20 Август, 2017 13:42 6 222 63

И Австрия удари по Турция

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • турция

Себастиан Курц няма да приеме турска намеса в неговата страна

И Австрия удари по Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Австрия няма да приеме турска намеса във вътрешните си работи. Това заяви австрийският външен министър Себастиян Курц, цитиран от „Welt am Sonntag”.

Неговото изявление идва, след като турският президент Реджеп Ердоган призова своите сънародници в Германия да не гласуват за големите партии в страната.

„Вмешателството на Ердоган във вътрешните работи се случва съвсем не само в Германия и ние отхвърляме това. Той се опитва да използва гражданите от турски произход в Германия и Австрия. Така той прехвърлят вътрешните турски конфликти в ЕС.

Ердоган и неговите министри може да и планират подобни намеси по време на изборите за долната камара на австрийския парламент. Ние обаче няма да толерираме подобни опити“, заяви Курц.

Турският президент вече изпадна в сериозен конфликт с властите в Германия. В същото време Виена отдавна призовава за прекратяване на преговорите с Турция за членство в ЕС.

Това обтяга и турските отношения с Австрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    19 67 Отговор
    Тоя пък къде се навира между шамарите?! Турчина е ял баклава с шамфъстък и се е възбудил и тоя Курц ще си го отнесе ..

    Коментиран от #4

  • 2 Курц

    16 51 Отговор
    Тази шматка се бъркаше в турските вътрешни работи, а сега се прави та ударен
  • 3 Той

    54 11 Отговор
    Истински политик,а не прост дайлия като ердо!
  • 4 Стига права и свободи,има и задължения!!

    60 10 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    Австрия е имала вземане даване със шалварланците и знае как да се пази от миризмата на анадолските интриганти....
  • 5 Ердоги

    15 49 Отговор
    На този ушатия швестер още му пари на задника ама този път амуджата като тръгне и баба му шмеркел с компания няма да може да му помогне

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Стига права и свободи,има и задължения!!

    28 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ердоги":

    Да бе, да!По вероятно е шалварландия да стане на платото Наска.Да гадаят,идните поколения от Австрия,какво е имало там преди....

    Коментиран от #9

  • 7 Не ги понасям

    29 11 Отговор

    До коментар #5 от "Ердоги":

    И на къде ще тръгне амуджата бе смешко освен към гробищата.

    Коментиран от #8

  • 8 Ердоги

    10 26 Отговор

    До коментар #7 от "Не ги понасям":

    Ти па най-малко трябва да се обадиш , че си отворена порта от всякъде , който не е дошъл той не те е дръндил , само с черните от африка остава се умешиш и ще цъфнеш и вържеш ганя .

    Коментиран от #10, #22

  • 9 Ердоги

    12 25 Отговор

    До коментар #6 от "Стига права и свободи,има и задължения!!":

    Колега София е на 2 часа път от турската граница ако не се лъжа ;) ,неделя е излез се порадвай на хубавото време вместо да сънуваш амуджи
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Смях

    26 10 Отговор
    Еркуче, турците като се ежите на някого и забравяте за останалия свят. Затова сте свикнали да поемат отзад голямата изненада! ;) :D

    Коментиран от #12

  • 12 Ердоги

    10 25 Отговор

    До коментар #11 от "Смях":

    Като те гледам ти като си почнал да защитаваш целия свят от турците една петичка неусетно ти е влезнала без смазка , айде марш в кошарата :)

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ердоги

    6 22 Отговор

    До коментар #14 от "Смях":

    Казах ти да се прибереш в кошарата си и да не си вреш д.парата при големите , че виж си отнесъл още някоя друга глобичка без вазелин

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ердоги

    8 23 Отговор

    До коментар #16 от "Смях":

    Ти верно май не си от тази планета , само виж колко народ се изнесъл от България за последните 25 години май чумата ти е в кошарата а си тръгнал другите да лекуваш . А и като стана въпрос за лекуване половин България в турски клиники се лекува , не ти го пожелавам да се убедиш , но е факт . А като ти гледам драсканиците няма нужда да посиняваш от яд :) , може да успокоиш топката тука само си пишем мнението ...

    Коментиран от #21

  • 18 Една българка

    12 2 Отговор
    А България до кога ще спи?

    Коментиран от #20

  • 19 Не ги понасям

    23 9 Отговор

    До коментар #13 от "Ердоги":

    Смешнико не знам кой на кого ближе, ама май твоя кумир ходи на крака при Путин да му се извинява и такива поклони му направи, че чак челото си удари в бомбетата на обувките си, а отзад щеше да сцепи шалварите. Така, че кой на кого е близал то се вижда по новините. А преди това твоят кумир се кланяше на хамериканците пък после им изневери. Да ама те не прощават. Скроили са му шапка вече и да ти кажа ще яде шамарите и от едните и от другите въпрос на време. За едните вече е низвергнат, а когато приключат енергийните проекти с Русия тогава ще е толкова зависим, че ще си сваля шалварите по команда, когато на Путин му хрумне. Аз съм твърдо за този твой кумир да остане колкото се може повече на власт, за да я разруши тази античовешка страна. За сега добре се справя и ме кефи. Дано твоя Алах му даде още години, че тотално да я унищожи. Пък те и кюрдите с помоща на хамериканците ще му помогнат за това.

    Коментиран от #23

  • 20 Ердоги

    11 17 Отговор

    До коментар #18 от "Една българка":

    България не спи , тя мрази Турция така са я научили , това е достатъчно ! Българите са заети с това да мразят турците и толкова , нищо че други( като този ушатия швестер ) са ги поробили и им пият кръвта от години , важното е да се мразят турците :) !
  • 21 Смях

    23 10 Отговор

    До коментар #17 от "Ердоги":

    Няма яд, написах го с кеф. :) Отврат е Турция. Който е отишъл там се е върнал болен. Отделно, там атентатите са ежедневие. Чак спряха да ги отчитат... :D Много яко, нали. Султанът как не им е забранил още да използват интернет? :D В коя нормална държава забраняват изповядването на различни религии? До 18 години най-малко, турците само си мечтаят за гола жена. :D Затова го обичат отзад толкова много. Вече не издържат и се почват помежду си. :D И мустаци навсякъде. :D Мъжете, жените, децата, бебета... :D Още живеят в 16 век, ако говорим за начин на мислене. Кемал Ататюрк за малко да го оправи, ама на... Сега си имат султан... Почват да приличат на Северна Корея! :D

    Коментиран от #25

  • 22 Антитурцист

    23 8 Отговор

    До коментар #8 от "Ердоги":

    Ердоги, защо си още тук? На Ердоган му омръзна да те чака.
    До кога българските турци ще са против България и на страната на Турция?
  • 23 Ердоги

    6 13 Отговор

    До коментар #19 от "Не ги понасям":

    Ганчо ти си най-остроумният геополитик , който се е изказвал в световното форумно пространство :) , мисля че с тебе не мога да си го меря ;) !

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Не ги понасям

    21 8 Отговор

    До коментар #23 от "Ердоги":

    Първо - Не само ти, но и никой турчин не може да се мери с мен.
    Второ - Усещам сарказъм в изказа ти, но гледай да не плачеш, когато обявят Кюрдистан, защото аз рядко греша в политическите си прогнози.
    Трето - Гледай да не ти оклюма още носа, когато югоизточната ни съседка започне да се разпада на 3 или 4 отделни държавички, което ще стане в недалечното бъдеще. Пожелавам ти много здраве, за да станеш свидетел на това и лично да го видиш с очите си. Дано се сетиш тогава за мен, какво съм казал.

    Коментиран от #29

  • 27 Смях

    12 8 Отговор
    Най-злобната нация с поговорката zorla guzelik olmaz - на сила хубост не става... :D Мустаците сте смешни! Това е.
    Каква куллтура имат турците? Без да позлваш гугъл, надали можеш да ми кажеш името на някой турски поет! Пробвал съм с много турчета... Греда! :D Сега и да напишеш някое име, не се брои! ;)

    Коментиран от #30, #35

  • 28 Ердого

    6 14 Отговор

    До коментар #24 от "Антитурцист":

    Ганчо днес съм тук утре там , обикалям си света имам възможност и си харча парите ,не си ти да ми даваш наклон на мерника от панелката си ,ако поне малко си беше направил труда щеше да разбереш , че аз не мразя . Това е твоя черта , макар че има светлина в тунела , но не и за такива като тебе :) , ако ме разбираш
  • 29 Ердоги

    6 19 Отговор

    До коментар #26 от "Не ги понасям":

    Внимавай какво пожелаваш на съседа си , че да не те сполети същото ;) - стара турска поговорка !

    Коментиран от #45

  • 30 Ердоги

    5 16 Отговор

    До коментар #27 от "Смях":

    Това за най-злобната нация го пишеш ти и ме караш да се смея на глас , ти наистина както си се писал си смях , не може човек под моето интелектуално ниво да ме изпитва за каквото и да е :)
  • 31 Смях

    20 7 Отговор
    Хора с по-ниско интелектуално ниво от турците няма! Супер първични животни сте! :D И 100% не знаеш нито един турски автор! Сега в момента търсиш, ама и гугъл не е много отзивчив! :D Така е, устройството пред теб е умно точно колкото си и ти. :D

    Коментиран от #32

  • 32 Ердоги

    6 16 Отговор

    До коментар #31 от "Смях":

    Ти още на авторите ли си бе сладък , то заради такива индивиди като тебе България се движи назад , до като има такива индиви като тебе и е обречена ! Можеш да си лаеш колкото искаш , но това не променя фактите ! Смях ;)

    Коментиран от #51

  • 33 LEGIONARIVS

    20 6 Отговор
    Вън турската сволач от България и европа! Кат си ви харесва гнуснатаа държавичка кво прайте тука бе? Марш в анадола!

    Коментиран от #50

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ердоги

    8 13 Отговор

    До коментар #27 от "Смях":

    Смях-гледам и турския си го понаучил , това е добре за тебе бързо се адаптираш в обстановката , пожелавам ти хубав ден и успешна седмица , колкото и да ми е неприятно да общувам с мразещи като тебе :) !

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ердоги

    8 15 Отговор

    До коментар #36 от "Смях":

    С такива интелигенти българи като тебе , нямам време да споря ! Иди да мериш стените на панелката си и да търсиш причината , защо климатика( ако го имаш) не ти охлажда достатъчно , че си прегрял ще изгориш процесора ! :)

    Коментиран от #38, #41, #42, #61

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Адолф

    16 8 Отговор

    До коментар #37 от "Ердоги":

    Не говори вицове и не се опитвай да дразниш хората тук! По-омешен от теб и събратята ти няма! Не знаеш даже каква националност си и какъв е етническият ти произход. В Турция ти викат българин, в България се мислиш за турчин ама само се мислиш. С две думи пълна карикатура, а с една дума-циганин. Поне не надигай глава, да не ставаш смешен. Българите поне си имат държава и ясна етническа принадлежност. Айде лека нощ!!!

    Коментиран от #43

  • 42 Аадолф

    13 6 Отговор

    До коментар #37 от "Ердоги":

    Светът е тръгнал с бясна скорост към дивия национализъм. Той е неизбежен. И скоро мечтата на всички заблудени "български турци", както и на тези от цяла Европа, ще се сбъдне насила! Ще потеглят едни големи кервани към Анадола! Ама вас какво ви плаши това. Ще почерпите опит от изселените си роднини. Те ще ви кажат как най-бързо се стяга катуна.

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 1122

    6 13 Отговор

    До коментар #42 от "Аадолф":

    Опитвате се да обиждате хората на Турци и Цигани, а ти като българин от къде знаеш колко си българин. Дали по време на тези 500-700 години робство/ владичество не станало смешителство ( убиване на мъжете, изнасилване на жените..). Та откъде си сигурен ти какъв си?? Моля недейте така.

    Коментиран от #46, #47

  • 45 Не ги понасям

    9 2 Отговор

    До коментар #29 от "Ердоги":

    Не ме стряскаш даже си ми смешен. Това няма да стане, но виж твоите любимци не ги чака добро. Помни ми думата. Като пророк съм, каквото съм казал е станало. Ще се сетиш за моите думи сигурен съм.

    Коментиран от #59

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Адолф

    15 4 Отговор

    До коментар #44 от "1122":

    Не обиждам никого! И турчин и циганин не са обиди. И да българин съм. Чист българин, защото се чувствам такъв, идентифицирам се като такъв, живея в българския етнос, споделям културата му, милея за родината си и прочие. А иначе в генетично отношение раси няма. Цялото население на земята е трагнало от един малък човешки вид, населяващ Африка. И мога да те уверя, че генетичния код на "българските турци" е идентичен с българския, защото са чисти българи, въпреки че са дълбоко заблудени и раздвоени хора. След края на Османската империя турци в България не остават, дори и Турция го знае ама и е политически изгодно да има измислени малцинства. И ако говорим за генофонда на Турция, то той е пъти, пъти по-къращисан от българския. Османският народ е сбирщина от знайни и незнайни диви племена и орди, ще от самото си създаване.

    Коментиран от #62

  • 48 Адолф

    13 3 Отговор

    До коментар #43 от "Ердоги":

    Разбирам защо си толкова раздразнителен и сипеш обиди от злоба. Все пак си комплексирано, безродно и неидентифицирано човече. България се топи, България е стигнала дъното във всяко едно отношение, но след всяко велико падение, следва велик възход. Не бъди грижа за България, нея ще я има така както е била цивилизация дълго преди османските орди да станат малко повече от диваци. А за Турция най-голямото падение започна съвсем наскоро. Дори и в най-великите си години е била най-западналата и изоставаща държава в Европа. Та където има ислям, няма цивилизация. Освен евтина работна ръка, друга файда от читаците за целия свят няма. Цялата им икономика се крепи на това. А ти, безроднико, какво те кра да плюеш собствената си родина, държавата която те е отгледала и образовала... Не ми отговаряй. Има една турска дума, пълна със значение, която аз много харесвам. МЕКЕРЕ-там е отговора на въпроса ми. Спорът ми с теб е излишен. Ти балон с въздух, дърво без корен, човек без бъдеще. Не си ми в категорията да влизам в безсмислен спор с теб. Просто за мен си по-долна каста. Хубава вечер желая!

    Коментиран от #60

  • 49 Vasik Atanasova

    5 2 Отговор
    А НИЕ КОГА ?

    Коментиран от #52

  • 50 Патриот

    10 3 Отговор

    До коментар #33 от "LEGIONARIVS":

    Двулични амуджи, т.к. нито могат да се аклиматизират към местните турци, нито пък могат да приемат факта, че са прости и изостанали изсленици, които все още са третирани като добитък, въпреки някакви спестени пари; седят по български форуми, биейки се в гърдите какви велики турци са, обаче го пишат на български, и забравят факта, че ако имат и малкото мозък в главиците си, това е благодарение на българската образователна система. Ето така ще получат рак от стрес и омраза и осъзнаване на нищожността си, тъкмо да се лекуват в турските болници, които толкова хвалят.
  • 51 Обръщение

    7 5 Отговор

    До коментар #32 от "Ердоги":

    Убеден съм, че не си българин. Но аз като такъв искам да ти призная едно нещо. Имате един целенасочен политик в лицето на Ердоган. Той с един простичък план ще превземе България, а след това и цяла Европа. Ако пък си "турчин", който живее в България, то ти си просто една пешка, която има за цел да говори на развален "турски" и да ражда деца. Така че ако се вписваш, действай! Това всичко го казвам, защото съм разочарован от нашата външна политика. От 1989 година насам е пълен регрес в България. Щатите и Горбачов ни закопаха сериозно. Амин!
  • 52 Обръщение

    7 2 Отговор

    До коментар #49 от "Vasik Atanasova":

    Жалко е, че не се действа, Vasik. Но как да се отреагира като българите вече изчезнаха? Кой ще защити националните ни интереси? Борисов ли, Цветанов ли, Нинова ли, или друг от същата въртележка. Колко тъжно е да признаеш, че държавата ти запада, но реалността тук е сурова. Ще трябва чудо, за да ни избави от тежката стегнация, в която сме изпаднали.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Политик

    10 1 Отговор
    Никаква Европа гонете ги от Държавите си превзеха ни без нищо.
  • 57 Милен

    7 3 Отговор
    Запомнете България, Българин, Българка и производните им се пишат с ГЛАВНИ БУКВИ! Стига с уроците по родолюбие. По темата.

    Проблемите на Германия и Австрия НЕ са в Турция, а в интернационалното еврейство. Не Ердоган е изготвил и подписал декларацията в Германия според която, цитирам: "Да се преследва всеки който изказва гласно несъгласието си да се приемат поне 1 милион африканци и мюсулмани в Германия". Подписано от организацията на интернационалниото еврейство в Германия. Явно са получили достатъчно влас. Иначе окупирана Палестина е МНОГО по-близо, но организираните мигриращи земляни дали ще преминът ДНК тестът за еврейска принадлежност?!?
    Разните там организации за човешки права наричат това нацизъм, фашизъм и расизъм. Ако не бъркам, разбира се! ;)
  • 58 Анзак

    2 1 Отговор
    Милене много си точен
  • 59 Ердоги

    2 6 Отговор

    До коментар #45 от "Не ги понасям":

    Като пророк бил, значи си пълен шарлатанин :)
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Адолф":

    Ако прадядо ти говори турски и не знае български,ако дядо ти също..ако баща ти е по научил малко български и майчини език му е турски демек сме си турци
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: