23 Август, 2017 16:30 3 851 31

Русия умишлено се конфронтира със Запада

  • русия-
  • германия-
  • запада

Франк - Валтер Щайнмайер заяви, че Германия не иска нова вражда с Русия

Русия умишлено се конфронтира със Запада - 1
Снимка: БТА/AP

Руските власти умишлено се опитват да противопоставят страната си на Запада. Това заяви германският президент Франк – Валтер Щайнмайер, цитиран от ДПА.

„Не мисля, че историята трябва да се превръща в нова фронтова линия. Има тенденции в ЕС, както и сред руските власти, да се формира собствена визия за противопоставяне на Русия на Запда.

За нас поука от историята е никога вече да не търсим сляпа вражда с Русия“, заяви Щайнмайер.

Той отново призова за смекчаване на тона между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    20 44 Отговор
    Това е империята на злото,не е нормална държава/империя/

    Коментиран от #13, #15

  • 2 Реално

    44 14 Отговор
    Еми тогава правете собствена политика и изграждайте отношенията си с Русия-а не скачайте по американската свирка...

    Коментиран от #3

  • 3 Очо

    38 12 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Е как да имат самостоятелна и суверенна политика,като са окупирани от САЩ още от ВСВ. Германия неможе да приема самостоятелни решения,без одобрението на Б.Дом. Причините са много,а най-съществената е Канцлер Акт.
  • 4 Дългия

    20 33 Отговор
    Ами швабите направиха с пари това което Хитлер не можа с танкове. Окупираха Русия със стоки Made in Germany. Ватенките работят в немски заводи. И после ми обяснявайте колко е велика Русия!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Справедлив

    35 13 Отговор
    Като сте си извадили поука от историята-защо сляпо защитавате гео политическите интереси на краварите?? Защитавайте си своите интереси и не влизайте в конфронтация с РФ,с Путин винаги можете да се договорите. Точно той ви предложи преди години общо икономическо пространство от Лисабон до Владивосток-ако бяхте го направили-цял свят щеше да е в краката ви.
  • 6 юрист

    16 22 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Руските власти умишлено се опитват да противопоставят страната си на Запада....“ А- здрасти- аз съм ваш'та леля! И след като осъзнавате това, защо се подлагате на русия? Защо искате да прилагате двойни германски стандарти за източноевропейските ЕС държави и най-вече- защо риете нонстоп за реализирането на северен поток-2 , след като ЕК изрично посочи, че чрез него се УВЕЛИЧАВА зависимостта на ЕС от руски природен газ?
  • 7 Капиталист

    26 5 Отговор

    До коментар #4 от "Дългия":

    Не пич,още от 2005г. Русия има такава политика-искаш да продаваш у нас своя продукт-правиш завод в Русия и произвеждаш тук. Много от световните производители направиха заводи в Русия със малки изключения..Дори и Мерцедес има заводи там..И аз смятам ,че това е правилно--данаци,инвестиции,работни места и т..н...Разбира се не стигат до крайности-например кафето си го внасят..Но основните стоки за потребление се произвеждат там. От Мерцедес,Шкода,Рено-Нисан и т.н..до цигари собствено производство на световни марки..
  • 8 Румяна Костова

    22 5 Отговор
    Дрънка си той в добродушния стил на Брюксел.А под нос си мърмори,,Как хем да купуваме ефтин руски газ,хем да не разсърдим началството във Вашингтон.Бъди мъж,бре,щом си президент на такава велика държава и изкаже мнение,пък после действувай спямо позицията,която си приел.Аман от меки китки в политиката.Какви са тези махленски приказки?Те искали да си другаруват с руснаците,ама нещо все им пречи.
  • 9 Ghost1

    12 4 Отговор
    Добро утро г-н Щайнмайер. Ама как се сетихте за това
  • 10 onq s konq

    5 11 Отговор
    Ах как щяха да му се зарадват на тоя...В ГЕСТАПО!
  • 11 по темата

    15 4 Отговор
    Не трябва да избират хора в напреднала деменция не само на високи, но и на всякакви държавни постове, че започват да изглеждат смешни, държавиците в които са избрани подобни.
  • 12 Гост

    6 20 Отговор
    Русия само лае месеца, тя друго не може и да направи.
  • 13 аз съм

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Пак ли не си забравила да си пиеш аповете ма ???
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 no name no face no number

    19 3 Отговор
    Запада умишлено се противопоставя на Русия под диктовката на сАЩ. Хайде нека да не кривим истината, защото е безкрайно прозрачна.
  • 17 Яни

    5 15 Отговор
    Путин и рушийката са пътници, кво противопоставяне, кви 5 рубли?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 BND

    5 7 Отговор
    Ето на какви цени сме си изнасяли продукцията на"братския съветски народ".И сега продължават някои да твърдят че от санкциите на Русия сме търпели загуби.Излиза че сме на печалба
    Ето какви, например през 1988 г.: За килограм прекрасни български домати – 5 копейки - при световна цена 0.30-0.40 долара. За килограм грозде „Болгар” – 10 копейки- при световна цена 0.80-1.00 долар. Кутия цигари „Стюардеса” – 1 копейка – а у нас кутията струваше 55 стотинки. Бутилка коняк „Слънчев бряг” – 32 копейки – У нас след 1986 г. струваше 3.60 лв. Почивка на съветски туристи в „Слънчев бряг”– т.нар. тогава „храноден” плюс нощувка – т.е. „All Inclusive” – им излиза по профсъюзни съветски цени за 1.45 лв., при реална минимална цена 20-25 лв.
    Нечуван грабеж, за който обаче не се говори. Не се говори и за това, че Русия още не ни е изплатила целия ни износ към нея (бившия СССР) през 1990 г. на стойност с лихвите към 2 милиарда долара. За това свидетелства Григорий Вазов – вицепремиер в правителството на Димитър Попов от 1991 г.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 onq s konq

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "BND":

    В някаква популярна песен след 10.Ноември се пееше "Искам да съм негър от Алабама...",което за бедния българин би било рай.А истината всъщност е "Искам да съм руснак от СССР",когато рублата в БН Банка имаше по-висок обменен курс от долара!

    Коментиран от #27

  • 23 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "BND":

    Да ти кажа ли нещо за онова време и за доматите?
    Пазарът тогава беше толкова голям, че точно 85-89-та обуслови бумът на арендаторската дейност. Държавната тогава земя беше отдавана под аренда на всеки, който желаеше да отглежда домати, а продукцията вярно отиваше за Русия. Доматите се беряха не узрели, а на стадии "червена звездичка" (няма общо с комунизма ;)). Заплатите тогава са били приблизително 250 лв. Много хора гледаха в извънработно време по 2,3 дка. и си изкарваха за един сезон няколко заплати отгоре. Ти си направи сметка, дали сега, при 500 лв. заплата, би се занимавал да гледаш домати за 7-8 ст./ кг. и то продажна цена според това, което си написал и колко би изкарал, ако се занимаваш между другото с това.

    Може да продължиш с мъдрите си писания и на тема бубарство, че надали знаеш защо около доварите на българските села е пълно навсякъде с черници? Не защото дядо ти и баба ти са били големи фенове на бубонките и на ракията от тях.
  • 24 misli posle govori

    4 9 Отговор
    Ко кайш 250лв. заплата ли???

    Заплатата в масовия случай е 110-120лв. за 1989г.

    тираджиите и докерите са взимали повече обаче в края на комунизма 86-89г. докъм 350-400лв. при 12 часови смени.
    А дето взеха при национализацията земята: получавали са някаква земеделска пенсия от 35лв.
    Май, когато измре и последния комун ще дойде бъдеще за България.
    Единственото вярно за съвремието ни е, че пладнешкия обир продължи от бившата номентклатурна клика в други условия.
    Границите са отворени и вече няма кой да бъде изцоцван, поне 2млн са навън, а се граби със същите темпове, а няма вече откъде

    Ако бяха оставили Борис жив за 50години сега щяхме да сме райска градина.Били сме 6-та икономика по жизнен стандарт в Европа

    Коментиран от #26

  • 25 незнайко

    7 1 Отговор
    РУСИЯ не се противопоставя на запада ! Запада иска да управлява Русия което е смешно ! Кой направи санкциите срещу Русия за износ ? Кой надъхва Украйна срещу Русия ? ПРОПАГАНДАТА НА ЗАПАДА Е В ХОД !!!
  • 26 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "misli posle govori":

    Хахаха. МНОООГО НЕ СИ В ЧАС, пич!110-120 са заплатите 70-те. Само да ти кажа, че няколкото бригади на които съм бил като ученик от 8-ми клас нагоре съм стигал до 80-100 лв. и то не за цял месец, с включени нощувки и храна, и на непълно работно време.

    Ясно е, че не си хванал от живота тогава, ама недей писа простотии, че МНОГО се излагаш в очите на тия, които са съвременници.

    А последното ти изречени просто не е за коментиране. Кога казваш сме били 6-та "икономика по жизнен стандарт?!" в Европа. И май сме загубили няколко война, а?

    Човек, вземи МИСЛИ ПОСЛЕ ГОВОРИ, че всяка една лъжа и/или заблуда ти цъфва като въшка на челото.

    П.С.
    Сетих се още нещо:
    В техникума по онова време имах сключен договор за работа по специалността в продължение на 5 години след завършването ми. Това беше още на първата година, от общо 4 и според този договор получавах степендии от работодателя по 60 лв. на учебен месец. Имаше и държавни степендии за пълните отличници / ако не се лъжа по 30 лв./месец. ФАКТ!

    Нещо да коментираш, мислителю?
  • 27 РУСИЯ Е КОЛОНИЯ НА САЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    И в в Русия няма нищо РУСКО. И ПАРЛАМЕНТА и неговите решения, и МИНИСТРИТЕ и техните действия и ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА С РУБЛАТА И НЕЙНИЯ КУРС И ЛИХВЕНИЯТ ПРОЦЕНТ Е ПРЕОРГАТИВ НА СТЕЙТ ДЕПАРТМЕНТА НА САЩ. И ОЛИГАРСИТЕ 75% ОТ ЗОХОДИТЕ ИМ СА САЩ ИЛИ АНГЛИЯ И ИЗТОЧВАТ СТРАНАТА. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ЛИХВЕНИЯТ ПРОЦИНТ ЗА ЖИЛИЩИ ИЛИ БИЗНЕС В САЩ Е 3.5% А В РУСИЯ Е 13.5%. А ЗА ДЪРЖАВНИ ЗАЕМИ В САЩ 0.75% А В РУСИЯ 14%. ТЕ ТОВА Е КОЛОНИАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ. Те затуй са гаврите, сас санкции, олимпийски игри, допинги, дипломати, догодина световното по футбол. Заплаха с. Войски на НАТО. Все прът в колелата.Нещо подобно, като да УПРАВЛЯВАШ КОЛАТА СИ С ВКЛЮЧЕРА РЪЧНА СПИРАЧКА. НО РУСИЯ СЕ БОРИ ЗА ДЕКОЛОНИЗИРАНЕ А БЪЛГАРИЯ ? НЕ.НИЕ СЕ ПОДИГРАВАМЕ НА РУСИЯ НО ТЕ ЩЕ СЕ ОСВОБОДЯТ А НИЕ? НЕ! СЛАВА РОССИИ И УДАЧИ В БОРБИ ЗА НЕЗАВИСИМОСТЬ И СУВЕРЕНИТЕТ ! А НИЕ ? НЕ! АНГЛИЯ ДРЪПРНА А НИЕ? НЕ !
  • 28 ГЕРМАНИЯ Е ВАСАЛ аРУСИЯ Е КОЛОНИЯ

    6 0 Отговор
    Васала има изпълнителни административни права - МЕНАДЖЕР ПО НАРЕЖДАНЕ НА ШЕФА. А КОЛОНИЯТА изцяло МЕНАДЖЕРСКИ ПРАВА, САМО ЗАДЪЛЖИНИЯ И ПОДЧИНЕНИЕ. ЗАТОВА СЕ ИЗБИВА В УКРАИНА РУСКО НАСЕЛЕНИЕ А ВИНАТА СЕ ПРЕДПИСВА НА РУСИЯ. ИНСТИТУЦИИТЕ В РУСИЯ СЛУЖАТ НА АМЕРИКАНСКИ ТЕ ИНТЕРЕСИ А НЕ НА РУСИЯ. ТРУДНА РАБОТАТА НА ПРЕЗИДЕНТА ДА БЪДЕ СВОЙ ПРЕД ЧУЖДИ И ЧУЖД ПРЕД СВОИ. НУЖЕН Е РЕФЕРЕНДУМ И НЕЗАВИСИМОСТ ЗА РУСИЯ И КИЕВ ЩЕ Е ПАК РУСКИ И В МИР.
  • 29 ВЪЗХИЩАВАМ СЕ НА РУСИЯ

    5 1 Отговор
    За нейната борбеност да отстоява където е възможно СВОЕТО ПРАВО И МИ СЕ ПЛАЧЕ ОТ ТУЙ ЩО СЕ ВЪРШИ У НАС.
  • 30 Never mind

    0 0 Отговор
    Fakti bg, щом настоявате да не блокираме рекламите ви, не рекламирайте REGISTRY CLEANERS! :(
  • 31 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Правилно Франк-Валтер ! Смекчете тона,получавайте /ако може/ газ без пари, сключете договор за приятелство и сътрудничество! Още по-хубаво и договор за ненападение !! И на 22-06-2020 г нахлуйте в Русия според плана Дъръ-дъръ-роса !!!
Новини по държави: