Last news in Fakti

18 Август, 2017 17:38 1 258 1

Нов арест във връзка с атентата в Барселона

  • испания-
  • арест-
  • барселона-
  • полиция-
  • арестуван-
  • атентат

Трима мароканци и един испанец са задържаните

Нов арест във връзка с атентата в Барселона - 1
Снимка: БТА/ AP

Испанската полиция арестува четвърти заподозрян за връзка с атентата в Барселона, при който бяха убити 13 души, а десетки други ранени, съобщи „Скай нюз“.

Задържаните са трима мароканци и един испански гражданин. Според полицията нито един от тях не е имал криминално минало, свързващо ги с тероризма.

Арестуваните са на 21, 27, 28 и 34 години. Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в каталунския град.

Испанските служби разкриха, че граждани на 34 страни са били убити или ранени при двете нападения в Каталуния вчера. Няма информация за пострадали български граждани, обявиха от външното ни ведомство.

Хиляди хора се събраха в Барселона, за да се изправят заедно срещу терора и страха. Те почетоха жертвите на терористичното нападение, което е поредно на Стария континент.

Централната търговска улица на Барселона „Ла Рамбла“ вече е отворена за пешеходци. В близост до района все още не се допуска движение на автомобили.

Нов арест във връзка с атентата в Барселона
Снимка: БТА/ AP

Нов арест във връзка с атентата в Барселона
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: