Last news in Fakti

26 Август, 2017 08:10 2 967 23

Турция: В Берлин да внимават с приказките по наш адрес

  • мевлют чавушоглу-
  • турция-
  • германия-
  • анкара-
  • ангела меркел-
  • зигмар габриел

Премиерът Бинали Йълдъръм призова германския външен министър Зигмар Габриел да не се меси в работите на Анкара

Турция: В Берлин да внимават с приказките по наш адрес - 1
Снимки: БТА/АР

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви във Варшава, че Берлин трябва да бъде по-внимателен в изказванията си по отношение на Анкара, предаде ТАСС.

"В Германия се правят изявления, които излизат от рамките на допустимото. Изборите са временно явление, а приятелството е нещо постоянно. Те трябва да бъдат внимателни /в изказванията/", каза министърът, цитиран от телевизия CNN - Тurk.

Чавушоглу подчерта, че "няма нужда да се правят популистки изявления преди изборите" и че Германия не бива да "прекрачва линията".

По-рано германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че "Турция, която ограничава свободата на словото, хвърля невинни хора в затвора и потиска опозицията, не може да стане част от ЕС". Той заяви също, че Германия няма проблеми с Турция или с турците, а със сегашното турско правителство.

Турция: В Берлин да внимават с приказките по наш адрес

На 19 август турският президент Реджеп Ердоган разкритикува остро германския министър на външните работи Габриел, след като той отправи критики към намесата му в кампанията за германските избори на 24 септември.

"Кой си ти, че да говориш на президента на Турция? Разговаряй с ръководителя на турското външно министерство. Знай си мястото! Не ни поучавай!", препоръча Ердоган на първия дипломат на Берлин.

През ноември 2016 г. депутатите от Европейския парламент гласуваха за прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС, започнати през 2005 г. Повод за това беше "непропорционалната реакция" на турските власти след опита за държавен преврат в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Erdogan

    11 29 Отговор
    Давай Ердо само напред къртиш от всякаде
  • 2 Zax

    30 5 Отговор
    Видяхме колко бързо се сприатели с Русия след като му наложиха леко ембарго. Какво ли ще стане ако ЕС му наложи ?

    Коментиран от #3

  • 3 ЕКСПЕРТ

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "Zax":

    ЕС НЯМА КАК ДА НАЛОЖИ ЕМБАРГО НА ТУРЦИЯ, ЗАЩОТО ЕС Е КУКЛА НА КОНЦИ НА САЩ !!! ВЪПРЕКИ ПРОТИВОРЕЧИЯТА САЩ НИКОГА НЯМА ДА ЗАСТАНАТ СРЕЩУ ТУРЦИЯ !!! ЕС НЕ Е НИКАКЪВ СЪЮЗ А СБИРКА ОТ ПОДЧИНЕНИ ДЪРЖАВИ И ТО НА НЯКАКВА БАБУШКЕРА !!!ЕРДОГАН ДОСТАТЪЧНО СЕ СМИЛИ НАД ТИЯ НЕМЧОЛЯ, НО ОНИЯ СИ ИСКАТ АРАБСКИТЕ ПЪЛЧИЩА И НА ЕРДОГАН НЕ МУ ОСТАВА ДРУГО ОСВЕН ДА ГИ ПУСНЕ !!!
  • 4 прока

    8 13 Отговор
    Турция няма проблеми с Германия или с германския народ,а със сегашното германско правителство който подкрепят терористите ПКК и Фетуллах Гюлен

    Коментиран от #5

  • 5 пегида

    17 6 Отговор

    До коментар #4 от "прока":

    Значи когато едни албански терористи от АОК , вършеха золуми в Косово и впоследствие си обявиха държава, Турция нямаше с тях проблеми , ами ги насърчаваше. С какво се различават тези от ПКК от АОК ? Сигурно само с парчето територия което искат да откъснат за своя държава и което населяват от векове и това място по стечение на обстоятелствата е част от Турция. Затуй Ердоган казва -
    йок ! И Германия трябва да го слуша кротко ? пезевенкоолар !

    Коментиран от #6

  • 6 прока

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "пегида":

    Същото ако се прави в Българи.ако се иска земя за незнам каква си държава от територията на България,като се убуват учители ,невинни деца какво ще правиш ще ги разцелуваш ли,ти какво си мислиш че в България всички българи ли са пезевенкоолар,ха.
  • 7 Мартин

    6 4 Отговор
    И ако Берлин не е "по-внимателен", какво точно ще последва? Тръгнала въшката да заплашва лъва. Мюмюнчовците си повярваха. Скоро ще ги ударим в земята и ще съжаляват дълго време.
  • 8 КАСАПИН

    6 4 Отговор
    ТОЯ СМЕШНИК МАЙ ЗАБРАВЯ ЧЕ Е М...Л СТЕНАТА ПО ГРАНИЦАТА Е ПОЧТИ ГОТОВА НЕ МОЖЕ ВЕЧЕ ДА ПЛАШИ С МЮСЮЛКА СГАН СКОРО ЩЕ ЛИЖИ КОЛЕНИЧИЛ ЗАДНИКА НА МЕРКАЛ ЧЕ БЕЗ ГЕРМАНИЯ ТАЗИ ДЪРЖАВИЦА Е ЗАГУБЕНА
  • 9 Хасан

    3 6 Отговор
    Главичката е влязла в Германия и квичи като прасе ...

    Коментиран от #10, #12, #16

  • 10 lava

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Защо толкова много турци живеят в Германия, Хасане? И то не отиват на гурбет за няколко години, да бачкат и да се върнат в Турция, а вече трето поколение се развива там. Щото Германия е скапана а Турция е супер? Но както и циганите, понеже двете са общо взето еднакви, твоите сънародници не се интегрират никъде - и в Германия и в България те се отделят в гета или села и се капсулират, отказват да учат местния език и да възприемат културата на страната в която живеят. Като кърлежи те само смучат благата произведени от същата тази култура и цивилизация, но в същото време я плюят, като са толкова тъпи, че не разбират, че именно културата е направила едната страна такава в която хората се натискат да отидат, а другата такава, която хората напускат. Българите поне сме достатъчно честни, да признаем, че нещата тук са кофти и затова бягаме, че правителството не се справя, че не търси добруването на народа и т.н. Вие турците обаче, като зомбита продължавате да възхвалявате родината си а в същото време сте се пръснали по цял свят, да търсите по-добро място за живеене. И докато не признаете пред самите себе си, че болните ви управляващи и архаичната ви, застинала в Средновековието култура са проблем а не повод за гордост няма да се оправите.

    Коментиран от #11

  • 11 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "lava":

    Много расистко изказване....Англичаните като отидат в Австралия не се интегрират с аборигените или пък с индианците...руснаците като отидат в Казакистан не учат казашки..французите като отидат в Алжир не ходят в алжирски училища....просто някои култури и народи са такива..асимилират,градят нова култура....

    Коментиран от #13

  • 12 Стига права и свободи,има и задължения!!

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    То тази главичка да не влезе другаде,нали си отседнал на немска земя,какъв го търсиш там,като не ти харесва Германия?Кърлежа си е кърлеж,няма да стане човек....
  • 13 lava

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Изказването ми не е расистко, защото не засягам никоя раса. Завоевателните нашествия, които посочваш са в далечното минало и са били съвсем открити (не казвам, че ги одобрявам). Това, което вие турците правите е подло, и мерзко - плюете и се кефите на нещастията точно на тези, които ви хранят. Разликата между нас и вас е, че европейците по онова време вече са имали изградена цивилизация, наука и открития чрез които да завладяват а вие сте просто като паразити, които разболяват приелия ги. Виждам също, че не си отговорил на нито един от въпросите ми, но съм наясно, че няма и какво да отговориш щом не си почтен и честен пред себе си. Ако наистина живееш в Германия и правиш такова изказване "Главичката е влязла в Германия и квичи като прасе ..." тогава ти си точно това, което съм описал. Вашата култура, която прави 90% от мюсулманските страни в света първобитни е връщане назад а не нещо ново. Една проста статистика на това колко хора от страни с "християнска култура" (не говоря за религия) отиват да живеят в мохамедански и колко наобратно ще ти даде истинско просветление.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "lava":

    Виж сега...едно мюсюлманско традиционно семейство като отиде в Германия вижда жена с жена семейство ,или мъж с мъж...и си казва това е деградация на семейни ценности...само си представи два еднополови животински индивида които отказват да продължат живота ...и си представи само ..арабина вижда как немския съсед си купува на жена си вибратор...и си казва ..комшу дай да помагам...(това е в предтекса на шегата...)
  • 15 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "lava":

    Живия организъм възникна в океана,след това изпълзя на сушата,стана пълзящо,гръбначно,копитно,летящо,умно животно...те така и в Близкия изток ..от години има война,насилие,глад...и просто хората искат да продължат там където е спокойно и могат да правят потомство..биологичен закон..останалото е социология и филсофия

    Коментиран от #20

  • 16 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Хасане Ердоган квичи повече и заплашва.Познай до къде му е влязъл вече жезъла.Всеки ден се моли на САЩ да не въоръжават кюрдите.С Германия е на косъм да изяде окончателен шут.
    И го е много страх неговите паши да не решат да го сменят защото много взе да пречи на алъш вериша.За това квичи тоз мустакат примат защото знае какъв е краят на много такива като него.
    Евентуално като го бесят може да му позволят да си остане с обувки а не бос,че военните си имат и те обичаи и не забравят.

    Коментиран от #17

  • 17 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ха ха":

    Много си бос...много си зле..образовай се малко..чети повече...кои военни,кой квичи...не си в час

    Коментиран от #18, #19

  • 18 ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Ще поживеем ще видим кой не е в час.
    Само си помисли колко от диктаторите,които скачаха на САЩ и Израел са още на власт.
    Путин за сега търпи грузинското маймунче,но не се знае до кога.Само благодарение на него е още на власт.Но се оказва че Русия още държи ембарго за внос на домати от Турция.Руснаците прекрасно си дават сметка че Турция не е лоялен партньор.
    Ердоган е на много къса каишка и във всеки момент в който стъпи накриво ще си замине.И по добре ще стане защото разруши светските устои на държавата градени много време и ги заменя с мракобесен ислям.
  • 19 батко бугар

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    И в другия чат ти казах българомохамеданино! Ако ти харесват джамиите, анадола и другите благинки на изповядваните от тебе "ценности" - МАРШ В АНАДОЛА, ДЕТО ТИ Е МЯСТОТО И БЕЗДРУГО!!! Ти просто нямаш работа в цивилизования свят. Колегата по-горе е тотално прав: плюете по страните с християнски ценности, но като бълхи се тътрите натам, за да се ползвате от същите тези ценности, които презирате (защото не може да ги имате, също като киселото грозде и лисицата) и отивайки там, вместо да се поучите от традицията и културата на страната приемник, се опитвате да промените съответната страна по вашите порядки и резултата е тотална цигания, където сте отишли!!!
    Приличате ми на ято скакалци, които унищожавайки всичко в даден регион, се местят в друг и не разбират, че причината за местенето е това, че те самите са изяли всичко.
    Ако по някаква причина, днес Европа стане, като Северна Африка по показатели икономика и социална политика, основния поток от цига*и - твои родственици, ще се засили, към друг регион на планетата, като Северна Америка например. Но от уроците по биология знаем, че... понякога при преселението на големи групи от живи същества се случват масови измирания на видове! Пример - преселението на мамутите през ранния ледников период.
    Извод за теб и себеподобните ви: НЕ СЕ РАДВАЙ ПРЕКАЛЕНО РАНО!

    Коментиран от #22

  • 20 lava

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Не ми следиш мисълта. Тези хора носят културата със себе си. " и в Близкия изток ..от години има война,насилие,глад..." е именно резултат на тяхната култура и преместването на ново място няма да им помогне а само ще направи и новото място такова ако не се променят, а те не желаят да се променят. Както вече казах, правят си гетата и продължават по стария начин. Глупаво е да правиш едно и също нещо по един и същи начин и да очакваш различни резултати.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "lava":

    Точно не те разбрах...Либия и Ирак си бяха диктаторски според западните стандарти...Сащ разби Ирак ,Франция Либия и стана още по зле...не само за тях но и за Европа....каква им беше целта? Да заграбят природните богатства ...защо Хитлер нападна Русия,защо Наполеон нападна Русия..за чуждото богатсво...
  • 22 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "батко бугар":

    Образованието и културата не ми позволят да падна на твойто ниво и да обиждам когато нямам аргументи...
  • 23 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "lava":

    Не съм чул някой от Катар,Кувейт или Дубаи да е емигрирал в Европа ..защо ли?..ами плащат данък спокойствие на Запада..правят оборот на оръжейни фирми ,продават евтино газ и петрол...а от Либия,Сирия,Иран има ...защо ? Садам,Кадафи,Асад не искат да плащат рента спокойствие...
Новини по държави: