Last news in Fakti

18 Август, 2017 16:54 3 317 4

Мъж намушка няколко души във Финландия

  • финландия-
  • турку-
  • стрелба-
  • намушка-
  • нападател-
  • полиция

Нападателят е неутрализиран и арестуван

Мъж намушка няколко души във Финландия - 1
Снимка: БТА/ AP

Финландската полиция стреля по мъж, който намушка няколко души в град Турку, намиращ се в южната част на Финландия, съобщи Би Би Си. Двама са убити.

Нападателят е бил ранен в крака и е арестуван, разкриха финландската полиция. Службите призоваха местните да избягват района на нападението.

Според свидетели на инцидента са били произведени няколко изстрела. Двама души са били убити от нападателя, а други шестима са ранени.

Нападението е извършено на един от най-оживените площади във финландския град, който е един от най-големите във финландската страна.

Към този момент полицията не е обявила дали разглежда случилото се като терористична атака. Финландската полицията съобщи, че нападателят е прострелян и задържан, но е по петите и на други потенциални заподозрени.

Мъж намушка няколко души във Финландия
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клъц

    20 0 Отговор
    Не са го уцелили добре,другия път в главата да не го разпознаят в раята!
  • 2 Истина

    21 0 Отговор
    ошото е, че свещената война, за която все обещават и говорят, вече е в ход. Според мен нещата ще загръбеят бая и ще се наложи дори експулсиране на мюсюлмани от европейски държави. Ще бъдат принудени на такива действия, просто нямат друга алтернатива.

    Жалко за невинните хора.

    Жалко, че нашите съседи (държава) искат и те джихад и ние сме включени в тяхните планове.

    Дано великите сили възпрат.
  • 3 Нищо не е в състояние да ни помогне!

    7 0 Отговор
    Осила е здраво накъсан а потурите ни и то с наши усилия. Сами са наредихме. Лек - няма. Густо. Всичко идва от НС от площад Цар Освободител - депутатите. Те правят законите а изпълнителя е МС. А президента е реферата играта. НАРОДА наблюдава играта и не реагира. ЗАЩО? ДО КОГА?
  • 4 АВТО ГОЛ

    6 2 Отговор
    Най-важхото и ценно което имаме е ЖИВОТА. Всички искаме да ЖИВЕЕМ и то добре, по човешки. Живота ни зависи от нас, както ние си го уредим. На второ място по важност е ОТЕЧЕСТВОТО - СУВЕРЕНИТЕТА. Ако нямаме СУВЕРЕНИТЕТ - САМОСТОЯТЕЛНОСТ т.е. НЕЗАВИСИМОСТ, ние неможем да управлявяме своя ЖИВОТ, т.е. КАК ДА ЖИВЕЕМ. Влизайки в Евро Съюза ние се отказахме от ОТЕЧЕСТВОТО - СУВЕРЕНИТЕТА - САМОСТОЯТЕЛНОТО определение на нашият ЖИВОТ. Сега други диктуват на ДЕПУТАТИТЕ КАКВО И КАК ДА РЕШАВАТ ЗА НАШИЯТ ЖИВОТ А НЕ НИЕ. НИЕ ЗАГУБИХМЕ ПРАВОТО СИ ДА УПРАВЛЯВАМЕ СОБСТВЕНИЯТ ЖИВОТ. ИЗБОРА БЕ НАШ. А ако искаме да ЖИВЕЕМ, трябва да си върнем СУВЕРЕНИТЕТА - НЕЗАВИСИМОСТТА. Как ли ? ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ, КАКТО АНДЛИЙСКАТА КРАЛИЦА. Тя защо направи ход с КОНЯ а ние блеем баирите? Нима, харизвайки държавата си, се надяваме че някой друг ще се грижи по-добре за нас и нашите деца? Все едно, да си предпишем къщите, апартаментите И ЖЕНИТЕ НИ на ПЕЕВСКИ , БОЙКО ИЛИ ДОМУЗЧИЕВ И ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ ЩЕ СТАНЕМ С ТЯХ УРТАЦИ И ЩЕ ЖИВЕЕМ КАТО РАВНИ, "ще живеем във колибка, ще си пържим прясна рибка". ЕС Е СИГУРНА СМЪРТ А НЕ ГАРАНЦИЯ ЗА ДОБЪР ЖИВОТ. РЕФЕРЕНДУМ - НЕЗАВИСИМОСТ/ СУВЕРЕНИТЕТ/, ВЪН ОТ ЕС И НАТО И ПОЕМАНЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ЖИВОТА НИ В СОБСТВЕНИ РЪЦЕ, щото сега нямаме и двете - нито ДЪРЖАВЕН СУВЕРЕНИТЕТ нито ЖИВОТ!
Новини по държави: