25 Август, 2017 18:42 1 849 3

Осъдиха македонец за обида на Ердоган

  • македония-
  • обида-
  • глоба-
  • реджеп ердоган

Мъжът ще плати глоба от 400 евро за обида на турския президент в социалните мрежи

Осъдиха македонец за обида на Ердоган - 1
Снимка: БТА/АР

Македонски гражданин беше осъден в Скопие да плати глоба от 24 600 денара (400 евро) за обида на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в социалните мрежи, предаде Анадолската агенция.

Жалбата срещу обвиняемия Е.А., който имал двойно турско и македонско гражданство, била подадена от посланика на Анкара в Скопие Тулин Еркал Кара.

Македонецът е осъден за това, че е "засегнал авторитета" на турския президент. В присъдата е посочено, че през ноември 2016 г. той публикувал в социалната мрежа "иронични изявления за лидер на чужда държава".

Обвиняемият е осъден на парична глоба, но в случай че не може да я плати, ще трябва да отиде в затвора.

Македонският наказателен кодекс предвижда парични санкции за лица, които "умишлено излагат на присмех чужда държава, нейното знаме, герб, химн, президент или дипломатически представител"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    8 7 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Жалбата срещу обвиняемия Е.А., който имал двойно турско и македонско гражданство,...“ Е- комуто ползите , нему и вредите- ако лицето си беше останало само македонски гражданин, нямаше сега да има тези проблеми! Напр. в България не съществува престъпление “ обида на чужд президент“ и за това българските граждани не могат да бъдат съдени точно за това несъществуващо престъпление в България. Имаме обаче престъплението “обида“ , но за целта ердуханчо трябва да знае реалната самоличност на лицето, отправило обиди към него и да заведен нчхд спрямо него в български съд, а това е друга бира:)
  • 2 Кики

    13 3 Отговор
    Ако Ким Чен види какво се пише за него, сигурно ще събере пари за една ракета! Само, че трябва да надживее и баща си и дядо си, докато събере парите.
  • 3 РАЗГЕЛЕ

    2 4 Отговор
    Повече няма да се бъзика , гаранция. Всяка обида, клевета си има цена. Ама казвам за македонската съдебна система, нямам предвид нашата. Така е в нормалните държави.
Новини по държави: