26 Август, 2017 22:37 1 413 5

Хиляди протестираха срещу Родриго Дутерте

  • филипини-
  • родриго дутерте-
  • протест-
  • дрога

Погребение се превърна в митинг срещу държавния глава

Хиляди протестираха срещу Родриго Дутерте - 1
Снимки: БТА/АР

Хиляди филипинци протестираха с искане за прекратяване на екзекуциите без съд по време на погребението на убития от полицията Киян Делос Сантос, предаде Reuters. Церемонията се превърна в най-големия протест срещу бруталната война срещу наркотиците, водена от президента Родриго Дутерте.

17-годишният Сантос беше убит миналата седмица, което доведе до протести срещу предизвикалата противоречия кампания на Дутерте за изкореняване на наркотрафика.

Според протестиращите смъртта на младежа хвърля светлина върху нееднократните нарушения на човешките права, извършени от полицията. Полицията съобщи, че е ликвидирала 3500 души след встъпването в длъжност на Дутерте преди 15 месеца. Хиляди други загинаха при престъпления, свързани с наркотиците, както и при неизяснени обстоятелства.

Проучванията на общественото мнение показват, че мнозинството филипинци, отчаяни от голямата престъпност и бавната съдебна система, подкрепят войната на Дутерте срещу наркотиците.

Хиляди протестираха срещу Родриго Дутерте

Убийството на Сантос, син на амбулантен търговец и майка имигрантка, която работи като прислужница, беше отразено на първа страница на всички вестници и предизвика възмущението на населението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    14 7 Отговор
    Браво браво само така и в БГ.дано някой ден стане така и планина Витоша ще остане зелена
  • 2 no name no face no number

    9 4 Отговор
    Само толкова ли успяха да купят? Като по нашити барикади едно време по 5-10 човека пречещи на живота на останалите.
  • 3 no name no face no number

    8 2 Отговор
    Нашите сори техническа грешка. Да добавя предимно евтини студенти.
  • 4 Чепатия чеп

    10 2 Отговор
    Давай ,Родриго...трепи тази пропаднала сган!!! Никакъв съд...той и без това само ги пуска!!!
  • 5 Пиночет

    9 2 Отговор
    Единствения в света който води реална борба с трафикантите и Бърка в г .з а на всички останали политици продажници по света.