Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Август, 2017 17:55 2 579 14

Словесна война на фронта в Донецк

  • украйна-
  • донбас-
  • донецката народна република-
  • сепаратист-
  • примирие

Украинската армия и проруските сепаратисти се обвиниха взаимно в нарушаване на новото примирие

Словесна война на фронта в Донецк - 1
Снимки: БТА/АР

Украинската армия и проруските сепаратисти се обвиниха взаимно в нарушаване на новото споразумение за прекратяване на огъня в източната част на страната, което влезе в сила в полунощ, предаде Reuters.

Войник от силите на Донецката народна република е бил убит от украински снайперист, съобщи Донецката информационна агенция. Украинската армия побърза да обвини сепаратистите, че са нарушили примирието едва две минути след влизането му в сила, като са стреляли по село Талакивка, Донецка област.

Украински войник е починал от раните, които е получил по-рано тази седмица, т. е. преди прекратяването на огъня.

Словесна война на фронта в Донецк

Новото примирие бе договорено в сряда от Контактната група за Украйна, за да се нормализира положението за началото на новата учебна година на 1 септември.

Над 10 000 човека загинаха в конфликта в Източна Украйна от април 2014 г. Оттогава бяха договорени няколко примирия, но като цяло не бяха спазвани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коректор

    18 15 Отговор
    Няма такова нещо като "Донецката народна република". Ако се употребява е коректно да се посочи, че е "самобявила се".
    Най-точно е да се каже, че са рускоезични сепаратисти.
    Всичко друго е руска порпаганда.

    Коментиран от #2

  • 2 уточнение

    16 13 Отговор

    До коментар #1 от "коректор":

    подкрепяни от Русия сепаратисти
  • 3 Хепи.бг

    17 16 Отговор
    Русия води отвратителна политика чрез отвратителната шайка клептомани в Кремул, начело с отвратителното ботоксово джудже в.в.путьонкин.
    Ще плати скъпо и прескъпо и ще върне всяка педя заграбена украинска земя. Няма да има прошка за отвратителните военни престъпления. Справка Сърбия и Милошевич.
  • 4 юрист

    15 19 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Войник от силите на Донецката народна република е бил убит от украински снайперист...“ БРАВО- ЗАКОННАТА УКРАИНСКА АРМИЯ оказва отпор на руските терористи, окупирали част от суверенната й държавна територия. Така се пази държава и се отвоюва обратно от терористите собствената държавна територия! Тероризмът, осъществяван от бандата руски наемници и част от редовната руска армия в Донбас е престъпление с много висока степен на обществена опасност, защото засяга изключително широк кръг обществени отношения и правата и свободите на гражданите на Украйна. Разбира се, по-добре е било да е бил заловен жив, за да бъде разпитан и от него да се получат сведения за цялата терористична мрежа, но след като това не е било възможно- здраве да е- един терорист по-малко на тази земя...
  • 5 Kcaniba

    12 12 Отговор
    Империята на злото!
  • 6 no name no face no number

    7 3 Отговор
    Е ЕС и Пропагандата на САЩ е по мащабна.Хората защитават правото си на съществуване. След като всички други варианти се изчерпаха хванаха оръжието. Понякога се налага. Ние пропуснахме този момент и сега страдаме.
  • 7 стоян георгиев

    2 8 Отговор
    путин направи невъзможното .накара украинците да мразят руснаците и да обичат сащ!!!

    Коментиран от #12

  • 8 ККК

    6 1 Отговор
    КОСОВО КАК СЕ ПОЯВИ И СЕ ПРИЗНА.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 на деса шушито

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Както винаги пак си в грешка. САЩ направиха така, че някои украинци да мразят руснаците. Путин просто направи отново руски Крим, Домбас и Луганск и не позволи американска база под носа му.

    Коментиран от #13

  • 13 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "на деса шушито":

    някои украинци???тези дето им викаш по заповед от масква укри,хохли,боклуци....личи си че си бил милиционер,тъп си та чак вдлъбнат!няма украинци да харесват вече русия след такова отношение.за украинците путинова русия е мръсна дума .след огромния казан пумия дето руснаците им изляха без никаква причина.да крим е окупиран от русия ,донбас също,но там доволни украинци няма.има руско население ,което ще бъде заложник и жертва години наред в играта на путин.крим и донбас ги чака мизерия и безпътица,а вече руското население няма и как да се върне в украина дори и да иска,няма как местните да го приемат.американски бази има под носа на путин в балтика ,полша,норвегия ,балканите,а сега вече може да има и в украина,но базите не са с цел агресия ,а защита.сащ са опасни с други неща,дето русия няма кво да им противопостави.наричат се демокрация,просперитет,справедливост,те са много по опасни от всички бомби на света.има руски села в аляска може да прочетеш руските коментари като видят сибирските руснаци как живеят техните братчеди в аляска.
  • 14 Бате любо

    0 0 Отговор
    60 убити и 500 ранени къде е било това че нямам инфо.
Новини по държави: