27 Август, 2017 21:04 1 898 5

Опозицията предлага "мек" Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • лейбъристка партия-
  • джереми корбин

Британската Лейбъристка партия ще предложи алтернативен развод с Европа

Опозицията предлага "мек" Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Основната британска опозиционна формация - Лейбъристката партия - обявява промяна в политиката, която открива възможност Великобритания да остане в единния европейски пазар и митническия съюз няколко години като част от "мек" Брекзит, обяви говорител на партията, цитиран от Reuters.

Партията ще предложи същите "основни условия" като сегашните отношения на Лондон с ЕС да се запазят в течение на преходен период след Брекзита през 2019 г., а след това - всички опции да бъдат отворени, каза говорителят.

Коментарите му се появиха след публикация в британския в. The Guardian, в която министърът за Брекзита в правителството в сянка на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър подкрепи "продължаване на членството в единния пазар на ЕС след излизането от ЕС през март 2019 г.", което ще превърне лейбъристите в партията на "мекия Брекзит" и ще осигури по-безболезнени икономически последици.

Партията на Джереми Корбин ще "остави отворена също опцията Обединеното кралство да остане член на митническия съюз и на единния пазар за постоянно, и след края на преходния период", посочва вестникът.

Опозицията предлага "мек" Брекзит

Дългосрочно споразумение обаче може да се обмисли само ако едно лейбъристко правителство убеди преди това останалата част от ЕС "да приеме специална сделка за имиграцията и промени в правилата за свободното движение".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мекушав

    7 0 Отговор
    То при тях твърди не останаха.
  • 2 55555

    7 0 Отговор
    ЕС вместо да си вършат работата ще се занимават 10 години с английските глупости, трябваше да скъсат всякакви връзки с Велкобритания и да ги оставят да се сварят в собствен сос с индийци, пакистанци и др
  • 3 Мартин

    7 0 Отговор
    Тези са леко тъпички. Не можахме да им набием в кратуните, че "специална сделка за имиграцията и промени в правилата за свободното движение" е изключено да има. Не са ни толкова специални островните маймуни. Не може да са в ЕС и да се възползват от всички облаги, които носи със себе си членството и същевременно да не са в ЕС когато се заговори за задължениеята на отделните страни членки.
  • 4 Прокурора

    2 0 Отговор
    ХАХАХХАХАХАХ налапаха милиардите,свалиха стойността на паунда да си вдигнат цената на стоките и пазара и КВО!!????? Всичко беше и е от ясно по ясно....долни копелета ,измамници,робовладелци и използвачи !!!!! Англия вече никога няма да излезе от ЕВРОСЪЮЗА хаххахахахха
  • 5 Гого

    0 0 Отговор
    Да се махат алкохолизираните и дебели Англичани и те не знаят какво искат.
Новини по държави: