":

    Почитаме с внимание само най–добрите сред добрите!Шампионите!
  • 21 Ярослав Станчев

    10 13 Отговор
    Свършиха им редовните войници ли?Нормалните украинци разбраха,че нищо не става от лъжливия и продажен Порошенко и бандата му и не искат да се бият за американските интереси.Та затова вече събират куцо,кьораво,сакато и пияно,за да не им превземат държавата два батальона доброволци от Донбас.
  • 22 Монго

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Никъде не съм написал, че статията е истинска, не съм обидил украинцети, не съм нарекъл никой хохъл.Просто изкоментирах нещо, което ти с твоя пост само потвърждаваш.
Новини по държави: